יום שבת, 27 ביוני 2015

עוגת שכבות שוקולד ודובדבנים - יום נישואין לאנשים יקרים במיוחד

אז ככה,
ההורים האהובים שלנו חוגגים 40 שנות נישואין (!!)
לכבוד המאורע הגדול הוטל עליי להכין עוגה, כמובן..
ישבתי וחשבתי (וחשבתי וחשבתי) על עוגה שתתאים בדיוק למסיבה,
משהו שכולנו אוהבים,שמתאים לעונת השנה ושתתאים למבוגרים ולילדים גם יחד.

ואז זה היכה בי! דובדבנים!! מי לא אוהב דובדבנים?!?! אצלנו במשפחה אוהבים דובדבנים (וגם מרציפן, אבל זה לא רלוונטי כרגע)!
ליקר דובדבנים,דובדבנים טריים,ריבת דובדבנים..אולי זה קשור לזה שכל הילדות שלי אכלתי ה-מ-ו-ן דובדבנים מהעץ בגינה שלנו.
וככה- הרכבתי עוגה עם המון דובדבנים והמון שוקולד והמון המון אבל המון אהבה!
הבסיס- עוגת ספוג עשירה ספוגה ברוטב דובדבנים ומעט רום 
בין השכבות גנאש שוקולד חלב ושוקולד מריר מוקצף (בטעם אלוהי!)
וכמובן דובדבנים.

העוגה יצאה מושלמת ועם טעם של עוד - בדיוק כמו חיי הנישואין של ההורים שלי!
שכבות של עונג..ודובדבנים



לעוגת בקוטר 22 ס"מ תצטרכו:
לעוגה:
4 ביצים מופרדות
2 כפות קקאו איכותי
3/4 כוס קמח מנופה
2/3 שקית אפייה
2/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל - אני השתמשתי בתמצית וניל בייתית

מרטיבים עם: 
1/2 כוס מיץ דובדבנים 
2 כפות ליקר דובדבנים/רום

לגנאש שוקולד:
500 מ"ל שמנת מתוקה
125 גרם שוקולד חלב
125 גרם שוקולד מריר

לדובדבנים:
צנצנת דובדבנים

מפשילים שרוולים:

מכינים גנאש:(תערובת של שמנת ושוקולד)
מניחים את שני סוגי השוקולד בקערה,
שופכים חצי מכמות השמנת המתוקה (סה"כ 250 מ"ל) לסיר ומביאים לרתיחה עדינה.
מורידים מהאש ושופכים על תערובת השוקולד, מחכים כדקה ומערבבים נמרצות עד לקבלת תערובת אחידה.
מצננים לילה במקרר.

מחממים תנור ל180 מעלות
מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב, מוסיפים חלמונים ומערבבים.
מערבבים בקערה נפרדת : קמח,קקאו,אבקת אפייה ומקפלים לתוך הקצף עד להתמזגות. מוסיפים תמצית וניל- קיפול אחרון ולתבנית.
שופכים את התערובת לתבנית משומנת (קוטר 22 אמרנו) ואופים 25 דקות או שקיסם באמצע העוגה יוצא נקי.

מצננים את העוגה בערך רבע שעה, בזמן הזה מטריפים מעט את הגנאש שהכנו יום קודם ומקציפים יחד עם שמנת מתוקה(250 מ"ל)

פורסים את העוגה לחצי, מרטיבים עם חצי מכמות הרוטב, מורחים שכבה נדיבה של קרם השוקולד ומעטרים בדובדבנים.
מניחים את שכבת העוגה השניה ומעל ושוב- רוטב דובדבנים, קרם שוקולד ודובדבנים לקישוט.
מאחסנים במקרר עד להגשה.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה