יום שני, 20 ביולי 2015

לצאת מהקופסא – סדנת בישול בריא עם רומי חוכמה



אני אוכלת בריא. או לפחות משתדלת ממש.
בתור אחת שמתעסקת הרבה עם עוגות וקרמים ושוקולדים ומתוקים חשוב לי מאוד ביום יום לאכול כמה שיותר בריא, כמה שיותר מאוזן ונכון ולכן שמחתי מאוד להגיע לסדנת בישול בריא אצל רומי חוכמה אירידיאולוגית,נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא.


מיד כשהגעתי , קיבלה את פני רומי, בפנים זוהרות, מחייכות ונעימות והכניסה אותי לביתה המיוחד. כל האווירה הייתה רגועה וממכרת - רומי המקסימה, הבית שמעוצב כולו,עד לפרט האחרון, בעיצוב רגוע, נעים אשר גורם לך לעצום עיניים, להתמכר לפסק הזמן שלקחת ממירוץ היום יום ולחכות בשקיקה עד שיגיעו שאר המשתתפים בסדנה כדי להתחיל להנות.

את הסדנה פתחנו בשייק מרענן,של פירות יער,לימון, תפוח עץ, ג'ינג'ר טרי ועוד.. ממש פצצת אנרגיה אדומה. מיד לאחר מכן דיברה רומי על עקרונות הבישול הבריא והנה כמה נקודות חשובות שכדאי לכולם לדעת:
  • הנבטת קטניות מגבירה מאוד את הערכים התזונתיים שלהם ומשפרת את עיכולם, כיוון שפירוק החנקן מונע בעיות של גזים.


  • אינדקס גליקמי - מערכת דירוג לפחמימות המבוססת על השפעתן על רמת הגלוקוז בדם. מזון בעל ערך גליקמי גבוה מתפרק במהירות במערכת העיכול ומעלה באופן חד את רמת הסוכר בדם. לעומת זאת, מזון בעל אינדקס גליקמי נמוך מתפרק באיטיות ומעלה את רמת הסוכר בדם בצורה מתונה. אנחנו נרצה לאכול מזונות בעלי ערך גליקמי נמוך על מנת לשמור על רמת סוכר בדם קבועה .

  • שמנים בבישול: השמן המומלץ לבישול הינו שמן זית (רצוי חמיצות מירבית 0.5%) או שמן קוקוס אורגני. שניהם כמובן בכבישה קרה.

בירחונים של רומי תוכלו למצוא עוד המון מידע חשוב: ירחוני מבט לטבע

 לאחר שלמדנו וקיבלנו כמה טיפים חשובים ומעניינים עברנו לשלב הבישול. יההה!
המתכונים שהכנו:
  •  "שייק לחילוף חומרים"
  •  "אורז וקינואה בטעם של פעם"
  • "סלט עדשים חי"
  • "ממרח טופו ועלים ירוקים"
  • "רוטב פסטו משלושה סוגים"
  • "עוגיות שומשום ופצפוצי אורז"
תראו את הצבעוניות והשפע....






הכל יצא מוצלח וטעים..פשוט ליקקנו את הצלחות )המתכלות כמובן!)


טעים פה!



כאן תוכלו למצוא עוד מתכונים של תבשילים, ממרחים וכמובן קינוחים בריאים: המתכונים של רומי חוכמה
ובכלל- שווה ממש לשוטט באתר של רומי, המון מידע מועיל ומוצלח נמצא שם ורק מחכה שנגלה אותו.


לבריאות!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה