יום ראשון, 12 ביולי 2015

פאי דובדבנים במילוי מנצח!

פאי דובדבנים ושוקולד לבן


מחפשים בילוי כייפי,קליל וטעים עם הילדים? צאו לקטיף דובדבנים!
אם מגיעים בעונה המתאימה, בין מאי  ליולי,אפשר להתענג על דובדבנים טריים, מתוקים ואדומים במיוחד היישר מהעץ. 
הדובדבנים גדלים גם על ענפים נמוכים כך שזאת חגיגה גדולה אפילו לקטנטנים שיכולים לקטוף בעצמם בקלי קלות ולזלול מלא מבלי שאף אחד ישים לב..

בנוסף, הדובדבנים אוהבים קור ולכן אין צורך אפילו בריסוס, בקיצור- רווח מכל הכיוונים.
לאחר שקיבלנו הסבר קצר מהמדריכה, קטפנו וזללנו המון דובדבנים עגלגלים ומתוקים וגם הספקנו לשים כמה בקופסא (ואז לחסל את כל מה שבקופסא ולמלא אותה שוב), חזרנו הבייתה מרוצים במיוחד.
הילדים,מבושמים בניחוחות מתוקים נרדמו מאחורה ואני-  התחלתי לחשוב על הקינוח הבא..
אז קבלו אותו במלוא הדרו - פאי דובדבנים במילוי מנצח!







חומרים:


בצק פריך לפאי – בצק 321 :
300 גרם קמח מנופה
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה


מילוי מנצח:

קופסת שמנת מתוקה – 250 מ"ל

200 גרם שוקולד לבן קצוץ

2 כפות מחית דובדבנים חמוצים


3 גרם ג'לטין

15 מ"ל מים קרים

250 מ"ל שמנת מתוקה

120 גרם שוקולד לבן קצוץ


לקישוט: דובדבנים

מפשילים שרוולים:



הכנת הקלתית (בסיס הפאי):


מעבדים יחד את החמאה, הקמח ואבקת הסוכר עד לקבלת פירורים
מוסיפים את הביצה ומעבדים מעט, רק עד לקבלת בצק.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר במשך שעה

בינתיים מכינים את המילוי:
מביאים שמנת מתוקה לרתיחה קלה, מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד הלבן ואת מחית הדובדבנים.
מערבבים היטב ומצננים.
מחממים תנור ל 180 מעלות


מרדדים את הבצק ומשטחים בתבנית פאי גדולה או טארטלטים אישיים,דוקרים את הבצק במזלג ואופים אפיייה מלאה (ועיוורת אם מכינים פאי גדול) למשך 20 דקות (עד שהבצק משחים מעט) 
מצננים.
ממלאים במילוי המעולה ומעבירים למקרר או למקפיא.


הכנת כיפות מוס שוקולד:


מערבבים ג'לטין ומים ומחכים 10 דקות עד שהג'לטין מתייצב
בסיר מביאים לרתיחה חצי מכמות השמנת (120 מ"ל) ,מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד , מחכים דקה ומערבבים.
מוסיפים את תערובת הג'לטין, מערבבים היטב ומצננים לטמפרטורת החדר.
מקציפים את השמנת  שנותרה (130 מ"ל) לקצפת רכה ומקפלים יחד עם תערובת השוקולד.
יוצקים לתבנית כיפות ומקפיאים.

הרכת הקינוח:
מניחים במרכז כל טארטלט כיפת מוס שוקולד ומקשטים עם המון דובדבנים טעימים ומתוקים.


טיפים:


* ניתן להכין את הקינוח בתבנית פאי גדולה או בתבניות אישיות
* ניתן לוותר על כיפות המוס ולקשט בדובדבנים בלבד
* מהכמות המצוינת במתכון יצאו הרבה כיפות מתוקות, שימרו אותן   במקפיא ותוכלו להשתמש בהן לקישוט קינוחים נוספים או לנשנש בזמנכם החופשי

החודש הצטרפתי לצוות הבלוגרים המעולה של אתר האפייה מנטקה, היישר לאתגר החודשי במסגרת פרויקט  "כחומר ביד הבלוגר" שהוא, איך לא, דובדבנים..

דובדבנים..דובדבנים בכל מקום..

3 תגובות:

  1. שירה -תענוג כל פעם לקרא את הדברים שלך

    השבמחק
  2. תודה נטע! כיף לקבל תגובות ועוד יותר כיף לקבל כאלו תגובות!

    השבמחק