יום שלישי, 28 ביולי 2015

בשתי מילים: צ`אנקי מאנקי

בחמש מילים: הגלידה הכי טעימה שהכנתי! בינתיים..

הקיץ הגיע. עונת הרחצה נפתחה ויחד איתה נפתחה עונת הגלידות!


צ'אנקי מאנקי בייתי
מעכשיו כבר לא צריך להוציא את השקדים כדי שיהיה תירוץ לאכול איזה כדור מתוק, קר וטעים.
והקלוריות? זה כבר סיפור אחר..
הגלידה שפתחה אצלנו בבית את עונת הקיץ החמה היא הגלידה הכי טעימה שיצא לי להכין עד היום. היא עדינה,טעימה וממכרת. יש בה קרנצ` אגוזים,בננות ואיך לא, גם שוקולד!
את הגלידה מכינים ללא מכונת גלידה, הכנה מהירה וקלה ככה שאת גם אחלה פעילות של אחרי הצהריים עם הילדים .

ביננו, הכיף הכי גדול בגלידה שמכינים בבית הוא שאפשר לשים כמה תוספות שרוצים ולא צריך לחפור בקופסה הקנויה עד שמגיעים לאיזה פיצפוץ שוקולדי שמוחבא היטב.

גלידה בשלושה מרכיבים בלבד (לא כולל תוספות): חלב מרוכז, שמנת מתוקה, קמצוץ מלח ותוספות.


אני מכינה גם את החלב המרוכז בבית,ככה אני נפתרת מרוב החומרים המשמרים ומהריח של החלב המרוכז הקנוי שאני ממש לא מצליחה להתחבר אליו.
החלב המרוכז,יחד עם המלח מורידים את טמפרטורת הקיפאון של התערובת ובכך למעשה אנחנו מקבלים גלידה נימוחה ולא קפואה לגמרי.
קחו בחשבון שהתערובת יוצאת מתוקה (בכל זאת, גם חלב מרוכז גם שמנת מתוקה וגם תוספות מפנקות) אז נסו לשים תוספות מעניינות אבל שלא יכבידו על המתיקות..שילוב של אספרסו,אגוזים ואפילו איזה ליקר טוב יעשו את העבודה כמו שצריך, מניסיון!



לא נעים לי לספר אבל אני כותבת את הפוסט הזה תוך כדי חיסול השאריות מהגלידה..וזה כל כך טעים!

גלידה בייתית צ`אנקי מאנקי - הגרסה של מנ(ו)סה במטבח!!

חומרים:

400 גרם חלב מרוכז - פחית קנויה או בייתי לא משנה- העיקר שיהיו 400 גרם מהמתוק המשגע הזה..
500 מ"ל שמנת מתוקה
קמצוץ מלח

התוספות שתופסות:
בננה חתוכה לקוביות
שברי אגוזים מקורמלים בקרמל מלוח 
פיצוצי שוקולד חלב

מפשילים שרוולים:  חמש דקות וסיימנו

מערבבים יחד חלב מרוכז וקמצוץ מלח ומוסיפים את התוספות.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה.
מקפלים את שתי התערובות ומעבירים לכלי המיועד להקפאה.

חלב מרוכז בייתי - לפי מתכון של מלכי אדלר
ליטר חלב
1/2 קילו סוכר

50 גרם חמאה
4 כפות קורנפלור
1/2 כוס מים

הכנה:
מביאים לרתיחה את החלב והסוכר ומבשלים על להבה בינונית למשך חצי שעה.
מוסיפים חמאה עד להמסה מלאה.
מערבבים מים עם קורנפלור ומוסיפים לחלב בזרם דק.
מבשלים עוד רבע שעה תוך כדי ערבוב מתמיד למניעת גושים.
מקררים וסיימנו.

אגוזים מקורמלים בקרמל מלוח
חצי כוס סוכר
2 כפות מים
קמצוץ מלח
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם פקאן
                                                              
הכנה:
למחבת חמה שופכים את הסוכר ומוסיפים 2 כפות מים וקמצוץ של מלח ומנמיכים ללהבה נמוכה.
מחממים את התערובת עד שהיא נעשית שקופה ומעט מבעבעת. כשחלק מהתערובת משחים, מוסיפים את האגוזים והפקאנים ומערבבים עד שכולם מצופים בקרמל.
מעבירים למשטח סיליקון או נייר אפיה ומקררים.


למתכונים וטיפים נוספים בואו לבקר אותי גם בדף הפייסבוק "מנסה במטבח"


קוביות בראוניז ספוגות באייריש קרים וכל מילה נוספת מיותרת

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה