יום שני, 7 בספטמבר 2015

עוגת דבש עם קרם דבש וקינמון ובונוס -" 10 טיפים לעוגת הדבש המוצלחת"

עוגת דבש עם קרם דבש וקינמון

תמיד אהבתי עוגות דבש אבל אף פעם לא העזתי להכין לבד כדי לא להרוס את הטעם שאני אוהבת וזוכרת עוד מהילדות.
השנה החלטתי למצוא את עוגת הדבש המושלמת שלי.
ישבתי וחשבתי, תכננתי וניסיתי, הכנתי וטעמתי ושוב הכנתי ושוב טעמתי ואז גם קצת טעמתי ואפילו שלחתי לחברים לטעימות והתגובות שהגיעו היו נפלאות!
נחתי מעט ולמחרת שוב טעמתי. רק כדי להיות בטוחה שזה זה! שזאת עוגת הדבש המושלמת שלנו לחג!
ואני שמחה לבשר לכם שנפתרה התעלומה!


מדובר על עוגה מאוד קלה להכנה, עוגת דבש ללא הקצפה, עם ביצה אחת בלבד וטעם משגע.
והקרם- הו הקרם...קרם דבש וקינמון שמוסיף המון!
מעל הכל מפזרים בנדיבות גרגרי רימון - יהלומים אדומים ומתוקים שנותנים לעוגה צבע מדהים, רושם מנצח ומרקם מושלם.

מקשטים עם גרגרי רימון - יהלומים אדומים ומתוקים 

אז מה יהיה לנו:
בבסיס - עוגת דבש נימוחה בטירוף
מעל- קרם דבש עם קינמון - הורס
לקישוט- גרגרי רימון, אבל הרבה!

אני רגועה, מצאתי את העוגה שלי לחג ואני יכולה ללכת לנוח. ואתם - יאללה למטבח!



ושתהיה לנו אחלה שנה! מתוקה,נפלאה,מרגשת ומפנקת! - בדיוק כמו העוגה שלי.. 

עוגת דבש עם קרם דבש וקינמון - "מנסה במטבח"


החומרים:

לעוגה: (תבנית אינגליש קייק או רינג בקוטר 22 ס"מ)


1/3 כוס רסק תפוחי עץ
2 כפות שמן קוקוס (או 3 כפות שמן צימחי)
1/2 כוס דבש
1/2 כוס תה חזק חמים (אני השתמשתי בתיון של דבש ולימון)
1 ביצה
1/3 כוס סוכר חום
3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
150 גרם קמח מנופה (כוס ועוד כף)

לקרם דבש וקינמון:
1 חבילת שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 קופסאת אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
2 כפות דבש
קורט קינמון

מפשילים שרוולים:

הכנת העוגה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. בקערה, מערבבים יחד את החומרים הרטובים לפי הסדר.
3. מוסיפים סודה לשתייה ואבקת אפייה ומערבבים מעט.
4. לבסוף- מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לתערובת אחידה.
5. מעבירים לתבנית משומנת ואופים 30-35 דקות.
6. לאחר שהעוגה עברה את מבחן הקיסם, מצננים אותה היטב (עדיף במקרר) וניגשים להכנת הקרם.

הכנת הקרם:
1. מקציפים יחד שמנת מתוקה,פודינג וכוס חלב.
2. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים דבש וקינמון.
3. מקשטים את העוגה הקרה ומוסיפים גרגירי רימון בנדיבות.


נשאר עודף מהקרם? אפשר לזלף יפה יפה בכוסות אישיות ולהוסיף גרגירי רימון לקישוט.
עוגת דבש עם קרם דבש ויהלומים אדומים

********************************


  10 טיפים לאפיית עוגת דבש מוצלחת!

 

1. בזמן האפייה הדבש מתפרק והופך למעשה לסוכר. התכונות הבריאות של הדבש נעלמות אך הטעם של הדבש נשאר, לכן- חשוב להקפיד להשתמש בדבש איכותי שהוא גם טעים יותר. השוק רווי בסוגי דבש שונים ומיוחדים (דבש אקליפטוס, דבש בצל ואפילו דבש זעתר) כל סוג כזה של דבש נותן לעוגה טעם וארומה אחרים ומעניינים. 

2. הקפה החזק או התה החזק שמתווספים לעוגה מוסיפים לעוגה עסיסיות, טעם וצבע. למי שלא אוהב קפה או תה רגיל אפשר תמיד לגוון בסוג התיון. כל תיון ייתן לעוגה טעם אחר ומרתק.

3. לפני שמוסיפים לתערובת העוגה את הדבש, הוסיפו קודם את השמן ואז, באותה כוס מדידה מדדו את הדבש והוסיפו לעוגה. ככה הדבש יחליק בקלות מכלי המדידה הישר לעוגה המתוקה שלנו.

4. הדבש הוא חומר משמר טוב בגלל רמות הסוכר הגבוהות שבו, כמו כן הוא חומר סופח מים ולכן עוגות דבש לא מתייבשות מהר ואף מומלץ לתת להן לשבת יומיים שלושה במקרר כדי שכל הטעמים יספגו טוב יותר והעוגה תהיה עסיסית יותר.  

5. בעוגות דבש יש שימוש גם באבקת אפייה וגם בסודה לשתיה. הדבש הוא מעט חומצי ולכן כאשר מוסיפים לו סודה לשתייה (שהוא בסיסי) מתרחשת תגובה כימית שגורמת לעוגה לתפוח. כמו כן מתפרקים סוכרים של הדבש ובכך מקבלים את הצבע השחום של העוגה ואת העסיסיות שלה.

6. את אבקת הסודה לשתייה מוסיפים לקראת הסוף משום שהיא מתחילה לעבוד כבר ברגע ההוספה ובמגע עם חום ואנחנו רוצים להרוויח את הפעילות הכימית שלה בזמן האפיה ולא בזמן שהבלילה יושבת על השיש. את הקמח חשוב לנפות ולהוסיף בסוף עם מעט מאוד ערבוב של התערובת.

7. יש למלא תבניות בתערובת העוגה עד לגובה 2/3 שכן העוגה תופחת יפה בזכות אבקת הסודה לשתייה ואבקת האפייה.

8. עוגות דבש אופים בחום נמוך (160 מעלות) שמפנק את העוגה ושומר על המרקם שלה. הטמפרטורות הנמוכות מונעות את ההתקרמלות של הסוכר הרב שהדבש מכיל.

9. ניתן להקפיא עוגות דבש או לשמור במקרר. חשוב להקפיד לעטוף את העוגה בניילון נצמד ולהוציא מהמקרר כשעה לפני ההגשה.
אם אכסנתם את העוגה במקפיא - הפשירו אותה קודם במקרר והוציאו מהמקרר כשעה לפני ההגשה.

10. תוספות וקישוט העוגה - תוספות מפנקות לעוגת הדבש יעשירו את המרקם ואת הטעם שלה. מלמעלה אפשר לצפות בקרמים שונים, לפזר אגוזים או פיצוחים ואפשר כמובן לפזר אבקת סוכר - הציפוי האוליטמטיבי שתמיד עובד.


שנה טובה ומתוקה!

2 comments:

  1. הי, מתכננת על העוגה שלך :) אבל רוצה כמויות לתבנית 24/26. להכפיל?

    השבמחק
  2. אפשר להכפיל פי 1.5
    אבל לדעתי גם אם תכפילי פי 2 זה ייצא טוב. העוגה כנראה ש=תצא גבוהה יותר אז יש לשים לב לזמני האפייה.

    השבמחק