יום שלישי, 15 בספטמבר 2015

בראוניז או חומיות?

בראוניס או בראוניז?
בראוניז או חומיות? לא משנה איך תכתבו את זה, זה עדיין ישאר קינוח מעולה וטעים שעם קצת שדרוג יכול להראות כמו עוגת רושם לכל הדעות.
פירוש השם בראוניז הוא למעשה: חומיות.
בראון (brown) = חום. צבע חום.
אז בראון זה ביחיד ובראוניז זה ברבים.  ואצלנו- חומיות.


ח-ו-מ-י-ו-ת!


עוגה נמוכה ועשירה בטירוף בגלל החמאה הרבה שיש בה, ולא מעט שוקולד אמיתי וגם סוכר וכמה ביצים.
בדרך כלל אופים את העוגה הזו בתבנית מרובעת ואז חותכים לקוביות קטנות,עשירות וחומות. חומיות.
פה הלכתי על הגרסה העגולה. וזה יוצא טעים לא פחות מהגרסה המרובעת. רק שתדעו.


אני אוהבת להרשים עם העוגות שלי, ועוגת בראוניז- כמה טעימה שהיא תהיה, היא עדין עוגת שוקולד חומה ונמוכה ולא ממש אסתטית אם יורשה לי לומר.
אבל! אם מזלפים מעלה גנאש וכמה תוספות אז גם העוגה הפשוטה הזו יכולה להראות מגרה ביותר.
כמובן שאין גבול לאפשרויות הציפוי והתוספות, אני בחרתי הפעם בשני סוגי גנאשים: גנאש שוקולד מריר וגנאש שוקולד לבן (כי אני פשוט לא מצליחה להחליט מה טעים יותר) ולתוספת קראנצ'ית הוספתי אגוזים בקרמל מלוח. פשוט מעולה!


בראוניז בציפוי גנאש ואגוזים בקרמל מלוח (מנסה במטבח)


החומרים: (לרינג בגודל 22 ס"מ, או לתבנית בגודל 22X22)

לבראוניז:
100 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
150 גרם שוקולד מריר 
2 כפות אבקת קקאו
קמצוץ מלח
2 ביצים
3/4 כוס קמח

לציפוי:
125 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל שמנת מתוקה
120 גרם שוקולד לבן
אגוזים בקרמל מלוח לקישוט (המתכון לאגוזים נמצא בגלידת צ'אנקי מאנקי,זוכרים?)

מפשילים שרוולים:

הכנת העוגה:
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. ממסים בקערה: חמאה,סוכר ושוקולד ומערבבים היטב.
3. מוסיפים אבקת קקאו, מלח וביצים ומערבבים היטב.
4. מנפים פנימה את הקמח,מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור.
5. אופים למשך 30-35 דקות. הפעם הקיסם צריך לצאת לח.
6. מצננים היטב.

הכנת הציפוי: (יום קודם!)
1. מביאים את השמנת לרתיחה.
2. מורידים מהאש, מוסיפים את השוקולד המריר, מחכים כדקה וטורפים היטב עד שכל השוקולד מומס.
3. חוזרים על התהליך עם השוקולד הלבן.
4. מעבירים למקרר למשך הלילה.
5. מקציפים ומזלפים על הבראוניז.

והנה המתכון לאגוזים בקרמל מלוח- כי באמת חבל לפספס אותו..

אגוזים מקורמלים בקרמל מלוח
חצי כוס סוכר
2 כפות מים
קמצוץ מלח
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם פקאן
                                                              
הכנה:
למחבת חמה שופכים את הסוכר ומוסיפים 2 כפות מים וקמצוץ של מלח ומנמיכים ללהבה נמוכה.
מחממים את התערובת עד שהיא נעשית שקופה ומעט מבעבעת. כשחלק מהתערובת משחים, מוסיפים את האגוזים והפקאנים ומערבבים עד שכולם מצופים בקרמל.
מעבירים למשטח סיליקון או נייר אפיה ומקררים.


עוד טיפ טיפה וסיימנו: 
* ניתן להוסיף אגוזים, חמוציות, שברי שקולד לבלילת העוגה. זה רק יעשיר אותה עוד יותר- מומלץ!
* לא חייבים לקשט בגנאש - אפשר גם לפדר את העוגה באבקת סוכר או להשאיר אותה ככה- היא תהיה טעימה בכל מקרה.
* חשוב לשים לב לזמני האפיה. אם נשאיר את העוגה קצת יותר מדי היא תתייבש ואז נקבל עוגת שוקולד טעימה. אבל אנחנו רוצים בראוניז פאדג'י ועסיסי!  
זו הגרסא שלי, בראוניז פאדג'י עם כוכבי גנאש שוקולד מריר, טיפות של גנאש שוקולד לבן ואגוזים בקרמל מלוח.

בראוניז פאדג'י עם כוכבי גנאש שוקולד מריר, טיפות של גנאש שוקולד לבן ואגוזים בקרמל מלוח

טעים. באמת טעים.
בראוניז פאדג'י בציפוי גנאש
אה! ואפשר לקרוא לזה גם חיתוכיות. פתאום נזכרתי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה