יום ראשון, 18 באוקטובר 2015

עוגת שמרים מתוקה במילוי שוקולד שקדים ודובדבנים

עוגת שמרים בגרסת היער השחור

זוכרים את החלה המתוקה בשלושה טעמים שלי??
פה תוכלו למצוא את המתכון שלה
עוגת שמרים מתוקה במילוי שוקולד פיסטוק ופירות יער


אז לא הצלחתי להתאפק והכנתי אותה שוב!
הפעם הלכתי על טעמים קצת שונים שמזכירים את עוגת היער השחור שאני כלכך אוהבת.


המילויים שנבחרו לעוגת שמרים המתוקה שלי בגרסת היער השחור:
1. גנאש שוקולד מריר ושברי עוגיות לוטוס
2. קרם שקדים
3. מילוי גבינה ודובדבני אמרנה


עוגת שמרים מתוקה ומפתיעה

 

את החומרים ואופן ההכנה של הבצק אתם יכולים למצוא גם כאן


חומרים: (שתי עוגות מתוקות)

לשתי חלות: לפי מתכון של מיקי שמו (מכנס פודי הראשון שהתקיים בדן גורמה לכבוד ראש השנה)
500 גרם קמח
1/2 כף שמרים יבשים
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר  (או 1/4 כוס שמן)
1 ביצה
1 כוס (240 מ"ל) מים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום
1/2 כפית מלח



1. גנאש שוקולד מריר ושברי עוגיות לוטוס:
100 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
6 עוגיות לוטוס (3 לכל עוגה)

2. קרם שקדים:
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם אבקת סוכר
שתי כפות מים
חצי ביצה 
מספר טיפות מיץ לימון סחוט 

3. גבינה- דובדבנים:
100 גרם גבינת טוב טעם
20 דובדבני אמרנה 
חצי ביצה 

מפשילים שרוולים:

מכינים את הבצק:
1. שמים את כל החומרים בקערת המקיסר עם וו לישה ולשים 7-8 דקות לבצק חלק.
2. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

במקביל להכנת הבצק מכינים את המילויים:

מילוי גנאש שוקולד:
1.
מביאים לרתיחה 100 מ"ל שמנת מתוקה.
2.
מורידים מהאש ושופכים על 200 גרם שוקולד מריר.
3.מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס ומעבירים לקירור לכמה שעות .
 

מילוי קרם שקדים:
1.
מערבבים יחד, 100 גרם שקדים טחונים ו100 גרם אבקת סוכר.
2. מוסיפים שתי כפות מים, חצי ביצה ומספר טיפות מיץ לימון סחוט ומערבבים עד שמתקבל קרם במרקם משחתי.
3. מוסיפים עוד כף מים במידת הצורך..

מילוי גבינה-דובדבנים:
1. פוררים 100 גרם גבינת טיב טעם.

2.מוסיפים דובדבני אמרנה וסירופ דובדבני אמרנה.  
3. מוסיפיםחצי ביצה ומערבבים היטב.

מרכיבים את החלה:
1. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים.
2. מרדדים כל כדור למלבן בגודל 25*35 ס"מ ומורחים במנדיבות ממגוון המילויים.

3. על המלבן עם מילוי השוקולד מפוררים עוגיות לוטוס.
3. מגלגלים כל מלבן לגליל וקולעים צמה משלושה טעמים שונים בכל פעם.
4. מכסים ומתפיחים 45 דקות עד שהחלות תופחות ב50% מגודלן.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. מורחים את החלות בביצה.
7. אופים 30 דקות, עד שהחלות מזהיבות.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:
* בכדי להמיר את בצק החלה לפרווה, המירו את החמאה ב1/4 כוס שמן 

* תשתללו במילויים ותצלמו לי! לא יכולה לחכות לראות את הרעיונות שלכם!!
 

5 תגובות:

  1. מהמם!!
    שאלה- במה ניתן להחליף את המים בבצק? בחלב? חלב קוקוס?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה!
      אין בעיה להחליף את המים שבבצק בחלב או חלב קוקוס.
      זה רק יעשיר את הבצק.
      עם אילו טעמים את מתכננת להכין?

      מחק
  2. תודה
    המילויים נראים מעולים
    אני חושבת שאכין 3 עוגות שונות (אחת לכל מילוי)
    :-)
    אגב, ממש אוהבת את הבלוג שלך

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה על הפרגון! שמחה מאוד לשמוע!
      כל מילוי נפלא בפני עצמו אבל השילוב של שלושתם מנצח לדעתי.
      גם מבחינת הטעם וגם מבחינת השואו..העוגה נראית תמימה בהתחלה ואז כשפורסים אותה מתגלה הפתעה!
      בכל מקרה- אשמח לשמוע איך יצא ולראות תמונות של העוגות המשגעות שלך
      מוזמנת להעלות לדף הפייסבוק שלי:
      https://www.facebook.com/%D7%9E%D7%A0%D7%A1%D7%94-%D7%91%D7%9E%D7%98%D7%91%D7%97-1551571238434813/?ref=bookmarks

      מחק
  3. תודה
    המילויים נראים מעולים
    אני חושבת שאכין 3 עוגות שונות (אחת לכל מילוי)
    :-)
    אגב, ממש אוהבת את הבלוג שלך

    השבמחק