יום שני, 5 באוקטובר 2015

דפי אורז ממולאים בירקות מוקפצים ורוטב הבסיס של אסם

דפי אורז ממולאים 
דפי האורז שקניתי יושבים אצלי בארון כבר כמה שבועות - מודה.
לפני שהגיעו אליי לארון הם ישבו להם שם, בשקט, על המדף האסייתי בסופר וחיכו. בשקט. כמעט שלא ראו אותם.
אבל אני ראיתי אותם והחלטתי לעשות שינוי בתזונה - לנסות מאכלים חדשים שאני לא מכירה. האמת שהרבה מתכונים לא מצאתי לדפי אורז ואני חייבת לציין שהאינסטינקט הראשוני היה להכין מהם משהו מתוק, איזה קינוח מפתיע אבל הזמן עבר והמחשבות התחלפו למחשבות על עוגות וקצפות ודפי האורז האלו נשכחו עמוק בארון. כבר היה עדיף להם על המדף בסופר..
עד שבוע שעבר שבו קיבלתי לניסיון רוטב של אסם - "רוטב בסיס לבישול להכנת חמישה רטבים".

רוטב בסיס לבישול להכנת חמישה רטבים
זהו רוטב בסיס של חברת אסם, רוטב ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל שמכיל בין היתר סילאן, דבש, פלפל שאטה ועוד..
מדובר על רוטב אחד בסיסי שאם נוסיף לו בכל פעם מספר רכיבים אחרים, כאלה שיש לנו בבית נקבל תוצאה מוצלחת ושונה למגוון תבשילים ומאכלים, ככה שלא צריך לחפש ולהרכיב רטבים בכל פעם מחדש.

גם הפעם- האינסטינקט הראשוני שלי היה לנסות להכין עם הרוטב הזה משהו מתוק, איזה קינוח מיוחד. 
אז החזקתי את הרוטב ביד והפכתי את כל הבית לקבל איזו השראה עד שראיתי אותם..
דפי אורז ללא גלוטן!
הו- הנה סוף סוף הזדמנות להכין איתם משהו. 

איך מכינים:
מקפיצים את הירקות שאוהבים, מוסיפים כמה כפות של רוטב בסיס של אסם, מצננים.
מניחים כל עלה בקערה גדולה יותר מגודל דף האורז עם מים חמימים עד שהם מתרככים וזה יקרה מהר מאוד, פחות מחצי דקה לכל דף, עד שהדף כולו מורטב מהמים ונהיה שקוף - אבל חשוב מאוד לשים לב שהוא לא נהיה מושי כזה, אחרת הוא יתפרק לכם ולא יהיה טעים בכלל..

איך מגלגלים:
פורסים את דף האורז על משטח עץ, או מגבת (העיקר שלא יידבק למשטח כי אז יהיה קשה לעבוד איתו) 
שמים כף מהירקות המוקפצים בשליש התחתון של הדף ומתחילים בגלגולים:
מקפלים תחילה את החלק התחתון למרכז הדף
מקפלים את הדף משני הצדדים למרכז
ממשיכים לגלגל את דף האורז עד סופו
אני גם פיזרתי מעט שומשום על דף האורז הפרוס,זה נותן יופי וטעם לתוצאה הסופית.


פורסים את דף האורז על משטח עץ

שמים כף מהירקות המוקפצים בשליש התחתון של הדף

מקפלים את החלק התחתון למרכז הדף


מקפלים את הדף משני הצדדים למרכז



ממשיכים לגלגל את דף האורז עד סופו
אז רוטב- יש ודפי אורז - יש. חסר רק המתכון:
תרשמו תרשמו..


דפי אורז ממולאים בירקות מוקפצים / "מנ(ו)סה במטבח"


חומרים: 20 דפי אורז ממולאים

כף שמן זית
2 גזרים
רבע כרוב
3 קישואים
3 שיני שום כתושות
5 כפות רוטב בסיס לבישול להכנת חמישה רטבים
כף שמן זית
כפית שמן שומשום
רוטב:
1/4 כוס סויה
2 כפות סילאן
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
ג'ינגר מגורר 
עירית קצוצה

מפשילים שרוולים:

1. חותכים את הקישוא, הגזר והכרוב לפסים.
2. מחממים במחבת כף שמן זית ומוסיפים את שיני השום הכתושות.
3. מוסיפים את הגזר ומטגנים דקה.
4. מוסיפים את הכרוב ואת הקישואים.
5. מוסיפים שמן שומשום ורוטב אסם.
6. מערבבים ומכסים ל - 5-8 דקות. עד שכל הירקות מתרככים.
7. מצננים.
הכנת הממולאים:
8.מניחים כל דף אורז בקערה גדולה יותר מגודל הדף עם מים חמימים עד שהם מתרככים וזה יקרה מהר מאוד, בסביבות 15-20 שניות לכל דף, עד שהדף כולו מורטב מהמים ונהיה שקוף.
9. פורסים את דף האורז על משטח עץ, או מגבת - לא על השיש.(העיקר שלא יידבק למשטח כי אז יהיה קשה לעבוד איתו) 
10. שמים כף מהירקות המוקפצים בשליש התחתון של הדף ומתחילים בגלגולים:
11. מקפלים תחילה את החלק התחתון למרכז הדף.
12. מקפלים את הדף משני הצדדים למרכז.
13. ממשיכים לגלגל את דף האורז עד סופו.
14. מכינים מטבל אסייתי טעים : מערבבים יחד סויה, סילאן, רוטב צ'ילי, ג'ינג'ר מגורר ועירית קצוצה (או כל מטבל אחר שאוהבים) ומגישים לצד דפי האורז.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* ניתן למלא בכל מילוי של ירקות מוקפצים שאוהבים.
* חשוב מאוד - לגלגל על משטח נוח, פלטת עץ או מגבת נקייה. לא על השיש או על מקום שבו יהיה לכם קשה להרים את הדף משום שהדף מאוד דק וחלקלק.
* בשביל הרושם והטעם פיזרתי מעט גרגרי שומשום על הדף לפני הגלגול- ממליצה מאוד.
* דף אורז אחד מכיל פחות מ-30 קלוריות - מה שאומר שמדובר פה במתכון ללא גלוטן אבל גם דיאטטי במיוחד!


2 comments:

  1. עשיתי את זה ויצא פצצה!
    הילדים שלי מאוד אהבו וטרפו את הרולים האלה!

    השבמחק