יום רביעי, 7 באוקטובר 2015

עוגיות שוקולד מושלגות


את עוגיות השוקולד המושלגות האלה אני מכינה לפחות פעם בחודש.
הן מתחסלות במהירות שיא, אבל זה ממש לא מפריע לי, כי במקרה הכי גרוע- תוך פחות מרבע שעה תהיה תבנית חדשה מוכנה.

מערבבים, מגלגלים, מצפים באבקת סוכר ויאללה לתנור.


עוגיות שוקולד מושלגות לפני אפייה

עוגיות שוקולד מושלגות אחרי אפייה

עוגיות שוקולד מושלגות / "מנ(ו)סה במטבח"

חומרים: (35 עוגיות)

3/4 כוס סוכר
4 כפות קקאו
1/4 כוס שמן קוקוס
2 ביצים
כוס וחצי קמח תופח
קמצוץ מלח
אבקת סוכר לציפוי

מפשילים שרוולים:

1. מערבבים היטב קקאו,סוכר ושמן.
2. מוסיפים ביצים ומערבבים לתערובת חלקה.
3.מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים ממש מעט עד להתאחדות החומרים.
4. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים לקירור במקרר למשך שעה.
5. מוציאים מהמקרר, מחממים תנור ל-180 מעלות. 
6. יוצרים כדורים קטנים, מגלגלים באבקת סוכר ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 3 ס"מ משום שהעוגיות מתרחבות באפייה.
7. אופים 8 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות אבל עדיין רכות במרכז.מצננים בחוץ.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* ניתן להשתמש ברבע כוס שמן רגיל במקום בשמן קוקוס
* ניתן להוסיף לתערובת לפני האפיה אגוזים קצוצים, שוקולד לבן קצוץ ועוד.
* חשוב מאוד! - לא להתפתות ולהשאיר את העוגיות יותר זמן בתנור! הן יתקשו לכם וחבל..
* התערובת דביקה מאוד וזמן הקירור ימצק אותה כך שיהיה יותר נוח לכדרר. בפעם האחרונה שהכנתי לא הספקתי לשים במקרר ויצא מעולה גם ככה. אבל אל תגלו...ששששש..

למתכונים וטיפים נוספים בואו לבקר אותי גם בדף הפייסבוק "מנסה במטבח"

21 תגובות:

  1. האם ניתן להמיר את הקמח בקמח מלא?

    השבמחק
  2. אתמול הכנתי אותם עם קמח כוסמין מלא וכפית אבקת אפיה- יצא טעים אף יותר!
    לגבי קמח מלא רגיל - לא ניסיתי. שווה לנסות.

    השבמחק
  3. אין לי אבקת אפיה וגם לא קמח תופח. סודה לשתיה יעבוד פה?

    השבמחק
  4. האם אפשר להשתמש בשמן רגיל?

    השבמחק
    תשובות
    1. בהחלט
      ניתן להשתמש ברבע כוס שמן רגיל במקום בשמן קוקוס

      מחק
    2. נראה מקסים, אנסה השבוע, תודה

      מחק
  5. המידות לפי כוס מדידה?

    השבמחק
  6. תודה. העוגיות ננהדרות וקלות להכנה.

    השבמחק
  7. מכירה את העוגיות המושלגות כבר המון זמן - תמיד היה נדמה לי שהמתכון מסובך וקשה להכנה.
    פעם ראשונה ניסיתי, הופתעתי כמה זה פשוט וקל :)
    טוב שיש את הטיפים של שירה (אם נניח חסר איזה מרכיב כמו שמן קוקוס במטבח).
    ממליצה הבחום על המתכון - מבטיחה שהמחמאות לא מאחרות לבוא... :)

    השבמחק
  8. תודה רבה על המחמאות!! שמחה שאהבת :)

    השבמחק
  9. העוגיות יוצאות פאדג׳יות?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא בטירוף אבל כן. חשוב לא לייבש אותן.

      מחק
  10. היי האם אפשר להכין כעוגה?

    השבמחק
    תשובות
    1. אם את מתכוונת להכין את הבלילה כולה כחלק אחד אז כנראה שתתקבל שכבה גדולה ופאדגית. אני לא יכולה לומר איך בדיוק זה ייצא.
      מעניין דווקא.

      מחק
  11. היי האם ניתן להוסיף לבלילה שוקולד ציפס ?

    השבמחק
  12. אפשר להשתמש בקמח רגיל
    ?

    השבמחק
    תשובות
    1. ניתן להתשתמש בקמח רגיל ולהוסיף לו אבקת אפייה.
      כפית אבקת אפייה על כל כוס קמח.

      מחק