יום שבת, 5 בדצמבר 2015

איך להכין עוגיית סביבון פיניאטה לכבוד חג החנוכה

נס גדול היה פה!
הזהרה!
הפוסט שלפניכם הולך להיות מדליק, צבעוני וקופצני!

מכירים פיניאטה?? עיסת נייר חלולה, מעוצבת בכל מיני צורות מדליקות, ממלאים אותה בהמון ממתקים ובאה אלינו היישר ממקסיקו? 
נו, נזכרתם? יופי. עכשיו תדמיינו את כל העסק בקטן, בצורת סביבון ובתוך עוגייה. מדליק, לא?

מיד תקבלו את כל ההסברים על "איך להכין עוגיית סביבון פיניאטה שתשדרג פלאים את חג החנוכה"

אז מה נצטרך?

חותכן בצורת סביבון
חותכן עגול
בצק לעוגיות חמאה  - מתכון בהמשך 
מילוי מתוק וכייפי - אני השתמשתי בעדשים צבעוניות. רעיונות לשדרוגים בסוף הפוסט - כרגיל.
שוקולד למריחה
המון המוני סוכריות צבעוניות.
ילדים סקרנים ומתוקים

עוגייה אמצעית - עם חור למילוי ההפתעות

עוגיות פיניאטה בצורת סביבון / "מנ(ו)סה במטבח"


הכנת העוגיות:

חומרים:

300 גרם קמח כוסמין (או קקמח רגיל)
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
2-3 כפות מים קרים 
ממרח הדבקה לעוגיות (שוקולד, רויאל אייסינג, קרמל)
   
מפשילים שרוולים:

1. במעבד מזון מערבבי את הקמח, חמאה ואבקת הסוכר ומעבדים בפולסים קצרים עד שמתקבלים פירורים.
2. מוסיפים 2 כפות מים ומעבדים רק עד שמתקבל כדור בצק. אם התערובת עדיין פירורית מוסיפים את כף המים השלישית.
3. משטחים את הבצק שנוצר, עוטפים במיילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
כעבור שעה:
4. מחממים תנור ל 180 מעלות.
5. מחלקים את הבצק לשני חלקים: 1/3 ו 2/3 מהכמות.
6. בין שני ניירות אפייה: מרדדים 1/3 מהבצק לעובי 1 ס"מ ואת החלק השני (2/3 שנותרו) מרדדים לעובי של חצי ס"מ.
7. קורצים סביבונים משני חלקי הבצק. 
8. בסביבונים מהחלק הראשון (השליש שרידדנו לעובי של 1 ס"מ) קורצים עיגול פנימי.
9. מניחים את נייר האפיה עם העוגיות בתבנית אפייה ומעבירים למקפיא לרבע שעה.
10. מכניסים את תבניות העוגיות לתנור ואופים במשך 12 דקות ולא יותר. העוגיות ממשיכות להאפות מחוץ לתנור.

הרכבת עוגית הפיניאטה 

1. בוחרים שלוש עוגיות שוות בגודלן: 2 עוגיות סביבון שלם ועוגיה אחת של סביבון עם חור.
2. הופכים עוגיה אחת ומורחים ממרח הדבקה במסגרת- אני השתמשתי ברויאל אייסינג אדום. ניתן להשתמש בשוקולד מומס, קרמל או כל דבר שידביק טוב טוב את העוגיות אחת אל השנייה.
3. מדביקים את העוגיה עם החור על העוגיה הראשונה.
4. ממלאים את החור בעוגיה בהפתעות מתוקות (אני השתמשתי בסוכריות עדשים). 
5. מורחים ממרח הדבקה על מסגרת העוגיה עם החור ומדביקים את העוגיה השלישית.
6. מקשטים איך שאוהבים. - ראו טיפים בסוף המתכון.

בוחרים שלוש עוגיות שוות בגודלן: 2 עוגיות סביבון שלם ועוגיה אחת של סביבון עם חור

הופכים עוגיה אחת ומורחים ממרח הדבקה במסגרת

מדביקים את העוגיה עם החור על העוגיה הראשונה

ממלאים את החור בעוגיה בהפתעות מתוקות

מורחים ממרח הדבקה על מסגרת העוגיה עם החור 

מדביקים את העוגיה השלישית

מקשטים איך שאוהבים
נותנים ביס! ככה זה נראה מבפנים

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* אני השתמשתי בקמח כוסמין מלא, אין בעיה להשתמש בקמח לבן רגיל.
* חשוב להקפיא את העוגיות לפני האפיה על מנת שיצאו כולם באותו הגודל ולא "יתכווצו" באפייה.
* השתמשו בממרח הדבקה חזק - ניתן להמיס שוקולד ולהדביק איתו , אפשר להכין קרמל ולהדביק איתו (היזהרו מכווית!) והכי פשוט וקל להשתמש ברויאל אייסינג.
* מלאו את העוגיות בהפתעות מתוקות. עדיף להשתמש בסוכריות עדשים קטנות, ככה ההפתעה תהיה מדליקה יותר..
* לאחר הדבקת העוגיות אחת על השניה ליחצו בזהירות על מנת שכל העוגיות ידבקו היטב.
* כדאי לקשט את העוגיות המוכנות. אפשר לטבול בשוקולד מומס עד אמצע העוגיה ולקשט בסוכריות צבעוניות. אפשר לקשט בבצק סוכר, אפשר למרוח שכבה קטנה של שוקולד או ריבה או כל ממרח אחר ולהדביק המון המוני סוכריות צבעוניות (כמו שאני עשיתי).
* פעילות הכנת העוגיות הזו היא פעילות נהדרת עם הילדים לכבוד חג החנוכה.
* הגישו לילדים (ולמבוגרים!!) את העוגיות ואל תגלו את הסוד!! הפתעה מובטחת!



שששששש.....הפתעה!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה