יום ראשון, 20 בדצמבר 2015

קינוח שוקולד פרווה - קאפקייקס שוקולד עם גנאש שוקולד-תפוז ומקופלת פרווה

קאפקייקס שוקולד עם גנאש שוקולד-תפוז ומקופלת
כל ארוחת שישי אצלנו בבית היא חגיגה.
לא כי יש הרבה אנשים או אירוע מיוחד בכל מפגש..אלא כי כל אחד אוהב אוכל אחר ויש מנה מיוחדת כמעט לכל אחד.
יש צמחונים, יש טבעונים ויש קרניבורים.
יש מבוגרים, יש ילדים ויש תינוקות.
ובנוסף לכל החגיגה יש גם שומרי כשרות.
לכל אחד מאכל שונה שמתאים במיוחד בשבילו.
אבל יש דבר אחד שמתאים לכולם... קינוח פרווה!

וככה נולד הקינוח הזה.
מדובר בקאפקייקס שוקולד פרווה משודרג בשבבי קוקוס, קרם גנאש שוקולד מריר עם נגיעות תפוז ומעל הכל מקופלת פרווה שלחלוטין משדרגת את הלוק הסופי והמגרה של הקינוח הכל כך קל להכנה אך עם זאת כל כך טעים.

קאפקייקס שוקולד עם גנאש שוקולד-תפוז ומקופלת / "מנ(ו)סה במטבח"


רכיבים:(25 יחידות)

למאפינס:
1/2 2 כוסות קמח תופח
2 כוסות סוכר
1/4 כוס קקאו
1/2 כוס שוקולית
4 ביצים
1/4 כוס שמן קוקוס
1/4 כוס קוקוס (לא חובה אבל מוסיף ממש!)
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 כוסות מים רותחים

לגנאש:
2 קופסאות שמנת צמחית
400 גרם שוקולד
קליפה מחצי תפוז חתוכה לפסים

לקישוט:
13 יחידות מקופלת פרווה
קליפת תפוז מגורדת

מפשילים שרוולים:

הכנת הקאפקייקס:
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. מערבבים יחד קמח, סוכר, קקאו ושוקולית.
3. מוסיפים שמן, ביצים, תמצית וניל וקוקוס ומערבבים.
4. מוסיפים מים רותחים ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5. מעבירים לתבניות שקעים משומנות ואופים 25-30 דקות או עד שהקיסם יוצא נקי.
6. מוציאים ומצננים היטב.

הכנת הגנאש:
1. מחממים בסיר את השמנת וקליפת התפוז - חימום עדין - לא להביא לרתיחה.
2. מורידים מהאש,מוציאים את קליפות התפוז, שופכים על השוקולד הקצוץ, מחכים דקה ומערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס.
3. מעבירים למקרר לשעתיים-שלוש עד שהתערובת מתמצקת.
4. מזלפים את הגנאש על קאפקייקס.

קישוט:
 מקשטים כל קאפקייק עם חצי מקופלת וקליפת תפוז.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* לא רוצים מאפינס? הכינו מהתערובת עוגה נהדרת, רק לא לשכוח להעלות את זמן האפיה (אפו את העוגה במשך 50 דקות).
* רוצים להשתמש בשמן רגיל? החליפו את שמן הקוקוס ב1/3 כוס שמן רגיל.
* חשוב לערבב ממש מעט את החומרים כדי לשמור על עוגה אוורירית ונימוחה - הטיפ הזה נכון בהכנת כל עוגה בחושה.
* שימו לב- חשוב מאוד לא להתרתיח את השמנת הצימחית בכדי שלא תתפרק לכם.
* הפעם לא מקציפים את הגנאש. אחרי הקירור מזלפים ישירות על הקאפקייקס ומקבלים קרם שוקולדי עשיר במיוחד.
* לא אוהבים שילוב של שוקולד-תפוז? ותרו על התפוז. (לא ממליצה לוותר :))
* ניתן להוסיף לגנאש שתי כפות ליקר שאוהבים. אני הייתי ממליצה לחזק עם ליקר תפוזים.
* הטיפ הכי חשוב - הכינו את הקאפקייקס האלו סמוך להגשה אם אתם רוצים שישאר מה להגיש! (אצלי הם חוסלו בזמן הצילומים...)
* אני משתמשת בבלילה הזו בהמון ויראציות. ניתן להוסיף תוספות שאוהבים או קרמים שונים ולקבל בכל פעם עוגה שונה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה