יום שבת, 26 בדצמבר 2015

עוגיות שוקו-בננה טבעוניות

עוגיות שוקו-בננה טבעוניות
העוגיות האלו נולדו בטעות..
בסך הכל רציתי להכין את הביסקוטי האלה, אבל אז התחשק לי לעשות ניסוי ולהפוך אותם לביסקוטים טבעוניים.
ואז התחשק לי להכין אותם דווקא עגולים.
מדובר על מתכון דומה מאוד לביסקוטים אבל משודרג מעט:
בלי ביצים - טבעוני כבר אמרנו?
עם קקאו - כדי לתת טעם שוקולדי לכל העניין
עם אגוזי מלך וגרעיני חמניה - משדרגים פלאים את התוצאה הסופית
עם קצת שמן קוקוס -כדי לתת לעוגיות נימוחות מפנקת
אני התמכרתי! תהנו גם אתם!

עוגיות שוקו-בננה טבעוניות / "מנ(ו)סה במטבח"

רכיבים:

1 כוס שיבולת שועל עבה
3/4 כוס קמח
1/4 כוס קקאו
1 בננה
1/3 כוס סוכר חום
2 כפות גרעיני חמניה
2 כפות אגוזי מלך
2 כפות שמן קוקוס מומס

מפשילים שרוולים:

1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
2.  מערבבים את כל החומרים.
3. יוצרים כדורים קטנים ומשטחים מעט בין שתי הידיים.
4. מעבירים לתנור ואופים למשך 15 דקות. עד שהעוגיות יציבות.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* אל תוותרו על שמן הקוקוס, הוא מעניק לעוגייה טעם עשיר ומעודן!
* אף פעם לא חשבתי שגרעיני חמניה יכולים להיות כלכך טעימים בתוך עוגייה. לא לוותר.

13 תגובות:

  1. חייב לנסות! נראה ונשמע פשוט מעולה!

    השבמחק
    תשובות
    1. אכן! ואל תוותר על שמן הקוקוס! הוא מוסיף טעם מרגיע ומדליק!

      מחק
  2. חייב לנסות! נראה ונשמע פשוט מעולה!

    השבמחק
  3. מממ.. .יצא קצת מוזר-
    השיבולת שועל נשארה כאילו במצב טרי, לא ממש נגיסה, ככה אמור לצאת?

    השבמחק
  4. מעניין...
    זה לא אמור לצאת ככה. יכול להיות שאפית יותר מדי או שהתערובת הייתה יבשה נורא?
    העוגיות אינן עוגיות נימוחות ועסיסיות אלא יותר יבשות בקטע של ביסקוטי אבל לגמרי נגיסות ואחידות בפה..

    השבמחק
  5. יעבוד גם עם בננה קפואה ?

    השבמחק
    תשובות
    1. קפואה ומעוכה? לא רואה סיבה שלא

      מחק
  6. איזה קמח אפשר להחליף עם הקמח הרגיל? שקדים, חומוס? אורז?
    האם ניתן להחליף את הסוכר בסילאן ? במייפל ?

    השבמחק
  7. הייתי מחליפה בקמח כוסמין או קמח שקדים (נשמע מעולה!)
    לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר להחליף את הסוכר במייפל או סילאן.
    אלו עוגיות קשות (מזכירות ביסקוטי) ולכן יקבלו באהבה כל שינוי ..

    השבמחק
  8. לפי דעתי תצא עוגיה יבשה מאוד ,אין נוזלים פרט ל2 כפות שמן .לא שכחת לרשום?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי- אכן יוצאת עוגיה יבשה. כפי שכתוב במתכון - מדובר בעוגית ביסקוטי, כלומר עוגיה קשה ויבשה אבל טעימה נורא שהכי כיף לטבול אותה במשקה חם.

      מחק
  9. נראות משגעות וטעימות. עדיין לא הכנתי, לעניות דעתי חסר מרכיב שיגבש את כל החומרים היבשים לכדי מסה מגובשת. אולי בננה נוספת, מיץ כלשהוא?

    השבמחק
  10. מדובר בעוגיות יבשות, כאלו שהכי מתאים וכיף לטבול בקפה - ממש כמו ביסקוטי.
    תכיני ותראי בשלב ההכנה אם צריך להוסיף מעט מיץ..לטעמי לא אבל אם מרגיש לך שצריך, תוסיפי מעט.

    השבמחק