יום רביעי, 13 בינואר 2016

עוגת שוקולד - תלתפוז

עוגת שוקולד-תפוז תפוז תפוז
"חורף,
וגשם מטפטף על עורף.
צריך ללבוש מעיל כל החורף.
חורף,
וקרררררררר!"
(או משהו כזה.)

בחורף - אין דבר יותר מפנק משוקולד. ואם כבר שוקולד אז שיהיה בתנועה.. 
כלומר, שיהיה עם תפוז.
שילוב של שוקולד - תפוז הוא שילוב מנצח בעיניי. אומנם יש לו מתחרה חזק והוא שילוב שוקולד - בננה 
(כמו המתכון הזה והזה) אבל אחרי הכל - אין כמו שוקולד-תפוז ואם מדובר על שוקולד וטריפל תפוז אז בכלל...


גנאש שוקולד לבן מוקצף עם קליפות תפוזים מסוכרות
בעוגה הזו תמצאו שוקולד אבל בעיקר תפוז!
אתם בטח מתים לדעת למה נתתי לעוגה המופלאה הזו את השם "עוגת שוקולד-תלתפוז" אז אני לא אשאיר אתכם יותר במתח!

התפוז הראשון  מתחבא בבסיס - עוגת שוקולד אוורירית וליקר תפוז
התפוז השני    מתחבא במילוי  - גנאש שוקולד לבן מוקצף וקליפות תפוזים מסוכרות
התפוז השלישי מתחבא בציפוי -  גנאש שוקולד-תפוז

בגלל כל הפינוק שמתחבא בתוך העוגה, הכי נפלאה שיצא לי להכין יש לציין, החלטתי שזה המתכון שאני מפרסמת בפרוייקט הבלוגרים הגדול שבו הנושא הנבחר היה הפעם : "נחמה בצלחת" או "נחמה בתבנית" במקרה שלי :)
רוצים לדעת מה הכינו שאר המוכשרים? (ויש פה באמת את הבלוגרים הכי מוכשרים שיש!) לכו לסוף הפוסט. ממליצה!

דיברנו יותר מדי- הגיע הזמן למתכון!

עוגת שוקולד-תפוז / "מנ(ו)סה במטבח"


רכיבים: (עוגה בקוטר 22 ס"מ)

בסיס העוגה:
2/3 כוס סוכר
3/4 כוס קמח תופח
2 כפות קקאו
2/3 כוס סוכר
4 ביצים

סירופ תפוז להרטבת העוגה:

2 כפות קונטרו (או כל ליקר תפוזים אחר)
50 גרם סוכר
50 מ"ל מים

מילוי - גנאש שוקולד לבן מוקצף וקליפות תפוזים מסוכרות:
1 חבילת שמנת מתוקה (250 מ"ל)
200 גרם שוקולד לבן
100 גרם קליפות תפוזים מסוכרות

ציפוי - גנאש שוקולד-תפוז:

1 חבילת שמנת מתוקה (250 מ"ל)
200 גרם שוקולד מריר
קליפת תפוז חתוכה לרצועות

מפשילים שרוולים:

הכנת בסיס העוגה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. מקציפים חלבונים עם סוכר לקבלת קצף יציב, מוסיפים חלמונים ומקפלים להתמזגות.
3. בקערה נפרדת מערבבים יחד: קמח מנופה, קקאו וסוכר.
4. מקפלים את שתי התערובות עד איחוד מלא.
5. מעבירים לתבנית משומנת ואופים 25-30 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

הכנת סירופ תפוז:

1. בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר, מים וליקר תפוזים.
2. מערבבים היטב ומניחים בצד עד להרכבת העוגה.

הכנת המילוי:(יום קודם)

1. בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה.
2. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד הלבן. מחכים דקה וטורפים היטב עד שכל השוקולד נמס.
3. מעבירים ללילה במקרר. (או לפחות לארבע שעות)
4. למחרת, מקציפים לקצף יציב ומוסיפים קוביות של קליפות תפוזים מסוכרות.

הכנת הציפוי: 

1. בסיר קטן מביאים את השמנת וקליפות התפוז לרתיחה.
2. מסירים מהאש, מסננים את השמנת מקליפות התפוז ומוסיפים את השוקולד המריר .מחכים דקה וטורפים היטב עד שכל השוקולד נמס.
3. מצננים את הקרם.

מרכיבים את העוגה:

1. פורסים את העוגה לשני חלקים.
2. מרטיבים כל חלק בצידו הפנימי בסירופ התפוז.
3. מורחים את כל המילוי על חלקה התחתון של העוגה.
4. מכסים בחלק השני של העוגה ומצפים בקרם השוקולד.
5. מקשטים. ראו רעיונות לקישוט בטיפים שבסוף המתכון.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* ממולץ לקרוא היטב את הוראות ההכנה. הכנת המילוי מתבצעת יום קודם (או לפחות ארבע שעות לפני) על מנת לקרר את הקרם היטב.
* לא- אין טיפת שומן בבסיס העוגה. זה לא טעות.
* הבסיס הזה יכול לשמש נהדר כבסיס לעוגת קרם רבות : היער השחור, מילוי קרם קרמל/מוקה/קפה, אלפחורס-שוקולד ועוד...
* אפשר לחזק את טעם התפוז בציפוי ע"י הוספה של כף ליקר תפוזים טעים.

* רעיונות לקישוט: שברי שוקולד, קליפות תפוזים מסוכרות ואגוזים
                    קישוטי שוקולד בצבעים שונים
                    זילוף קצפת והוספת שבבי שוקולד 
                    רוטב שוקולד ואגוזים
* נשארו לכם קליפות תפוזים למרות הנשנוש הבלתי פוסק שלהן תוך כדי הכנת העוגה? טבלו אותן בשוקולד ותקבלו את הממתק של פעם- זה שכולנו היינו מתענגים עליו והגיע הזמן לטעום אותו שוב - והפעם בגרסה הבייתית.

למתכונים וטיפים נוספים בואו לבקר אותי גם בדף הפייסבוק "מנסה במטבח"

ממתק ילדות - קליפות תפוזים מסוכרות טבולות בשוקולד
והנה, כמובטח, לינקים לכל היצירות המנחמות של האנשים הכי מוכשרים שיש


אני בטוחה שאתם מכירים את רובם הגדול!
ריכוז כזה גדול של כל כך הרבה מתכונים שווים מגדולי הבלוגרים שלנו זה לא משהו שהולך ברגל! 
תהנו ותתנחמו!

3 תגובות:

  1. טוב, מה זה השלמות הזאת?! :)

    השבמחק
  2. איך שאני מתהההההה על שילוב הטעמים הזה :)
    הכי נראית כמו עוגה ליישורים
    ותלתפוז זה מעולה :)

    השבמחק
  3. מצטרפת גם ליישורים! מושלם

    השבמחק