יום שבת, 30 בינואר 2016

העוגה של שרון - מוס שוקולד מפנק על בסיס סבלה ברטון שקדים

מוס שוקולד חלב על סבלה ברטון

מה עושים כשיש לפייה יומולדת? מכינים לה עוגה!!
את שרון הכרתי לפני כמעט שש שנים- אחרי לידת בני הבכור,נפגשנו לייעוץ הנקה ומשם הכל היסטוריה. 
שרון היא הפייה האישית שלי. שומרת הראש (מעל המים) שלי. 
גידול ילדים, במיוחד אם הם הילד הראשון שלך, זה דבר לא פשוט בכלל ואם אתם שואלים אותי- כל זוג הורים צריך מישהי כמו שרון, שתלווה, תדריך ותייעץ לאורך הדרך. 

שרון הייתה שם בשבילי,
גם בשתיים בלילה כשהעולל התעורר בצרחות לא ברורות וגם בשתיים בצהרים כשהעולל עשה את הצעד הראשון שלו והייתי חייבת לשתף אותה בהתלהבות.
גם כשהגיעו המחלות וגם כשהגיעו הרגעים המרגשים.
ואז זה הגיע! יום ההולדת של שרון! חצי שנה תכננתי איך להפתיע אותה. מה לקנות, איך לשלוח, מה לכתוב ואז זה היכה בי! אני אכין לה עוגה!
כולנו הרי אוהבים עוגות וזאת תהיה הדרך הכי כנה ואוהבת בשבילי להראות לה עד כמה אנחנו אוהבים אותה! (כי מיילים והודעות אהבה עם מלא לבבות, קיטשיים כאלה, נהפכו כבר לשגרה :))




אז זאת העוגה של שרון:
מוס שוקולד חלב איכותי על בסיס סבלה ברטון וקישוטים מגרים :)

עוגה דומה הכנתי גם ליום ההולדת של עצמי, זוכרים? אותו הרעיון רק עם מוס שוקולד לבן..הנה היא פה!
 
מוס שוקולד לבן על סבלה ברטון

רכיבים:

תחתית סבלה ברטון שקדים: מהבלוג המהממם של עוגיו.נט
75 גרם חמאה רכה
75 גרם סוכר
1/2 כפית מלח דק
1/2 כפית תמצית וניל
2 חלמונים
100 גרם קמח לבן
50 גרם שקדים טחונים
8 גרם אבקת אפייה

מוס שוקולד חלב:
125 גרם חלב
250 גרם שמנת מתוקה
165 גרם שוקולד חלב
3 גרם ג'לטין
15 גרם מים קרים

ציפוי - גלסאז' שוקולד מריר:
150 מ"ל מים קרים


180 גרם סוכר
60 גרם אבקת קקאו
120 מ"ל שמנת מתוקה
60 גרם שוקולד מריר
5 גרם ג'ילטין
30 מ"ל מים

מפשילים שרוולים:

מוס שוקולד חלב:
1. ממסים ג'לטין במים קרים ומניחים בצד למשך 10 דקות.
2. מביאים לרתיחה חלב, מוסיפים את הג'לטין המומס ומערבבים היטב.
3. בקערה נפרדת ממסים את שוקולד החלב: במיקרוגל - בפולסים של 30 שניות או מעל בין מארי.
4. שופכים את החלב על השוקולד המומס בהדרגה תוך כדי ערבוב.
5. מקררים את התערובת לטמפרטורת החדר.
6. מקציבים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים אותה לתוך תערובת השוקולד.

7. מעבירים את המוס לרינג בקוטר 24 ס"מ מרופד בניילון בצמד בתחתית ומקפיאים.

סבלה ברטון שקדים:

מחממים תנור ל170 מעלות
מערבלים יחד בעזרת וו גיטרה : חמאה,סוכר,מלח ותמצית וניל (אני שמה גרגירים מחצי מקל וניל) עד שמתקבלת תערובת קרמית רכה.
מוסיפים חלמונים אחד-אחד.
מוסיפים את הקמח המנופה,שקדים טחונים ואבקת אפייה מערבלים במהירות בינונית עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
משטחים את הבצק ברינג בקוטר 24 ס"מ ששומן קלות קודם לכן.
אופים 15 דקות - עד שמתקבל צבע זהוב.
מוציאים ומצננים 


גלסאז' שוקולד מריר:
1. מערבבים היטב את הג'ילטין והמים ומניחים בצד למשך 10 דקות.
2. שמים בסיר מים, שמנת וסוכר ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את הקקאו והשוקולד לתערובת הנוזלים ומערבבים היטב עד להמסה מלאה.
4. ממיסים את הג'לטין במיקרו 20 שניות עד שהג'לטין נמס לגמרי ומערבבים יחד עם תערובת השוקולד לתערובת חלקה.
5. מצננים לטמפרטורת החדר. 


הרכבת העוגה:

1. מוציאים את המוס מהמקפיא ומהרינג.
2. מניחים על רשת ושופכים מעליו את הגלסאג' באופן שווה.
3. מניחים את המוס המצופה על בסיס הסבלה ומקשטים.

למתכונים וטיפים נוספים בואו לבקר אותי גם בדף הפייסבוק "מנסה במטבח"




לי שיחק המזל והכרתי את שרון!!
אוהבת אותך שרון עד אינסוף!!!! 

וככה זה נראה מפנים:

3 תגובות: