יום רביעי, 30 במרץ 2016

מתכון מנצח לגלידה מטוגנת


הקיץ הגיע!
בעצם גשם.. 
אבל חם!
ממש מזג אוייר טרופי נהייה פה..

היה חם אז התחשק לי נורא גלידה.. ואז נהיה קר..אז מה עושים עם הגלידה? מטגנים!
כן כן, מה ששמעתם.. מ-ט-ג-נ-י-ם גלידה.

כל מי ששמע על הרעיון ההזוי שלי היה בטוח שמדובר בעוד רעיון מפורך, הזוי ובלתי אפשרי.. (כמו רוב הרעיונות שלי) אבל לא ויתרתי והוכחתי (שוב..) שהכל אפשרי וטיגנתי גלידה.


מה בעצם צריך?


1. גלידה
 

2. תבנית שקעים בינונית



3. פירורי עוגיות  


4. רביכה שמורכבת מקמח ומים

 



5. שתי כפות
 

6. שמן עמוק


 7. זהירות


8. תאבון



הפעם הכנתי גלידה טבעונית והוספתי חמאת בוטנים ושברי במבה- כי נושא פרוייקט "כחומר ביד הבלוגר" החודשי במנטקה הוא לא אחר מאשר: "חטיפים"!!
לשאר המתכונים של חברי הקבוצה פשוט תכנסו לפה.

שנייה לפני המתכון אתם בטוח תרצו לראות איך בדיוק זה הולך..תהנו!

video

 

גלידה מטוגנת / "מנ(ו)סה במטבח"

רכיבים:

גלידה-
הפעם השתמשתי בגלידה טבעונית : (ויש לי גם מתכון לגלידה חלבית מעולה)
2 בננות קפואות
2 כפות חמאת בוטנים
חופן שברי במבה
2 כפות סירופ מייפל - אבל מהאמיתי 
2-4 כפות נוזל קרם קוקוס (או מים)
חופן פיצפוצי שוקולד מריר
חצי כוס פירורי עוגיות

רביכה:
4-6 כפות קמח
1/2 כוס מים

לקישוט:
אגוזי ברס
קצפת (שמנת מתוקה, שמנת צימחית או קרם קוקוס מוקצף)
תותים

מפשילים שרוולים:

1. במעבד מזון טוחנים יחד את כל מרכיבי הגלידה. 
2. מוסיפים שתי כפות נוזל (קרם קוקוס או מים) ומוסיפים עוד לפי הצורך עד שנוצרת עיסה חלקה וללא גושים. 
3. ממלאים תבנית שקעים ומעבירים למקפיא. אפשרות נוספת היא להקפיא את כל הגלידה וליצור עיגולים לפני הטיגון.
4. מכינים רביכה: מערבבים היטב קמח ומים. מוסיפים קמח לפי הצורך - המרקם צריך להיות סמיך יחסית ולא נוזלי.
5. מחממים שמן עמוק.
6. מוציאים את הגלידה מהמקפיא ומתחילים מיד לעבוד : טובלים כל כדור גלידה בפירורי העוגיות ואז ברביכה ומכניסים לשמן העמוק.
7. מעבירים לנייר סופג ומשם לצלחת ההגשה.
8. מקשטים בסירופ מייפל, אגוזי ברס, קצפת ותותים. 

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* אם פירורי העוגיות לא נדבקים היטב לגלידה הקפואה ניתן להרטיב במעט מים את הגלידה הקפואה לפני הטבילה בפירורי העוגיות כדי לקבל ציפוי טוב יותר.
* ניסיתי וגיליתי שאפשר לשמור את הכדורים המטוגנים במקרר - פחות מומולץ משום שאז מאבדים את 
הפריכות הכייפית שבכל העניין.
* זה עובד! זה אשכרה עובד!

מ-ו-ש-ל-ם!


גלידה מטוגנת! זה אשכרה עובד!

קצפת ותותים - יש יותר טוב מזה?

2 comments:

  1. לא אכלתי גלידה מטוגנת שנים. זה נראה כ"כ טעים!

    השבמחק
    תשובות
    1. לא אכלתי גלידה מטוגנת אף פעם. לכן הייתי חייבת לנסות.
      זה הרבה יותר קל ממה שחשבתי.

      מחק