יום שלישי, 12 באפריל 2016

פאדג' שוקולד-קפה

פאדג' שוקולד-קפה כשר לפסח
פסח מתקרב והראש מתחיל לעבוד שעות נוספות..

עם כל הכבוד לגיפלטפיש ולמצה-ברייט צריך לתכנן את הקינוחים שילוו אותנו למשך כל החג!

מרי אנטואנט אמרה פעם : "אם אין לחם, שיאכלו עוגות" 
וזה בדיוק מה שאני מתכננת לעשות! עוגות!!




 
לכבוד פסח, החלטנו בפרוייקט החודשים של בשלים ביחד" פה אחד לפנק אתכם במגוון מנות שיסגרו לכם את ארוחת הסדר מכל הפינות.
זה די ברור שאני אהיה חלק מצוות הקינוחים.
לעוד קינוחים והמון מנות ראשונות,עיקריות וסלטים אתם מוזמנים להכנס לכאן.



לקחתי את הבראוניז מפה והחלטתי לעשות עבודה קלה במיוחד - פשוט לקחת את הקמח הרגיל שבמתכון המקורי ולהחליף אותו באבקת שקדים. אחד לאחד.
כלומר, מה כבר יכול להתפקשש פה?!


זה בראוניז - עוגת שוקולד נמוכה, נימוחה ועשירה.
והשקדים- עשו לה רק טוב. תאמינו לי.
 



הוספתי גם מנת אספרסו איכותי כדי להעמיק את הטעם והבראוניז יצא פשוט נפלא.
אני השתמשתי בקפסולות הקפה של קפה ג'ו שזכו במוצר השנה וקיבלתי ארומה מיוחדת לבראוניז שמככב אצלנו קבוע בבית. 

 

בראוניז שוקולד-קפה כשר לפסח / "מנ(ו)סה במטבח"


החומרים: (לרינג בגודל 22 ס"מ, או לתבנית בגודל 22X22)



לבראוניז:

100 גרם חמאה

3/4 כוס סוכר

150 גרם שוקולד מריר 

2 כפות אבקת קקאו

קמצוץ מלח

2 ביצים

100 גרם אבקת שקדים

מנת אספרסו איכותית - אספרסו ארוך (7 גרם קפה ב 45 מ”ל מים)




מפשילים שרוולים:



1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2. ממסים בקערה: חמאה,סוכר ושוקולד ומערבבים היטב.

3. מוסיפים אבקת קקאו, מלח, ביצים ואספרסו ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

4. מנפים פנימה את אבקת השקדים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

5. מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור.

6. אופים למשך 30-35 דקות. הפעם הקיסם צריך לצאת לח.

7. מצננים היטב. שומרים בכלי אטום או במקרר.



עוד טיפ טיפה וסיימנו: 

* המרה לפרווה: במקום 100 גרם חמאה ניתן לשים חצי כוס שמן (100 גרם) או 70 גרם שמן קוקוס.
* במקום אספרסו - ניתן להמיס מעט קפה שאוהבים ב50 מ"ל מים.
ניתן להוסיף גם חמוציות, צימוקים או שברי שקולד לבלילת העוגה. זה רק יעשיר אותה עוד יותר- מומלץ! * אפשר גם לפדר את העוגה באבקת סוכר או קקאו או אפילו להשאיר אותה ככה- היא תהיה טעימה בכל מקרה.
* אני השתמשתי במנת אספרסו מקפסולות של קפה ג'ו אשר נבחרו כמוצר השנה לשנת 2016!

למתכונים וטיפים נוספים בואו לבקר אותי גם בדף הפייסבוק "מנסה במטבח"

תראו מה עוד מחכה לכם פה:


 

7 תגובות:

  1. כמה שאני אוהבת בראוניז.. מתכון נפלא!

    השבמחק
  2. ניתן לשים קמח תפוחי אדמה במקום?

    השבמחק
    תשובות
    1. מאמינה שכן, לא ניסיתי.
      אנסה היום ואעדכן בהקדם :)
      השקדים נותנים מרקם עשיר וטעם מיוחד לטעמי. שווה להשאיר לפחות חצי מהכמות אם אפשר.

      מחק
  3. אפשר שקדים טחונים או חייב אבקה?

    השבמחק
    תשובות
    1. בשקדים טחונים הם אבקת שקדים.
      ניתן לקנות שקיות של שקדים טחונים במשקל 100 גרם

      מחק
  4. היי איזה תבנית מתאימה?ניראה מעולה😆

    השבמחק