יום ראשון, 17 באפריל 2016

עוגה בחושה וניל-קוקוס עם פירות יער - כשרה לפסח

עוגת וניל בחושה עם פירות יער
את העוגה הזאת אני מתכננת להכין כבר די הרבה זמן ואיכשהו התכנון הזה תמיד מתפספס לטובת עוגה 
אחרת או איזה קינוח הורס..

הפסח הזה החלטתי שהגיע הזמן להכין אותה - עוגה בחושה עם פירות יער. 
עוגה אביבית במיוחד!


מדובר בעוגה פשוטה, כזאת שמכינים בקערה אחת ויאללה לתנור.

העוגה כשרה לפסח ואם כבר כשרה לפסח אז שתהיה פרווה - כדי לתפוס שתי ציפורים במכה.
המתכון המוצרף כאן הינו מתכון לעוגת וניל פרווה עם שמן קוקוס שמעשיר את טעם העוגה אבל ניתן כמובן גם להכין אותה חלבית ע"י החלפה של מיץ התפוזים בגביע יוגורט או שמנת חמוצה. 

בעוגה הזאת השתמשתי בפירות יער קופאים שזכו ב"מוצר השנה 2016" והכי מגיע להם! הם משדרגים  עוגות, קינוחים ואפילו גלידות!

 עוגת וניל בחושה עם פירות יער  / "מנ(ו)סה במטבח"

מרכיבים:(לתבנית אינגליש קייק)

2 ביצים
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר רגיל
3/4 כוס מיץ תפוזים

200 גרם קמח תופח כשר לפסח
70 גרם שמן קוקוס
כפית תמצית וניל איכותית
חצי כוס פירות יער קפואים


מפשילים שרוולים:

1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. מערבבים יחד ביצים,סוכר רגיל וחום, מיץ תפוזים, שמן ותמצית וניל.
3. מוסיפים קמח ומערבבים מעט רק עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים את פירות היער ויוצקים לתבנית משומנת.
5. מעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש למשך חצי שעה ומבצעים את בדיקת הקיסם (נועצים במרכז העוגה ואם הקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים- העוגה מוכנה! אם לא- תשאירו את העוגה בתנור ותמשיכו לבדוק כל כמה דקות)


עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* ניתן להחליף את שמן הקוקוס לשמן צמחי. במקום 70 גרם שמן קוקוס שימו 100 גרם שמן צמחי.
* לגרסה החלבית של העוגה הזו יש להמיר את מיץ התפוזים בגביע (200 מ"ל) של יוגורט.
*  פיצפוצי שוקולד לבן יעשירו מאוד את העוגה המשגעת הזו.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה