יום רביעי, 27 באפריל 2016

גלידוניות קפה בציפוי שוקולד לבן ופולי קקאו גרוסים

גלידוניות קפה בציפוי שוקולד לבן ופולי קקאו גרוסים
אנחנו אומנם באביב אבל לפי מה שהולך בחוץ - אנחנו עמוק בתוך הקיץ.

חם. כלכך חם שבתור חובבת קפה מושבעת אני מצליחה לצרוך אותו רק בצורה הקרה שלו.
כלומר, אייס קפה או גלידת קפה!
וככה נולדו להן: גלידוניות קפה בציפוי שוקולד לבן ופולי קקאו גרוסים
שוקולד לבן וקקאו גרוס -להיט!
הכנתי גלידת קפה מהמתכון של הצ'אנקי מאנקי שלי (גלידה מומלצת מאוד!)
והוספתי  שלוש מנות אספרסו - של עלית - כדי לקבל טעם קפה מודגש. 
* השתמשתי באספרסו מספר 7 של עלית וכמו שכתוב על האריזה הוא אכן עדין וקטיפתי וזה משתלב נהדר בגלידוניות האלו.  


ציפיתי בשוקולד לבן עם פולי קקאו גרוסים


בפולי הקקאו נתקלתי פעם ראשונה בתוך חלבה
היה ל"דבר הלא מזוהה הזה" מרקם של פולי קפה אבל הטעם היה שוקולדי יותר
לקח לי קצת זמן אבל בסוף עליתי על העובדה שהיה קקאו גרוס בתוך החלבה..והתלהבתי


זה היה מתבקש כל כך לשלב את פולי הקקאו הגרוסים האלה עם שוקולד לבן וגלידת קפה הורסת
והתוצאה....תנסו בעצכם ותבינו על מה אני מדברת!

גלידוניות קפה בציפוי שוקולד לבן ופולי קקאו גרוסים / "מנ(ו)סה במטבח"

רכיבים:

הכלים שנצטרך:
תבנית סיליקון עם שקעים
מקלות ארטיק

התוספות שבחרתי הפעם: 
שלוש מנות אספרסו - 
 אספרסו קצר ( כל מנה מכילה 7 גרם קפה ב 30 מ”ל מים)
100 גרם שוקולד לבן
שלוש כפות פולי קקאו גרוסים - לא חובה

מתכון לגלידה:


400 גרם חלב מרוכז - פחית קנויה או בייתי (כדי להכין חלב מרוכז בבית כנסו לפה)
500 מ"ל שמנת מתוקה
קמצוץ מלח


מפשילים שרוולים:


1. ממסים שוקולד לבן במיקרוגל - בפולסים של 20 שניות כל פעם כדי שהשוקולד לא יישרף.
2. מערבבים את פולי הקקאו אל תוך השוקולד המומס.
3.מורחים בתוך תבנית שקעים מסיליקון את השוקולד - שכבה דקה רק על המעטפת הפנימית של השקע.
4. מקררים כ-10 דקות במקרר ומורחים שכבה שנייה.
5. מערבבים יחד חלב מרוכז וקמצוץ מלח ומוסיפים אספרסו
6. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה.
7. מקפלים את שתי התערובות ומוזגים לתבנית השקעים עם השוקולד.

8. מקפיאים למשך לילה במקפיא.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* אין לכם פולי קקאו בבית? לא נורא. הגילדוניות יהיו מעולות גם בלי. הפולים מוסיפים קראנצ'יות מעניינת.
* אין לכם תבנית שקעים מיוחדים מסיליקון? אפשר לעשות את אותו המתכון בדיוק עם כוסות חד פעמיות קטנות. (כאלה של הרמת כוסית..)
* אוהבים טעם חזק מאוד של קפה? אפשר להוסיף עוד מנת אספרסו בכיף.
* כמובן שאפשר להחליף את הקפה בכל תוספת או טעם אחר. כמו שעשיתי פה.

6 תגובות:

  1. נשמע נהדר! יופי של פינוק לימי קיץ חמים. ולאמהות שבינינו שלא מוצאות זמן לכוס קפה זה בהחלט פתרון מעולה.

    השבמחק
  2. תודה על המתכון.מאיפה קונים את פולי הקקאו?

    השבמחק
    תשובות
    1. בכיף! את פולי הקקאו ניתן לקנות בכל חנות שמתמחה במוצרי אפייה. אני קניתי בדרום תל אביב.

      מחק
  3. מתכון מדליק! טעמתי אצל חברה והיא הפנתה אותי למתכון, ממש טעם של מגנום, אם לא יותר טוב. רציתי לדעת איפה ניתן להשיג תבניות סיליקון מתאימות והאם יכול להתאים גם עדשים או שוקוציפ במקום פולי קפה. תודה

    השבמחק
  4. תודה:)
    תבנית סילקון כזו ניתן להשיג בחנויות המתמחות באפייה. תוכלו גם להכין את אותן הגלידוניות בכוסות חד פעמיות קטנות. זו בערך אותה צורה כייפית של גלידוניות - מגנום שכאלה.
    ניתן לשלב עדשים או שוקולד ציפס במקום פולי הקפה - כדאי לקצוץ אותם דק דק. וזה יהיה נהדר לשלם אותם בתוך הגלידה ולא בהכרח בציפוי.
    תהנו!

    השבמחק