יום שבת, 30 באפריל 2016

פרלין שוקולד ובננות בקרמל מלוח

פרלין שוקולד ובננות בקרמל מלוח
מחבת חמה
קצת חמאה
בננות קצוצות
סוכר חום
טיפונת מלח

שומעים את הפסססססס....?
החמאה נמסה וסוחפת איתה את חתיכות הבננות הכל יחד מתקרמל בצורה מושלמת יחד עם הסוכר

           הבננות בתקופה הזו לא מחזיקות הרבה זמן..יום אחד בחוץ והן כבר משחירות
רוב הבננות עם ה"דבש" הולכות למקפיא כדי להפוך לגלידה טבעונית בעוד שבוע או שניים אבל יש כמה שהצליחו להתחמק המקפיא..לרוע מזלן הן סיימו במחבת והפכו לבננות מקורמלות מענגות

פרלין חצי-חצי
פרלין חצי- חצי
חצי שוקולד וחצי בננות בקרמל מלוח
כדי לקבל את התוצאה הזו של חצי-חצי:
1. השתמשתי בתבנית סיליקון של חצי כדור
2. מרחתי כל שקע בשכבה דקה של שוקולד מריר מטומפרר - מדריך מעולה לטמפרור שוקולד אתם יכולים לקרוא בבלוג המשגע של "מיסטר קאפקייק"
3. יצקתי למחצית מהשקעים גנאש שוקולד חלב ולחצי השני בננות מקורמלות
4. חיברתי כל שני חצאי כדור לכדור שלם וטעים!!! 

שומעים שזה טעים!

פרלין שוקולד ובננות בקרמל מלוח / "מנ(ו)סה במטבח"


רכיבים: 20-30 פרלינים

ציפוי:
100 גרם שוקולד מריר מטומפרר 

מילוי שוקולד חלב:
200 גרם שוקולד חלב
120 מ"ל שמנת מתוקה

מילוי בננות בקרמל מלוח:
2 בננות בשלות קצוצות
20 גרם חמאה
20 גרם סוכר
קמצוץ מלח

מפשילים שרוולים: 

1. מורחים שכבה דקה של שוקולד מריר בדפנות השקעים של התבנית.
2. מחכים חמש דקות ומורחים שכבה שנייה של שוקולד בכל שקע.

מכינים מילוי שוקולד חלב: 
3. מביאים שמנת לרתיחה. 
4. מורידים מהאש, מוסיפים שוקולד חלב ומערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס.
5. מצננים.

מכינים מילוי בננות:
6. במחבת עם תחתית עבה ממסים חמאה.
7. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים עד שכל הסוכר נמס ומקבל גוון חום-ענברי.
8. מוסיפים חתיכות בננה ומערבבים היטב.
9. מצננים.

מרכיבים:
10. ממלאים חצי מהכמות השקעים במילוי שוקולד חלב וחצי במילוי בננות.
11. מחכים מעט להתייצבות, מוציאים את חצאי הכדורי מהתבנית ומחברים כל שני טעמים לכדור שלם ומפתיע.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* אם אין לכם תבנית שקעים של חצאי כדור ניתן להשתמש בכל תבנית פרלינים או אפילו להכין עיגולי טראפלס קטנים, לחבר אותם יחד לכדור ואז לטבול בשוקולד מומס.
נושא החודש בפרוייקט "כחומר ביד הבלוגר" הוא קרמל!!
והנה לינק לעוד כמה מתכונים קרמל מעולים של חברי הפרוייקט!



4 תגובות:

  1. נראה ונשמע כל כך טעיםםםם!
    שילוב טעמים מושלם

    השבמחק
  2. יאוו, זה נראה כ"כ טוב...
    כנראה שזה יהיה גורל הבננות... ;-)

    השבמחק