יום שני, 6 ביוני 2016

עוגה בלבן: מוס יוגורט-ורדים במילוי מוס קסיס על בסיס סבלה ברטון ורדים

מוס יוגורט-ורדים ומוס קסיס על בסיס סבלה ברטון ורדים
הקיץ הזה תלבשי לבן...וסגול!

יש משהו מאוד משמח בעוגה הזו.
היא לבנה, חגיגית וסגולה. היא בעיקר סגולה!
יש בה סגול מבחוץ - פרחים ודומדמניות
יש בה סגול מבפנים - חצאי כדורי מוס קסיס


עוגה חגיגית וסגולה

בדרך כלל אני בן אדם מאוד פרטי והנה - סוד #3 שאני מגלה לכם עליי..
הסוד הראשון היה שאני חרוזאית מלידה (כן - הרגע המצאתי את המילה) שחשפתי בפוסט הגלידוניות 
הסוד השני היה שאני חולת מרציפן שחשפתי בפוסט קינוחי הכוסות (ובכל פוסט אפשרי)
והסוד השלישי : הצבע האהוב עליי הוא סגול על כל גווניו.








הפתעות קסיס במוס יוגורט-ורדים



 כבר הרבה זמן שאני חושבת להכין עוגה עם יוגורט. עוגה קלילה, לא מתוקה מדי אבל מרשימה במיוחד.
בעוגה הזו - שהכנתי יחד עם שני רייך ביום אפייה משותף ומהנה במיוחד, יש שילוב של מוס יוגורט, מי ורדים ומוס קסיס - שילוב נפלא בעיני.
הבסיס הוא בצק סבלה ברטון (בצק בעל מקרם פירורי ונימוח) בשילוב שקדים ומי ורדים מה שמאוד מזכיר עוגית מעמול ענקית.
חברו את העוגיה עם טעם קליל ומרענן של יוגורט וקסיס וקיבלתם את אחת העוגות הטעימות שהכנתי.

מוס יוגורט-ורדים עם הפתעות מוס קסיס
את הפתעות הקסיס שבפנים יש להכין יום קודם ולהקפיא ולכן חשוב לקרוא את כל המתכון לפני שמפשילים שרוולים.

 מוס יוגורט-ורדים במילוי מוס קסיס על בסיס סבלה ברטון ורדים

רכיבים: (מוס בקוטר 22 ס"מ על בסיס בקוטר 26 ס"מ)

מוס קסיס:
3 גרם ג'ילטין
15 גרם מים
60 גרם מחית קסיס
20 גרם סוכר
50 מ"ל שמנת מתוקה

מוס יוגורט-ורדים:


5 גרם ג'ילטין
25 גרם מים
200 מ"ל יוגורט (1 גביע)
3 כפות סוכר
200 מ"ל שמנת מתוקה
10 טיפות תמצית ורדים

בסיס : סבלה ברטון-שקדים ורדים: מבוסס על מתכון של עוגיו.נט
75 גרם חמאה רכה
75 גרם סוכר
1/2 כפית מלח דק
1/2 כפית תמצית וניל
2 חלמונים
100 גרם קמח לבן
50 גרם שקדים טחונים
8 גרם אבקת אפייה 

5 טיפות תמצית ורדים

מפשילים שרוולים:

מוס קסיס:
1. מערבבים יחד ג'ילטין עם מים ומניחים בצד למשך 10 דקות.
2. מערבבים היטב מחית קסיס וסוכר.
3. ממסים את הג'לטין ומוסיפים לתערובת הקסיס.
4. מקציפם שמנת מתוקה לקצף רך ומקפלים יחד עם תערובת הקסיס עד לאיחוד מלא. 
5. מעבירים לתבנית שקעים של חצאי כדור בקוטר 2 ס"מ ומקפיאים. 

מוס יוגורט-ורדים: (רינג בקוטר 22 ס"מ)

6. מערבבים ג'ילטין עם מים ומניחים בצד למשך 10 דקות.
7. מערבבים היטב יוגורט עם סוכר.
8. מקציפים שמנת מתוקה לקצף רך.
9. ממסים את הג'לטין, מוסיפים ליוגורט ומערבבים היטב.
10. מקפלים את תערובת היגורט עם שמנת מתוקה ותמצית ורדים ומערבבים עד לאיחוד מושלם.
11. מרפדים את הרינג בניילון נצמד (מבחוץ), מפזרים בתחתית הרינג את חצאי הכדורים של מוס הקסיס שהקפאנו יום קודם (או לפחות 4 שעות).
12. מוזגים את מוס היוגורט לרינג עם הקסיס ומיישרים בעדינות.

סבלה ברטון-שקדים ורדים:

13. מחממים תנור ל170 מעלות.
14. מערבלים יחד בעזרת וו גיטרה : חמאה,סוכר,מלח ותמצית וניל (אני שמה גרגירים מחצי מקל וניל) עד שמתקבלת תערובת קרמית רכה.
15. מוסיפים חלמונים אחד-אחד.
16. מוסיפים את הקמח המנופה,שקדים טחונים ואבקת אפייה מערבלים במהירות בינונית עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
17. משטחים את הבצק ברינג בקוטר 24 ס"מ ששומן קלות קודם לכן.
18. אופים 15 דקות - עד שמתקבל צבע זהוב.
19. מוציאים ומצננים

20. מקשטים בכיף.
 
עוד טיפ טיפה וסיימנו:
* חשוב לקרוא את כל המתכון לפני שמפשילים שרוולים.
* ניתן להחליף את מחית הקסיס בכל מחית פרי אחר שאוהבים.
* אם אין לכם תבנית שקעים בשביל מוס הקסיס ניתן להניח גבעות קטנות של מוס בעזרת כף או למרוח שכבת קסיס על בסיס הרינג במקום עיגולים.
* אפשר לקשט איך שמתחשק. אני הוספתי אוכמניות, נשיקות שאפיתי עם סוכר ורדר, גנאש לבן מוקצף ופרחי בצק סוכר מלבבים.
* אפשר להשקיע ולקשט עם פרחים אכילים או פירות יער טריים.
ומה עושים כשהעוגה פתאום נראית "ערומה"?? מטפטפים עליה גלסאג' ורוד ומקבלים תמונה אומנותית...

למתכונים וטיפים נוספים בואו לבקר אותי גם בדף הפייסבוק "מנסה במטבח"

אותה גברת בשינוי אדרת


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה