יום שבת, 2 ביולי 2016

קאפקייקס שוקולד בציפוי קצפת שוקו-וניל

קאפקייקס שוקולד בציפוי קצפת שוקו-וניל
חודש יולי הוא חודש עם המון ימי הולדת!
אל תשאלו אותי למה ואני גם לא מנסה לברר יותר מדי. מבחינתי זאת סיבה למסיבה!

כבר הרבה זמן שאני רוצה להכין קצפת בשני צבעים והנה זה קרה.



אז זהו - בשעה טובה נגמרו התירוצים והגיע הזמן לזילופים!
 האמת, זה לא כזה קשה כמו שזה נראה והתוצאה שמתקבלת מרשימה בהחלט.

לא חייבים להשתמש בשוקולד-וניל אפשר כמובן לשחק עם הציפויים ולזלף כל קרם בכל טעם שאוהבים.
מבחינת הקאפקייק עצמו- ניתן להכין כל עוגה שאוהבים- שוקולד, מייפל, שיש ואפילו עוגת גבינה.

 הזילוף נותן את השואו
תראו כמה שזה יוצא יפה..צבעוני וחגיגי, מתאים בדיוק לחגיגות יום הולדת!

לפני שאתם ניגשים למשימה- שווה להציץ בסרטון הנהדר הזה (לא שלי) שמסביר בדיוק איך עושים את זה נכון.

קאפקייקס שוקולד בציפוי קצפת שוקו-וניל / "מנ(ו)סה במטבח"


 רכיבים:(25 יחידות)

למאפינס:
1/2 2 כוסות קמח תופח
2 כוסות סוכר
1/4 כוס קקאו
1/2 כוס שוקולית
4 ביצים
1/4 כוס שמן קוקוס (או 1/3 כוס שמן צימחי)
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 כוסות מים רותחים

לגנאש:
1 קופסה שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר שבור / קצוץ
1 קופסה שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן שבור / קצוץ
לקישוט: סוכריות צבעונית, סוכריות שוקולד ועוד..

מפשילים שרוולים:

הכנת הקאפקייקס:
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. מערבבים יחד קמח, סוכר, קקאו ושוקולית.
3. בקערה נפרדת מערבבים : שמן, ביצים ותמצית וניל ומאחדים עם התערובת היבשה.
4. מוסיפים מים רותחים ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5. מעבירים לתבניות שקעים משומנות ואופים 25-30 דקות או עד שהקיסם יוצא נקי.
6. מוציאים ומצננים היטב.

הכנת הגנאש:
1. מביאים לרתיחה קופסה אחת של שמנת מתוקה.
2. מורידים מהאש, שופכים על השוקולד המריר, מחכים דקה ומערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס.
3. חוזרים על הפעולה עם השמנת השנייה והשוקולד הלבן.
4. מעבירים למקרר למשך הלילה.
5. מקציפים קודם את הגנאש הלבן ומעבירים לשקית זילוף.
6. מקציפים את הגנאש המריר ומעבירים לשקית זילוף.
7. מכניסים את שתי שקיות הזילוף עם הקרמים לתוך שקית זילוף שלישית (גדולה יותר) עם צנתר משונן ומזלפים קצפת בשני צבעים.

קישוט:
מפזרים קישוטים צבעוניים ומדליקים מעל גבעות הקרם.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* השתמשו במנג'טים צבעונים - הם בהחלט מוסיפים.
* שומרים כשרות? שימו לב שבלילת הקאפקייקס פרווה, ניתן להשתמש בקצפת צמחית או קרם קוקוס מוקצף ולקבל קינוח פרווה חגיגי.
* חשוב לערבב ממש מעט את החומרים כדי לשמור על עוגה אוורירית ונימוחה - הטיפ הזה נכון בהכנת כל עוגה בחושה.

למתכונים וטיפים נוספים בואו לבקר אותי גם בדף הפייסבוק "מנסה במטבח"
יומולדת שמח!!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה