יום שני, 11 ביולי 2016

סלט סלנובה עם סלק ואגוזים

סלט סלנובה, סלק ואגוזים
SLANOVA
אומרים עליה שהיא:
 מיוחדת, פריכה, מעודנת ואפילו חמאתית
והאמת- זה מה זה נכון!


חסה סלנובה
מדובר בחסה שמגיעה בשני צבעים: ירוק וסגול, מרובת עלים פריכים וטעימים
 בחסות "טעם הטבע" של שטראוס
תוסיפו לה קצת אגוזים וגרעינים ואולי איזו גבינה שווה ורוטב טעים ותקבלו סלט מרענן שמבחינתי מככב כארוחה שלמה ולא רק כתוספת בצד.

את הסלנובה פגשתי פעם ראשונה בסיור בעין הבשור (מקום מופלא אי שם בדרום)
בתוך שורות אינסופיות של חסות עגולות, צבעוניות וכלכך יפות שכל מה שרציתי היה לקטוף אותן מהאדמה ולזלול, ככה - בלי לשטוף אפילו.

החסה עוברת שטיפה עדינה, העלים מופרדים (או שלא..תלוי במוצר) ומגיעה אלינו מוכנה לאכילה, ככה שכל מה שצריך זה לשפוך אותה לקערה גדולה, להוסיף את כל מה שאנחנו אוהבים בסלט ולהגיש.

מובטחת התלהבות!

סלט סלנובה עם סלק ואגוזים / "מנ(ו)סה במטבח"


רכיבים:

לסלט:
חבילת עלי חסה סלנובה
גרם קוביות מוצרלה
שני סלקים מבושלים וחתוכים לקרוביות
חופן גרעיני חמניה
חופן אגוזי מלך קצוצים  

לרוטב:
מיץ מלימון שלם
כף סילאן
כף חומץ בלסמי
שתי כפות שמן זית  
 
מפשילים שרוולים:

1.בקערה גדולה - מערבבים יחד את כל רכיבי הסלט.
2. בכלי זכוכית קטן מערבבים יחד את כל רכיבי הרוטב.
3. שופכים את הרוטב על הסלט ומגישים.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* פירות טריים ילכו נהדר עם הסלט הזה: אפרסקים, תפוחים ואפילו תותים. תתפרעו.
* אפשר להשתמש בכל גבינה קשה שאוהבים.
* אני הוספתי גרעיני חמניה ואגוזי מלך אבל כל אגוז שהוא יילך נהדר פה.
* הסלט כל כך קליל וטעים  שאפשר להגיש אותו כל פעם עם תוספות אחרות והוא תמיד ירשים ויגוון את השולחן.

אגב- ידעתם שהיא בכלל הולנדית?

למתכונים וטיפים נוספים בואו לבקר אותי גם בדף הפייסבוק "מנסה במטבח"

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה