יום ראשון, 10 ביולי 2016

קינוח מוחיטו "HAPPY HOUR"

קינוח מוחיטו  " HAPPY HOUR "
איך מכינים מוחיטו (Mojito) ?
לוקחים רום, ליים, נענע, סודה, סוכר וקרח כתוש,
מערבבים הכל יחד ומגישים בכוס גבוהה.

המוחיטו מגיע אלינו היישר מקובה והוא קוקטייל קלאסי, קייצי, כייפי ומרענן (בעיקר בזכות עלי הנענע שלו)

איך מכינים קינוח מוחיטו?
נכנסים לפוסט הזה עם מצב רוח טוב!


קינוח מוחיטו - "HAPPY HOUR"
בדיוק כמו שמיטייבים חברי להקת "התקווה 6" לשיר:
ככה גם הקינוח הבא מבקש..שימו לו עוד רום. כמה שיותר רום - יותר טוב!
בטח כבר הבנתם שמדובר בקינוח למבוגרים בלבד..
אם אתם מחפשים קינוח להרשים את החבר'ה, קינוח משכר ל "happy hour" (לא לשכוח לפרגן ב 1+1 בבקשה) או משהו להתפנק איתו בשעות הערב,
 תארגנו נענע, לימון (או ליים), רום איכותי (עדיף רום לבן, לא תמצית!!), 2 ביצים, קמח, סוכר ומלא מצב רוח טוב!
 אני פה, מחכה עם המתכון -מבטיחה לכם שתצאו מרוצים :)
אז אפשר להתחיל?
 * חשוב לקרוא את כל הוראות המתכון לפני ההכנה * 

!!!CHERRS

קינוח מוחיטו  "HAPPY HOUR dessert" /"מנ(ו)סה במטבח"


רכיבים:(12 מאפינס)

מאפינס נענע:
4 ביצים מופרדות (בטמפרטורת החדר)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם אבקת שקדים
80 גרם (8 כפותקמח תופח
15 עלי נענע קצוצים
מיץ מחצי לימון
1/2 קליפת לימון מגוררת  

לסירופ סוכר-רום:
1 כוס מים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1/2 כוס רום (משקה רום ולא תמצית)

לרוטב וניל-לימון :
250 מ"ל (קופסה) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
מיץ מרבע לימון   

מפשילים שרוולים:

רוטב שוקולד לבן לימוני:
1. מבסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה.
2. מורידים מהאש, שופכים על השוקולד וטורפים להמסה מלאה.
3. מוסיפים את הלימון ומערבבים ומצננים.

* ניתן למזוג את הרוטב מעל כל מאפינס או לזלף אותו כקצפת יציבה. 
* רוטב נוזלי - יש לצנן אותו כשעה במקרר, לטרוף מעט עם מטרפה עד לקבלת מרקם של יוגורט ולמזוג לפני ההגשה. 
* זילוף קצפת - יש לקרר את התערובת למשך 4 שעות לפחות, להקציף לקצב יציב ולזלף מעל כל מאפינס גבעה יציבה.

סירופ סוכר-רום:
1. בסיר רחב מביאים לרתיחה את הסוכר והמים.
2. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד שתי דקות נוספות.
3. מורידים מהאש ומוסיפים את הרום.

מאפינס נענע:
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. מקציפים יחד חלבונים וסוכר לקצף יציב.
3. מוסיפים את החלמונים אחד-אחד ומקפלים עד שהם נטמעים בתערובת.
4. מוסיפים שקדים, קמח, נענע, מיץ לימון וקליפת לימון ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה. 
5. מעבירים לתבנית שקעים ואופים למשך 20 דקות. בודקים עם קיסם שהמאפינס מוכנים.
6. מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומעבירים אל סירופ הרום.
7. מספיגים כל מאפינס בסירופ למשך 10-15 שניות מכל צד ומעבירים לכלי ההגשה.
8. מוזגים מעל את הרוטב המוכן ומוסיפים מעט גרידת לימון לקישוט.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* זהו קינוח למובגרים בלבד מכיון שהרום לא עובר בישול.
* תשתמשו ברום איכותי - זה שווה את זה.
* יש לשים לב להניח את המאפינס בסיר הסירופ למשך 10-15 שניות מכל צד כדי לקבל ספיגה עדינה של הסירופ.
* מומלץ לא לוותר על הנענע - היא מוסיפה המון.
* אני השתמשתי בתבנית שקעים עם חור באמצע ואת הרוטב טרפתי עד שקיבלתי מרקם של יוגורט, מעין קצפת רכה ואז מלאתי את החור ומעט מעל.
* אפשר לקרר היטב את תערובת השמנת (4 שעות עד לילה במקרר) ולזלף גבעות יפות מעל, זה יוצא מרשים במיוחד.

** האתגר החודשי הפעם בפרוייקט "כחומר ביד הבלוגר" הוא....נענע! מאתגר במיוחד אני חייבת לציין והתצאות בהתאם! כאן תוכלו למצוא עוד מתכונים משגעים שהכינו חברי הקבוצה.

2 comments:

  1. מסקרן מאד, אנסה. האם להספיג מאפין חם בסירופ חם או קר?

    השבמחק
    תשובות
    1. אם המאפין חם עדיף להספיג בסירופ פושר :)

      מחק