יום רביעי, 27 ביולי 2016

עוגת יומולדת עם חמש שכבות - מתכון מהילדות

עוגת יומולדת בחמש שכבות
"אין אין אין חגיגה.. בלי בלי בלי בלי עוגה"
"אז....איפה איפה איפה איפה איפה ....(*100) העוגה?"

הנה היא! פשוט תמשיכו לקרוא..



כשהחלטנו על נושא האתגר בפרוייקט "מבשלים ביחד" - "מתכוני ילדות" ידעתי מיד מה אני מכינה!
חודש יולי הוא חודש רווי ימי הולדת אצלנו במשפחה (כמו שכבר ציינתי כמה פעמים) ויש עוגה אחת ויחידה, מיוחדת במינה, שאמא שלי מכינה לכבוד החגיגה.
העוגה הזו מלווה אותי מאז שנולדתי (בערך) והיא תמיד תהיה אורחת הכבוד.

המלכה של השולחן.

זו עוגת ספוג עשירה במילוים וקרמים שפשוט אי אפשר ליפול איתה.
ההכנה מעניינת והתוצאה..הו התוצאה! 

השנה השרביט עבר אליי אז הנה -
תשעה שלבים של הכנת העוגה שכולם מתועדים בצורה מגרה במיוחד, ב-ה-צ-ל-ח-ה!



בקצרה:

1. אופים עוגת ספוג 




2.  מחלקים את העוגה לשני חלקים לא שווים. ל1/4 ו3/4 מגובה העוגה: פורסים בערך ס"מ מהקצה (1/4 מהגובה) ומניחים בצד


  3. מוציאים את תוכן העוגה שנשארה (החלק בגובה 3/4) בעזרת כפית ומשאירים מרחק של ס"מ אחד מהקצה


4.מערבבים יחד את חומרי המילוי ומוזגים מעל פירורי העוגה שהוצאנו קודם לכן




5. מחזירים חזרה את המילוי


6. מורחים שכבת גנאש שוקולד מריר מוקצף


 ומיישרים


 7. מניחים מעל את החלק מהעוגה שהפרדנו


8. מצפים את כל העוגה בגנאש שוקולד לבן מוקצף


9. מקשטים בשוקולד ודובדבנים


10. כשפורסים את העוגה מתגלה כל היופי

 

עוגת יומולדת עם חמש שכבות / "מנ(ו)סה במטבח"

רכיבים:

לעוגה: (טורט בקוטר 24 ס"מ)
5 ביצים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
180 גרם (1/4 1 כוס) קמח תופח
קליפת לימון מגורדת מלימון שלם
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
מיץ מרבע לימון  

למילוי:
240 מ"ל (1 כוס) חלב 
3 כפות סוכר
100 גרם שוקולד מריר
1 כף קקאו
50 גרם אגוזים קצוצים גס

לשכבת גנאש השוקולד המריר: (מכינים לילה לפני או לפחות 4 שעות קודם)
250 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר

לציפוי - גנאש שוקולד לבן מוקצף : (מכינים לילה לפני או לפחות 4 שעות קודם)
250 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד לבן

לקישוט:
12 דובדבני אמרנה (או דובדבנים חמוצים)   
שבבי שוקולד (או כל קישוט שוקולד אחר שתרצו)

מפשילים שרוולים:

עוגה:  
1. מחממים תנור ל170 מעלות.
2. מפרידים ביצים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
3. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים יחד עם השמן, קליפת ומיץ הלימון.
4. מקפלים יחד את תערובת החלמונים אל תערובת החלבונים.
5. מוסיפים את הקמח המנופה ומקפלים בעדינות.
6. מעבירים לתבנית משומנת ואופים למשך 35-40 דקות. (בבדיקת הקיסם, הקיסם צריך לצאת יבש)

כשהעוגה בתנור ניגשים להכנת המילוי:
1. בכלי קטן מחממים יחד את כל חומרי המילוי מלבד האגוזים.
2. מערבבים היטב במשך דקה וכשהכל מתאחד מורידים מהאש ומוסיפים את האגוזים הקצוצים.

שכבת גנאש השוקולד המריר:
1. מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה.
2. מוזגים מעל השוקולד המריר.
3. מחכים דקה ומערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס.
4. מעבירים לקירור למשך הלילה.  


ציפוי - שכבת גנאש השוקולד הלבן:
1. מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה.
2. מוזגים מעל השוקולד הלבן.
3. מחכים דקה ומערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס.
4. מעבירים לקירור למשך הלילה.

הרכבת העוגה:

1. לאחר שהעוגה התקררה לגמרי - מחלקים את העוגה לשני חלקים לא שווים.
 ל1/4 ו3/4 מגובה העוגה, פורסים בערך ס"מ מהקצה (1/4 מהגובה) ומניחים בצד.
2. מוציאים את תוכן העוגה שנשארה (החלק בגובה 3/4) בעזרת כפית ומשאירים מרחק של ס"מ אחד מהקצה.
3. מערבבים יחד את חומרי המילוי ומוזגים מעל פירורי העוגה שהוצאנו קודם לכן.
4. מחזירים חזרה את המילוי.
5. מורחים שכבת גנאש שוקולד מריר מוקצף ומיישרים.
6. מניחים מעל את החלק מהעוגה שהפרדנו.
7. מצפים את כל העוגה בגנאש שוקולד לבן מוקצף.
8. מקשטים בשוקולד ודובדבנים.
9. מעבירים לקירור עד להגשה. 
 
עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* במקום ציפוי הגנש הלבן אפשר להכין את הציפוי כמו שאמא שלי היתה מכינה - שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וכוס חלב.
* העוגה רק נראית מסובכת להכנה, נכון יש הרבה שלבים אבל זאת אחת העוגות שאני יותר נהנית להכין.
* התוצאה תפיל את האורחים מהרגלים!  מבטיחה לכם!

למתכונים וטיפים נוספים בואו לבקר אותי גם בדף הפייסבוק "מנסה במטבח"

  
העוגה הזאת היא לגמרי מתכון מהילדות שלי והנה עוד מתכוני ילדות של בלוגרי אוכל נהדרים שאני מחכה כבר להכין!




 

 

19 תגובות:

  1. העוגה נראת כל כך טעימה ומדהים שפעם השקיעו ככה. שיחקת אותה.

    השבמחק
  2. וואו! זה נראה מעולה!! ואיזה רעיון גאוני למלית של העוגה!

    השבמחק
  3. איזו יפה וחגיגית! נראה פשוט מהמם :)

    השבמחק
  4. העוגה הזו נראית פשוט מהממת. אהבתי את הרעיון של ריקון חלק מהעוגה והשבת המילוי עם שדרוגים. יומולדת שמח לכל ילדי יולי :-)

    השבמחק
  5. מקסים! נראית כזו מנחמת וכיפית, לגמרי עוגה ליישורים :)

    השבמחק
  6. תגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.

    השבמחק
  7. תגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.

    השבמחק
  8. הכנתי לעצמי ליומולדת, ממש היום..
    עוגה 🎂 מקסימה וטעימה!!
    תודה 🌸

    השבמחק
  9. העוגה נראית מעולה. רק משהו לא ברור לגבי הגנאשים- יש להקציץ אותם אחרי הקירור?

    השבמחק
  10. בדיוק.יש להקציף לא יותר מעשרים שניות ומתקבל קרם עשיר ואורירי

    השבמחק
  11. היי, את חושבת שאם אכין את העוגה בתבנית של 26 זה יהיה נורא?

    השבמחק
    תשובות
    1. ממש לא! היא תצא נהדרת גם בתבנית 26..

      מחק
  12. נראית עוגה מעולה! לא הבנתי לגבי הקצפות, האם את שני הגנאשים רק מרתיחים מערבבים ומקררים לילה לפני וביום למחרת מקציפים? אם אני בוחרת לעשות לפי הטיפ שלך ולוותר על שוקולד לבן ובמקומו לשים אינסטנד פודינג, התהליך נשאר זהה? תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. כן, את שני הגנאשים מקררים למשך הלילה ומקציפים למחרת.
      אם מחליפים את הגנאש בקרם פודינג אז אפשר להכין ישירות- אין צורך לקרר למשך הלילה.

      מחק
  13. היי, אני אשמח להתייעץ איתך גם לגבי מועד הכנת העוגה. ביום שני זה יום הולדתו של בני ואני רוצה לאפות את הטורט ביום שבתוכמובן להכין את שני הגנאשים שישהו לילה במקרר, ואז ביום ראשון להקציף ולהרכיב את העוגה. אשמח לחוות דעתך. ושיהיה חג שמח וכשר.
    תודה מראש
    טלי

    השבמחק
    תשובות
    1. לוח הזמנים נשמע מעולה.
      מחכה לשמוע איך יצא :)
      מזל טוב!

      מחק
  14. תודה רבה מקסימה!! האם לשים את הטורט מיום שבת במקרר לאחר שהתקרר כמובן?

    השבמחק