יום רביעי, 3 באוגוסט 2016

לחמניות תפוחי אדמה עם עשבי תיבול והמון שום

לחמניות תפוחי אדמה עם עשבי תיבול והמון שום /  ליאור משיח
דמיינו לכם לחמניה שמנמנה, קרנצ'ית מבחוץ אבל רכה רכה מבפנים מלאה קוביות תפוחי אדמה אפויות, עשבי תיבול והרבה שום כתוש..

תפוחי אדמה בתוך לחם?? זה נשמע לכם סותר אבל זה...לא!



שף קונדיטורית ובולנז'ר ליאור משיח
לא מזמן התארחתי בסדנת לחמים משגעת "הפסקת לחם" של שף קונדיטורית ובולנז'ר ליאור משיח במקום קטן ונפלא בשם "culinary hub" הממוקם בשרונה מרקט ויחד הכנו:

חלות מתוקות עם מתכון סודי בהחלט

חלות מתוקות עם מתכון סודי בהחלט
ואלו הידיים שלי..כי צריך תיעוד שחוץ מלנשנש לחם ללא הפסקה גם עבדתי מדי פעם

צילום: אמיר מנחם ידיים: מנסה במטבח

לחמניות סלק, צילום: אמיר מנחם
פוגאס זיתים, צילום: אמיר מנחם
פוגאס זיתים, צילום: אמיר מנחם

לחמניות תפוחי אדמה, שום ופטרוזיליה צילום: ליאור מנחם ידיים: קטי קדן

כל הלחמים המשגעים יחד במופע דוגמנות

הכל היה כל כך טעים אבל לחמניות השום עם קוביות תפוחי האדמה הקריספיות ועשבי התיבול שבו את ליבי..ועכשיו גם את לבכם, כי ברור לי שאחרי כל התיאורים האלה אתם רצים להכין אותן. ובצדק!

 

לחמניות תפוחי אדמה עם עשבי תיבול והמון שום/ ליאור משיח


לביגה:

54 גרם (1/4 כוס + 1 כף) קמח לחם
45 גרם (1/4 כוס) מים
קורט שמרים טריים

לבצק הסופי:

790 גרם (5.5 כוסות) קמח לחם
 390 גרם (2/3 1 כוסות) מים
25 גרם (1.5 כפות) מלח
1 כפית שמרים טריים
100 גרם ביגה

תפוחי אדמה:
 
חצי קילו תפוחי אדמה
40 גרם (1/5 כוס) שמן זית
3 שיני שום קצוצות ומטוגנות
רבע חבילת פטרוזיליה קצוצה

מפשילים שרוולים:

ביגה:

1. מערבבים את כל המצרכים של הביגה, מכסים ומתפיחים 14-16 שעות בטמפרטורת החדר.

תפוחי האדמה: 

1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות.
3.  מערבבים את קוביות תפוחי האדמה עם מעט שמן זית ואופים עד שתפוחי האדמה מתרככים ומשחימים מעט.

מכינים את הלחם:
  
1. במיקסר עם וו לישה - מערבבים היטב את הביגה ואת חומרי הבצק עד שמתקבל בצק רך ואחיד.
2. נותנים לבצק לנוח למשך 15 דקות. 
3. מוסיפים את תפו״א, שמן זית, שום והפטרוזיליה ומערבבים עד שהבצק אחיד. 
4. מתפיחים התפחה ראשונה של הבצק במשך שעה וחצי - שעתיים.  באמצע ההתפחה, לאחר כ45 דקות מוציאים את האויר מהבצק בעזרת הידיים וממשיכים להתפיח עוד 45 דקות.
5. מחלקים את הבצק לחתיכות של 200 גר׳ (או לחתיכות של 600 גרם לקבלת כיכר לחם גדולה יותר).
6. מכדררים כל חתיכת בצק, מניחים בתד ל 15 דקות ומכדררים שנית.
7. מתפיחים התפחה סופית של כ-45 דקות עד שעה.
8. ניתן לעצב כל כדור בעזרת מספריים לקבלת "קיפוד". 
9. אופים ב-230 מעלות כ-30-35 דקות עם אדים עד שהלחמניות משחימות. לקבלת אדים יש להניח תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור.
10. מצננים את הלחם לפחות חצי שעה לפני ההגשה.
 
לחמניות תפוחי אדמה עם עשבי תיבול והמון שום צילום: אמיר מנחם
** ורק שתדעו נפתחות עוד שתי סדנאות של "הפסקת לחם" ממש בקרוב:
11/08/16 סדנת ערב : 18:00-22:00
17/08/16 סדנת ערב : 18:00-22:00

הכנתם גם אתם את הלחמניות האלה?

שתפו בדף הפייסבוק שלי "מנסה במטבח" - אשמח מאוד לראות איך יצא!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה