יום רביעי, 17 באוגוסט 2016

עוגת שוקולד מנגו

עוגת שוקולד מנגו עם קוביות מנגו
מנגו מנגו מנגו
מי שיפתח את המקרר אצלנו בבית בתקופת הקיץ יופתע לגלות שאין בו כמעט דבר מלבד
מ-נ-ג-ו
אפשר לומר שבקיץ אנחנו בעצם חיים על מנגו, מה שגורם לי להכין לא מעט קינוחים כתומים ומתוקים.


עוגת בראוניז עם מוס שוקולד מנגו

בשונה מטארט המנגו הקייצי שכבר הכנתי עם קרם שקדים, קרם לימון ודובדבני אמרנה,
הפעם הלכתי על שילוב שוקולד-מנגו וקוביות מנגו לקישוט



הבסיס הוא עוגת בראוניז שמככבת אצלי במטבח ומקבלת ציפוים וקישוטים שונים כל פעם מחדש.
מעל הבראוניז מזולפים גנאש שוקולד מריר מוקצף וקצפת מנגו אווירירית ומעל כל החגיגה מונחים קוביות מנגו כתומות ומרעננות.






בעיניי שילוב של שוקולד ופירות הוא שילוב מנצח
את המנגו ניתן להחליף בכל פרי שהוא. אפשר פרי יחיד או שילוב של כמה פירות העונה. הכל הולך 

עוגת שוקולד מנגו / "מנ(ו)סה במטבח"


רכיבים: (לרינג בגודל 22 ס"מ, או לתבנית בגודל 22X22)

לבראוניז:
100 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
150 גרם שוקולד מריר 
2 כפות אבקת קקאו
קמצוץ מלח
2 ביצים
3/4 כוס קמח
לציפוי:
גנאש שוקולד:
150 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
קצפת מנגו:
100 מ"ל שמנת מתוקה
30 גרם מחית מנגו

לקישוט:
קוביות מנגו טרי

מפשילים שרוולים:

הכנת העוגה:
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. ממסים בקערה: חמאה,סוכר ושוקולד ומערבבים היטב.
3. מוסיפים אבקת קקאו, מלח וביצים ומערבבים היטב.
4. מנפים פנימה את הקמח,מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור.
5. אופים למשך 30-35 דקות. הפעם הקיסם צריך לצאת לח.
6. מצננים היטב.

הכנת הציפוי:
גנאש שוקולד (יום קודם! או לפחות ארבע שעות מראש) :
1. מביאים את השמנת לרתיחה.
2. מורידים מהאש, מוסיפים את השוקולד המריר, מחכים כדקה וטורפים היטב עד שכל השוקולד מומס.

קצפת מנגו: (מכינים בסמוך להרכבת העוגה)
1. מקציפים את השמנת לקצף יציב.
2. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את מחית המנגו ומקציפים עוד כחצי דקה עד שהמחית נטמעת היטב.
הרכבת העוגה:
1. לאחר שהעוגה הצטננה היטב - מקציפים את גנאש השוקולד.
2. מזלפים גבעות של גנאש מוקצף.
3. מלפים את קצפת המנגו עם צנתר כוכב.
4. מעטרים בקוביות מנגו

עוד טיפ טיפה וסיימנו: 
 
* ניתן להוסיף אגוזים, חמוציות, שברי שקולד לבלילת העוגה. זה רק יעשיר אותה עוד יותר- מומלץ!
* ניתן להחליף את המנגו במגוון פירות העונה.
* חשוב לשים לב לזמני האפיה בכדי שהעוגה תשאר עסיסית.

*** גם אתם הכנתם את עוגת המנגו הזו?
שתפו בדף הפייסבוק שלי "מנסה במטבח" - אשמח מאוד לראות איך יצא!

מגישים באהבה!


4 תגובות:

  1. היי! נראה מדהים! הולכת להכין לחג! את חושבת שאפשרי להשתמש ברינג בגודל 20?

    השבמחק
  2. בהחלט.
    העוגה תצא טיפה גבוהה יותר.

    השבמחק
  3. עוגה מהממת!
    איך את מכינה את מחית המנגו? עם או בלי בישול?

    השבמחק
    תשובות
    1. ללא בישול. ריסקתי היטב וסיננתי.
      בכלל, אני מעדיפה לא לבשל מחיות או אגוזים למינהם כדי לשמור על מקסימום ויטמינים שאפשר.

      מחק