יום ראשון, 28 באוגוסט 2016

פאדג' שוקולד טבעוני עם מוס מנגו-קוקוס


איכשהוא, הקינוחים הכי שווים שלי נולדים בספוטניות. רובם לפחות.
וזה מה שקרה עם קינוח פאדג' השוקולד המקושט והמפתיע הזה.
הרעיון, ההכנה, הקישוטים והצילומים - הכל קרה "על הדרך"
הקינוח הבא כל כך יפה וטעים..הייתם מאמינים שהוא גם טבעוני?

 

הכל התחיל כשקבעתי להפגש עם שני רייך לביקור של פטפוטים ונישנושים
חצי שעה לפני שיצאתי לכיונה לא יכולתי שלא לשתף את שני במחשבות שלי:
"יכול להיות שנפגש ולא נכין משהו מתוק יחד???"  
שני זרמה ומיד הגיבה - "ברור שנכין! מה בא לך?"
מפה לשם, ארזתי כמה דברים שהיו לי בשלוף בבית (ולא היה הרבה) ונחתתי אצל שני עם שתי שקיות וצלחת. נכון שהיא יפה? 


שני פשפשה גם היא בארונות המטבח וארגנה מיד מתכון לפאדג' טבעוני מטריף חושים שאליו שידכנו מוס מנגו וכמובן שאי אפשר בלי קישוטי מרציפן וכמה פירות יער אדומים לקישוט ו- וואלה! הצלחנו במשימה!

אנחנו עשינו את שלנו. עכשיו אתם!

ואם אתם כבר מכינים את הקינוח הטבעוני היפייפיה הזה שירשים כל חבר טבעוני שלכם (באחריות!!) שתפו אותי בדף של "מנסה במטבח" 
תשוויצו קצת - למה לא?!

 פאדג' שוקולד טבעוני עם מוס מנגו-קוקוס / שני רייך

רכיבים:

פאדג' שוקולד טבעוני: (תבנית מלבנית בגודל 32/22 ס"מ)
2 כוסות קמח לבן
1 1/2 כוסות סוכר
1/2 כוס קקאו
1 כפית אבקת אפיה
1/3 כפית מלח
1 כוס חלב סויה
3/4 כוס שמן צמחי
150 גרם שוקולד מריר קצוץ

מוס מנגו:
400 מ"ל קרם קוקוס לאחר לילה בקירור
4 כפות אבקת סוכר
3 כפות אינסטנט פודינג
1 כוס מחית מנגו

מפשילים שרוולים: 


פאדג' טבעוני:
1. מחממים תנור ל 170 מעלות.
2. מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, סוכר, קקאו, אבקת אפיה, מלח, מערבבים.
3. מוסיפים את החומרים הרטובים: חלב סויה ושמן. מערבבים לתערובת אחידה.
4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים קלות.
5. מעבירים לתבנית מלבנית משומנת  בערך 30 דקות אפייה.
6. מוציאים מהתנור ומצננים את העוגה ומכניסים למקרר.

מוס מנגו- קוקוס:
1. מעבירים למיקסר רק את החלק הקרמי (ללא הנוזלים כלל) של קרם הקוקוס.
2. מתחילים להקציף, לאחר דקה מוסיפים אבקת סוכר ואינסטנט פודינג ומקציפים לקצפת יציבה.
3. מוסיפים את מחית המנגו ומקפלים לתוך הקצפת.
4. מקררים למשך שעה במקרר.

הרכבה:
1. פורסים את הפאדג' למלבנים בגודל שווה -אנחנו פרסנו למלבנים בגודל 6*2 ס"מ.
2. מצפים את כל דפנות בפאדג' בקוקוס קלוי ואגוזי ברס.
3. מזלפים את קרם המנגו-קוקוס.
4. מקשטים בפרחי מרציפן ופירות יער.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* לשדרוג הפאדג' ניתן להוסיף כל תוספת שאוהבים: פקאנים/חמוציות/חלבה.
* את קרם הקוקוס יש לשים לילה קודם במקרר על מנת לקבל הפרדה טובה של שכבה השומן ושכבת הנוזל.
* להכנת קרם המנגו-קוקוס משתמשים רק בשכבה השומנית של הקרם על מנת לקרם קרם יציב.

אי אפשר לעמוד מול הקינוח הזה, פשוט אי אפשר!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה