יום רביעי, 31 באוגוסט 2016

בראוניז הפתעות עם ליקר שוקולד

מכירים את ההרגשה הזאת שרוצים משהו מתוק ולא משנה כמה פעמים תפתחו ואתסגרו את כל הארונות בבית. והמקרר. והמקפיא. ואפילו את ארונות הבגדים (כן כן, יש גם כאלה..) פשוט לא תמצאו משהו שיסגור לכם את הפינה המתוקה הזאת?
יש לי פתרון בשבילכם! 



בראוניז מפנק שתוך חצי שעה יחכה לכם , מוכן ומזומן בדיוק לקפה של ארבע.

אני אוהבת להוסיף גם ליקר שוקולד או קפה לבלילה, לזלף מוס שוקולד ולהוסיף כמה קישוטי שוקולד ככה, בשביל הכיף - זה ממש לא חובה אבל מבטיחה לכם שכולם יעופו עליכם!

 בראוניז בציפוי גנאש וקישוטי שוקולד /מנסה במטבח


הרכיבים: (לרינג בגודל 22 ס"מ, או לתבנית בגודל 22X22)

לבראוניז:
100 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
150 גרם שוקולד מריר
2 כפות אבקת קקאו
קמצוץ מלח
2 ביצים
3/4 כוס קמח

2 כפות ליקר שוקולד

לציפוי:
250 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר

מפשילים שרוולים:

הכנת העוגה:
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. ממסים בקערה: חמאה,סוכר, שוקולד וליקר שוקולד ומערבבים היטב.
3. מוסיפים אבקת קקאו, מלח וביצים ומערבבים היטב.
4. מנפים פנימה את הקמח,מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור.
5. אופים למשך 30-35 דקות. הפעם הקיסם צריך לצאת לח.
6. מצננים היטב.

הכנת הציפוי: (יום קודם!)
1. מביאים את השמנת לרתיחה.
2. מורידים מהאש, מוסיפים את השוקולד המריר, מחכים כדקה וטורפים היטב עד שכל השוקולד מומס.
3. מעבירים למקרר למשך הלילה.
4. מקציפים ומזלפים על הבראוניז.

 עוד טיפ טיפה וסיימנו:
 
* לא חייבים לקשט בגנאש - אפשר גם לפדר את העוגה באבקת סוכר או להשאיר אותה ככה- היא תהיה טעימה בכל מקרה.
* חשוב לשים לב לזמני האפיה. אם נשאיר את העוגה קצת יותר מדי היא תתייבש ואז נקבל עוגת שוקולד טעימה. אבל אנחנו רוצים בראוניז פאדג'י ועסיסי!    

ספרו לי איך יצא! מוזמנים להעלות את התמונות לדף של "מנסה במטבח"

ופה אתם יכולים לראות איך אהבו את הבראוניז הזה גם באינטגרם שלי :)

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה