יום ראשון, 4 בספטמבר 2016

טארט פירות יער עם קרם פטיסייר, מרציפן וזילופי מוס שוקולד


העובדה שאני כל כך אוהבת מרציפן היא כבר מזמן לא סוד,
אז אל תתפלאו אם תמצאו מרציפן בכל צורותיו במתכונים שלי.
במתכון הזה, המרציפן משמש כבסיס מתוק להר פירות היער האדום והחמצמץ שנותן כלכך הרבה יופי וטעם לקינוח הזה.
אם אתם לא מחובבי המרציפן- אתם לגמרי יכולים לוותר עליו. אבל אתם לא תוותרו. אני יודעת שלא. 
אני כבר מכירה אתכם.




אז מה היה לנו פה?
טארט מבצק פריך-שקדים עם שכבה דקה של שוקולד חלב ואגוזי ברס במילוי קרם פטיסייר וניל,
מלמעלה:
עיגול מרציפן עמוס בפירות יער חמצמצים וזילוף גבעות של מוס שוקולד מריר.

טארט פירות יער עם קרם פטיסייר וזילופי מוס שוקולד/ "מנ(ו)סה במטבח"

מרכיבים:(לטארט בקוטר 24 ס"מ)

בצק פריך שקדים:
100 גרם קמח מנופה
50 גרם שקדים טחונים
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר
2-3 כפות חלב קר
שכבת שוקולד חלב ואגוזים:
50 גרם שוקולד חלב
20 גרם אגוזי ברס
קרם פטיסייר: לפי מתכון של רביבה וסיליה
250 גר' חלב
1 מקל וניל
75 גר' סוכר
60 גר' חלמונים (3 ביצים מספר 3)
30 גר' קורנפלור
125 גר' שמנת מתוקה מוקצפת

גנאש שוקולד:
150 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
לקישוט:
50 גרם מרציפן
4 כפות פירות יער קפואים (או טריים)

מפשילים שרוולים:

בצק פריך לטארט:

1. מעבדים יחד את החמאה, הקמח, אבקת השקדים ואבקת הסוכר עד לקבלת פירורים.

2. מוסיפים את החלב הקר ומעבדים מעט, רק עד לקבלת בצק. 

3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר במשך שעה.
4. בין שני ניירות אפייה מקומחים מרדדים דק דק את הבצק הפריך ומעבירים לתבנית. דואגים להדק היטב את הבצק לדפנות התבנית על מנת שהשוליים לא יצנחו.
5. מקפיאים למשך חצי שעה.
6. אופים למשך 35-40 דקות עד שדפנות הטארט משחימות.
7. מצננים היטב.
קרם פטיסייר: לפי מתכון של רביבה וסיליה
1. שמים בסיר את החלב עם מקל הוניל ומביאים לרתיחה.
2. בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם הסוכר ומוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב. 
3. שופכים חלק מהחלב החם לתערובת החלמונים, מערבבים היטב ומחזירים לכיריים (למעט מקל הוניל). 
4. ממשיכים לבשל על להבה קטנה, תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה, ואז ממשיכים לבשל תוך כדי בחישה כ-2 דקות נוספות. מורידים מהלהבה, מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד שהתערובת מתקררת. 
5. מקפלים פנימה את השמנת המוקצפת.

גנאש שוקולד (יום קודם! או לפחות ארבע שעות מראש) :
1. מביאים את השמנת לרתיחה.
2. מורידים מהאש, מוסיפים את השוקולד המריר, מחכים כדקה וטורפים היטב עד שכל השוקולד מומס.

הרכבה:
1. ממסים שוקולד חלב ומורחים שכבה דקה.
2. מפזרים על השוקולד את אגוזי הברס.
3. ממלאים את הטארט בקרם פטיסייר.
4. מרדדים את המרציפן לעיגול דק בקוטר 18 ס"מ.
5. מזלפים גבעות של גנאש שוקולד מוקצף בשולי הטארט.
6. מניחים בעדינו את פירות היער מעל עיגול המרציפן.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* עיגול המרציפן מהווה חוצץ בין פירות היער לעוגה. אם יש לכם אורחים שלא מתחברים לפירות יער הם יוכלו להסיר אותם בקלות מהפרוסה שלהם. פשוט שיקלפו את המרציפן.
* אם אתם לא מחובבי המרציפן אתם יכולים םשוט לוותר עליו.
* יש לכם פירות יער טריים? הרווחתם! הם ישדרגו פלאים את הטארט.

וככה זה נראה מבפנים: 


מחפשים עוד מתכונים לטארטים?
הנה מתכון נהדר לטארט מנגו קייצי
ופה אתם מעלים את התמונות שלכם כדי שאוכל להשוויץ בכם :)

2 comments: