יום שבת, 10 בספטמבר 2016

במיוחד לראש השנה: מילפיי במילוי פטיסייר, מסקרפונה קינמון, רימונים ותפוחים


מילפיי (Mille-feuilles), קרם שניט, עוגת נפוליאון - אלא רק חלק מהשמות שניתנו במהלך השנים לקינוח אלף השכבות.
הקינוח הקלאסי שכולנו מכירים מורכב משכבות מקורמלות של בצק עלים (בצק וחמאה, או מרגרינה המקופלים ומרודדים יחד מספר פעמים) וקרם וניל מעודן, אבל מי אמר שאי אפשר לשחק עם הצורות והטעמים כל פעם מחדש?!



הפעם החלטתי להתאים את המילפיי במיוחד לראש השנה המתקרב ומה מתאים יותר לראש השנה מאשר רימונים תפוחים וקינמון?


מילפיי במהדורת ראש השנה שלי מורכב משני עיגולי בצק עלים מקורמלים ובינהם כיפת קרם פטיסייר עשיר בגרגירי וניל, זילופי קרם מסקרפונה קינמון, גרגירי רימון ומעל הכל מזלוף לו גנאש שוקולד לבן מעוטר בפלח תפוח ירוק. הכי ראש השנה!


בצק עלים - הכי טעים להכין בבית אבל אם, כמוני, גם לכם אין זמן לחשוב על זה אפילו ניתן להשתמש בבצק עלים מוכן מראש, אני השתמשתי בבצק עלים של מעדנות, ולקבל קינוח מרשים ביותר ללא מאמץ בכלל.


מזלפים מעט דבש ומגישים על צלחת מעוטרת.


מילפיי במילוי פטיסייר, מסקרפונה קינמון, רימונים ותפוחים/ מנ(ו)סה במטבח"

מצרכים: (10 קינוחי אישיים)

20 עיגולי בצק עלים (קוטר 6 ס"מ)
4 כפות אבקת סוכר

קרם פטיסייר-וניל : לפי מתכון של רביבה וסיליה
250 גר' חלב
1 מקל וניל
75 גר' סוכר
60 גר' חלמונים (3 ביצים מספר 3)
30 גר' קורנפלור
125 גר' שמנת מתוקה מוקצפת

קרם מסקרפונה-קינמון:
125 גר' גבינת מסקרפונה
125 מ"ל שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
1/2 כפית קינמון

גנאש שוקולד לבן:
150 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד לבן
100 מ"ל שמנת מתוקה

קישוט:
גרגירים מרימון אחד
10 פרוסות תפוח ירוק

מפשילים שרוולים:

עיגולי בצק עלים:
1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
2. מניחים את עיגולי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מחוררים בעדינות עם מזלג ומפזרים עליהם את אבקת הסוכר באחידות.
3. מכסים את העיגולים בנייר אפייה נוסף ומניחים מעליו תבנית אפייה נוספת כדי למנוע מהבצק לתפוח.
4. אופים במשך 15 דקות עד שהעיגולים משחימים.
5. מורידים את התבנית ונייר האפייה שמעל עיגולי הבצק וממשיכים לאפות למשך 3-5 דקות עד שהבצק מתקרמל מעט. יש לשים לב לא לשרוף את הסוכר.

קרם פטיסייר: 
1. שמים בסיר את החלב עם מקל הוניל ומביאים לרתיחה.
2. בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם הסוכר ומוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב. 
3. שופכים חלק מהחלב החם לתערובת החלמונים, מערבבים היטב ומחזירים לכיריים (למעט מקל הוניל). 
4. ממשיכים לבשל על להבה קטנה, תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה, ואז ממשיכים לבשל תוך כדי בחישה כ-2 דקות נוספות. מורידים מהלהבה, מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד שהתערובת מתקררת. 
5. מקפלים פנימה את השמנת המוקצפת.
6. מעבירים לתבנית שקעים של חצי כדור ומקפיאים למספר שעות עד שהם מתייצבים. ניתן גם להכין את הקרם לפני ההרכבה, לצנן ולזלף ישירות על הבצק.



קרם מסקרפונה-קינמון:
1. בקערת המיקסר מקציפים במהירות איטית את המסקרפונה.
2. מוסיפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר וקינמון ומקציפים לקצפת יציבה.


גנאש שוקולד (יום קודם! או לפחות ארבע שעות מראש):
1. מביאים את השמנת לרתיחה.
2. מורידים מהאש, מוסיפים את השוקולד המריר, מחכים כדקה וטורפים היטב עד שכל השוקולד מומס.
3. מקררים למשך הלילה.
4. למחרת, מוסיפים 100 מ"ל שמנת מתוקה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.

הרכבה:
1. מסדרים 10 עיגולי בצק בצלחת/ תבנית.
2. מניחים חצי כדור של קרם פטיסייר / מזלפים גבעת קרם במרכז כל עיגול.
3. מזלפים גבעות של קרם מסקרפונה מסביב לקרם הפטיסייר.
4. מפזרים גרגירי רימון.
5. מניחים עיגול בצק עלים נוסף.
6. מזלפים גנאש שוקולד לבן מוקצף.
7. מקשטים פלח תפוח.
8. לפני ההגשה ניתן לזלף דבש בשביל אקסטרא רושם.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* יכול להיות שישאר לכם מעט קרם פטיסייר או גנאש מוקצף. אם כן, פשוט מזלפים אותו ישירות לפה. הכי טעים שיש.
* לא אוהבים קינמון- לא חייב.
* לקישוט, אתם מוזמנים להוסיף תוספות אהובות. אגוזים קצוצים, למשל, ישתלבו כאן נהדר.

הכנתם? שתפו אותי בדף הפייסבוק ונעשה לכולנו שנה טובה ומתוקה!




2 comments:

  1. הי שירה, מה הסיכוי לטבען את המילוי?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, קצת קשה משום שיש מוצרי חלב כמעט בכל השלבים.

      מחק