יום רביעי, 21 בספטמבר 2016

המלכה של החג - עוגת מוס שוקולד לבן עם תפוחים וכתר פרלינה פקאן



העוגה שלפניכם אולי נראת מורכבת ומוסבכת אבל תאמינו לי שהחלק הכי קשה בעוגה הזאת היה למצוא לה שם.
הקינוח המרשים הזה מכיל את כל סממני ראש השנה (כמעט..בכל אופן- דג לא תמצאו בו) וקשה מאוד לתאר את הכל בכמה מילים בלבד.
אז החלטתי (ביחד עם עצות מכמה חברים) לקרוא לה "המלכה של החג" - הכי מגיע לה, לא?


"בשנה הבאה נשב על המרפסת ונספור קלוריות נודדות.."
השנה אנחנו מתפנקים! ולמה לא בעצם?!
ואם כבר מתפנקים בראש השנה אז איך אפשר בלי תפוח בדבש, אגוזים, עוגת דבש וכמה דבורים חמודות וצהובות שמוסיפות הרבה חן ושמחה לכל החגיגה הזאת??

מה הולך פה?

מוס שוקולד לבן במילוי תפוחים, כתר מוס פרלינה פקאן ואגוזי מלך מקושט בגרגירי רימון וכל זה מונח באלגנטיות על בסיס עוגת דבש נימוחה.


התבנית
הצורה המרשימה הזאת התקבלה בזכות תבנית סיליקומארט בצורת כתר. מזלפים את המוסים השונים בחלקי התבנית, מקפיאים ומחלצים בעדינות.
כמובן שניתן להכין את העוגה בכל תבנית רינג שהיא ואפילו כקינוחי כוסות.

מבשלים ביחד
העוגה הזאת משתתפת בפרוייקט חגיגי של קבוצת הבלוגרים "מבשלים ביחד", פרויקט המגבש יחד את מיטב המוחות הקולינריים ויחד אנחנו מבשלים לכם הפעם ארוחת חג מושלמת שתתן רעיונות למכונים מוצלחים לכל תקופת החגים ואפילו יותר. באחריות.

המלכה של החג - עוגת מוס שוקולד לבן עם תפוחים וכתר פרלינה פקאן

רכיבים:

מילוי תפוחים:
2 תפוחים
חצי כפית קינמון
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות דבש

מוס שוקולד לבן:
4 גר' ג'לטין
20 מ"ל מים קרים
500 מ"ל שמנת מתוקה
120 גר' שוקולד לבן קצוץ

מוס פרלינה פקאן ואגוזי מלך:
70 גר' פקאן
30 גר' אגוזי מלך
40 גר' סוכר
20 גר' מים
250 מ"ל שמנת מתוקה

בסיס עוגת דבש:
6 כפות שמן
1/3 כוס דבש
1/2 כוס קפה חזק וחמים
1 כפית קקאו
1 ביצה
1/3 כוס סוכר חום
3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
150 גרם קמח (כוס ועוד כף)

מפשילים שרוולים:

מילוי תפוחים:
1. מקלפים את התפוחים.
2. מגררים דק תפוח אחד.
3. חותכים לקוביות קטנטנות את התפוח הנוסף.
4. בסיר קטן מבשלים יחד את התפוחים, קינמון, סוכר ומיץ לימון למשך 5 דקות.
5. מעבירים את התערובת לתבנית סיליקון של חצאי כדור קטנטנים (קוטר 2 ס"מ) ומקפיאים.   

בסיס עוגת דבש:
1. מחממים תנור ל 160 מעלות.

2. בקערה, מערבבים היטב את החומרים הרטובים : שמן, דבש, כוס קפה חזק, קקאו, סוכר, ביצה ותמצית וניל.

3. מוסיפים אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה ומערבבים מעט.

4. מוסיפים את הקמח המנופה, מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה (אם יישארו גושים זה לא נורא, הם ייעלמו בזמן האפייה).

5. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשומנת, מוזגים לגובה 1 ס"מ ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך 10-15 דקות.
7. אם נשארת מעט בלילה ניתן לאפות בתבנית נוספת או במנג'טים של קאפקייקס. 
8. מצננים וקורצים עיגול גדול בעזרת החלק השלישי של ערכת הסיליקון.
 
מוס שוקולד לבן:
1. מערבבים ג'לטין ומים ומחכים 10 דקות עד שהג'לטין מתייצב
2. בסיר מביאים לרתיחה חצי מכמות השמנת (250 מ"ל) ,מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד , מחכים דקה ומערבבים.
3. מוסיפים את תערובת הג'לטין, מערבבים היטב ומצננים לטמפרטורת החדר.
4. מקציפים את השמנת שנותרה לקצפת רכה ומקפלים יחד עם תערובת השוקולד.
5. מעבירים שליש ממוס השוקולד לתבנית הסיליקון, מפזרים חצאי כדור של התפוחים שהקפאנו, מזליפים מעל שליש נוסף מהמוס, מפזרים שכבה שנייה של חצאי כדור של תפוחים ומזלפים את שארית המוס עד סוף התבנית. דופקים בעדינות את התבנית להוצאת בועות אויר.
6. מניחים מעל את עיגול עוגת הדבש ומקפיאים למשך הלילה.
 
מוס פרלינה פקאן-אגוזי מלך:
1. במחבת קולים את האגוזים והפקאנים למשך 5 דקות. חשוב לעקוב ולבדוק שהם לא משחימים מדי.
2. מעבירים את התערובת הקלויה לכלי נפרד ושמים את הסוכר והמים במחבת.
3. מערבבים ליצירת קרמל (לוקח 2-3 דקות).
4. מכניסים פנימה את התערובת הקלויה ומערבביםעד שכל התערובת מצופה בקרמל. 
5. מעבירים לתחתית סיליקון (או נייר אפייה) ומצנניםהיטב.
6. במעבד מזון טוחנים היטב את התערובת עד שמתקבלת משחה. בשלב זה צריך מעט סבלנות, התהליך יכול לקחת עד 10 דקות.
7. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתוכה 4 כפות מתערובת האגוזים.
8. מזלפים את המוס לתבנית הסילקון העיליונה (התבנית הקטנה יותר, בצורת כתר) ומקפיאים למשך הלילה.

הרכבת העוגה:
1. מוציאים את מוס השוקולד הלבן והתפוחים היישר אל כלי ההגשה.
2. מניחים מלמעלה את כתר הפרלינה.
3. מקשטים בגרגירי רימון.

עוד טיפ טיפה וסיימנו: 

* אני הכנתי את עוגת המוס הנפלאה הזאת בתבנית סילקון מיוחדת. כמובן שניתן להכין אותה גם ברינג (קוטר 24 ס"מ ) ואפילו כקינוחי כוסות אישיים.
* מוס פרלינה - אפשר להחליף את האגוזים והפקאן בשקדים ויתקבל קרם מושלם לא פחות.
* בהכנת הפרלינה חשוב לשים לב:לא להשחים יותר מדי את האגוזים כדי לא לקבל טעם מר, לערבב את האגוזים בלי הפסקה עם הקרמל עד שהם מצופים לגמרי ולהוציא להצטננות.
* את שאריות הפרלינה (ללא השמנת המתוקה) אפשר לשמור בכלי אטום במקרר ולהתענג עם כפית או למרוח על פרוסת לחם. ת-ע-נ-ו-ג!

הכנתם את העוגה? אני פה כדי לפרגן! העלו את התמונה שלכם לדף הפייסבוק של "מנסה במטבח"

את האינסטגרם שלי אתם כבר מכירים? בואו לבקר ותוכלו להנות מהתמונות לפני כולם - שווה!

והנה מה שהכינו עבורכם שאר חברי קבוצת "מבשלים ביחד"



22 תגובות:

  1. מהמם ממש. ואחרי שראיתי את החיתוך ואיך זה נראה בפנים בכלל השתבצתי (יש כזאת מילה בכלל?) קלות :)שיחקת אותה

    השבמחק
  2. מלכה שאת :) עוגה יפיפייה
    שנה טובה ומתוקה

    השבמחק
  3. אין יותר ראש השנה מזה :) מקסים מקסים!

    השבמחק
  4. מושקע ביותר - כל הכבוד!

    השבמחק
  5. אמא'לה, זה נראה הורס!!

    השבמחק
  6. זה יפהיפה חגיגי ומיוחד מוכשרת נשיקות :)

    השבמחק
  7. מותק את ממש מוכשרת! זה יפיפה:-) שנה טובה טובה

    השבמחק
  8. מהמם. עם עוגה כזו בטוח יהיה חג שמח

    השבמחק
  9. זה מהמם! פשוט יפיפה, לא משנה איזה שם היית בוחרת... פשוט מדהים. ��

    השבמחק
  10. בהחלט מלכותית! שילוב נהדר של טעמים וצבעים. בפעם הבאה שאת מכינה אני מזמינה פרוסה (נעשה בארטר - פרוסה תמורת גונדי :-) )

    השבמחק
  11. טוב זה מרשים ברמות על חלל! והיה כיף להכיר השבוע :)

    השבמחק
  12. נראה מדהים! אך יש לי מספר שאלות:
    1) האם יש צורך בהפשרה לפני האכילה?
    2) האם ניתן לשמור במקרר, אם כן לכמה זמן?

    השבמחק
  13. תודה!
    1. כן- יש להפשיר כמה שעות מראש בקרר (סביב 4 שעות וניתן גם להפשיר לילה מראש)
    2. ניתן לשמור במקרר (אם ישאר משהו בכלל :)) .לא הייתי משאירה יותר מ3-4 ימים במקרר.

    השבמחק
  14. הכנתי לפסח עם תחתית דקואז לוז במקום רימון שמתי קומפוט פטל יצא משגע... חבל שלא צילמתי

    השבמחק