יום שבת, 15 באוקטובר 2016

עוגת תפוחים וקרם מסקרפונה



עוגת תפוחים היא אחת העוגות האהובות אצל רבים.
קשה נורא לעמוד בפיתוי של פאי תפוחים טוב עם כדור גלידת וניל בצד או איזו חתיכת עוגה בחושה עם קוביות תפוחים מקורמלות.
החג הזה אתם עומדים לשגע את כולם עם "המלכה של החג" -
עוגת תפוחים עשירה ורכה עם קרם מסקרפונה וכתר מרציפן ממולא באינספור יהלומים אדומים.


השילוב של גרגירי הרימון המתפצפצים יחד עם עוגת תפוחים מלאה בתפוחים מגורדים וקרם עשיר של מסקרפונה ושמנת מתוקה עושה את העבודה.

את עוגת התפוחים האפויה פורסים לשניים, ממלאים ומצפים בקרם מסקרפונה.
הציפוי החלק מעניק אלגנטיות נפלאה לעוגה מה שהופך את ההגשה למרשימה במיוחד, כי הרי זה כבר ידוע שכולנו אוכלים עם העיניים.

עוגת תפוחים וקרם מסקרפונה עם כתר מרציפן במילוי גרגירי רימון


רכיבים:(קוטר 24 ס"מ)

לעוגה:
1/2 1 כוסות קמח תופח
1 כוס סוכר
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית קינמון
1/2 כפית ג'ינגר טחון
3 תפוחי עץ מגוררים
2 ביצים
1/3 כוס שמן קוקוס (או 1/2 כוס שמן צימחי)

לקרם מסקרפונה:
1 קופסה (250 גר') גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
1 מיכל (250 גר') שמנת מתוקה
4 כפות (80 גר') אבקת סוכר
 
לקישוט:
100 גרם מרציפן
גרגירים מרימון שלם

מפשילים שרוולים:

1.קרם מסקרפונה: בקערת המיקסר עם וו הקצפה מקציפים יחד במהירות בינונית מסקרפונה ואבקת סוכר.
2. מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.
3. שומרים בקירור עד למילוי העוגה.
4. עוגת תפוחים: בקערת המיקסר מערבבים יחד את היבשים: קמח, סוכר, קינמון, ג'ינגר ואבקת סודה.
5. בקערה נפרדת טורפים יחד ביצים ושמן.
6. מוסיפים לקערת הביצים את התפוחים המגורדים ומערבבים היטב.
7. מאחדים את תערובת היבשים עם תערובת התפוחים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
8. מעבירים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואופים 30-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
9. מצננים היטב את העוגה.
10. פורסים את העוגה לשני חלקים שווים, מורחים חצי מקרם המסקרפונה בין שני חלקי העוגה, סוגרים ומצפים את כל דפנות העוגה בחצי הקרם השני.
11. מקשטים.

קישוט: 
- לשים מעט את המרציפן ויוצרים צורת נחש. 
- מפזרים מעט אבקת סוכר ומרדדים את הנחש עד לקבלת מלבן צר וארוך.
- חותכים את פאות המלבן לקבלת מלבן ישר ברוחב 4 ס"מ, אורך 50 ס"מ ועובי חצי ס"מ.
- חותכים משולשים קטנים מצד אחד של המלבן ומלפפים סביב צלחת או רינג בקוטר 18 ס"מ.
- מחכים מעט להתייצבות הכתר ומניחים במרכז העוגה.
- ממלאים בגרגירי רימון.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* ניתן לקשט את העוגה איך שאוהבים. במקום כתר המרציפן אפשר לפזר גרגירי רימון בצורה חופשית. 
* יש לפזר מעט אבקת סוכר לפני רידוד הרמציפן על מנת למנוע הידבקותו למשטח.
* את שמן הקוקוס ניתן להחליף בחצי כוס שמן רגיל (קנולה למשל).
* את הג'ינגר הטחון ניתן להחליף בכל תבלין אהוב אחר וניתן גם לוותר עליו.

נו, אז מה אמרו האורחים? שתפו אותי בדף הפייסבוק של "מנסה במטבח"



 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה