יום רביעי, 16 בנובמבר 2016

עוגת שמרים בשלושה טעמים


בכל ארוחה החלק שאני הכי מחכה לו הוא הקינוח!
נדיר שאני אארח ותהיה רק עוגה אחת לקינוח. בדרך כלל אני מגישה לפחות עוגה אחת ולצידה עוד מגוון קינוחים קטנים: פאטיפורים, פחזניות, מאפינס, עוגיות ועוד.. בדיוק בגלל המשפט הבא:

"תפרסי לי בבקשה חצי פרוסה מהעוגה הזו, ועוד חתיכה קטנה מההיא..ואני אקח איזו טעימה מזה...אני פשוט רוצה לטעום מהכל!!"

ואז השולחן מתמלא בשאריות פרוסות של עוגות מוזנחות שלא בצדק.
האירוח האחרון הביא אותי לחשוב על הרעיון המדליק הבא:
למה להתחיל ולחלק חלקי פרוסות אם אפשר לטעום מהכל בפרוסה אחת בלבד??


בעצם מדובר על עוגת חלה נימוחה וטעימה, חלבית אבל יש גם גרסת פרווה, שבכל פרוסה שלה אנחנו מקבלים שלושה טעמים אהובים - ממש כמו במבצעים - "3ב-1".
מהיום אין יותר חלקי עוגות מיותמים! אושר!!


בגדול- מדובר על מתכון לעוגת שמרים שרבים מאיתנו מכינים בבית כל שבת, כך שאתם יכולים להצמד למתכון הקבוע שלכם או להכין את הרצועות של החלה המתוקה הזו מבצק עתיר חמאה (קראנץ') או להשתמש במתכון של מיקי שמו- זה מה שאני עשיתי ויצא נהדר! 
מבחינת המילויים, לכו על מה שאתם אוהבים.
מה שכן חדשני פה הוא שילוב של צבעים וטעמים מיוחדים באותה עוגה.
העוגה נראית כמו חלה רגילה אבל כשפורסים אותה מתגלה כל היופי והרושם!

חלת שמרים בשלושה טעמים ("מנסה במטבח")

החומרים:

500 גרם קמח
1/2 כף שמרים יבשים
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר  (או 1/4 כוס שמן)
1 ביצה
1 כוס (240 מ"ל) מים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום
1/2 כפית מלח

למילוי:

1. שוקולד:
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר

2. קרם שקדים:
100 גר' אבקת שקדים
100 גר' אבקת סוכר
100 גר' חמאה
1 ביצה
1 כפית קורנפלור
1 כפית תמצית וניל

3. פרלינה פקאן ואגוזי מלך:
100 גר' פקאנים
40 גר' סוכר
20 גר' מים 
20 גר' אגוזי מלך 

מפשילים שרוולים:

מכינים את הבצק:
1. שמים את כל החומרים בקערת המקיסר עם וו לישה ולשים 7-8 דקות לבצק חלק.
2. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

הכנת המילויים:

מילוי שוקולד:
1. בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה.
2. מורידים מהאש ושופכים את השמנת על השוקולד.
3. טורפים היטב עד שהתערובת חלקה ומצננים היטב לפני השימוש.

מילוי קרם שקדים:
1. בקערת המיקסר, עם וו גיטרה, מקציפים את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם משחתי.
2. מוסיפים את הביצה וממשיכים להקציף. במידה והתערובת נצמדת לדפנות הקערה יש להפריד עם מרית ולהמשיך להקציף עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואחידה.
3. מוסיפים את השקדים, הקורנפלור ותמצית הוניל ומערבבים עד שמתקבל קרם אחיד.

פרלינה פקאן ואגוזי מלך:
1. במחבת, קולים את האגוזים והפקאנים למשך 5 דק'. חשוב לעקוב ולבדוק שהם לא משחימים מדי.
2. מעבירים את התערובת הקלויה לכלי נפרד ושמים את הסוכר והמים במחבת.
3. מערבבים ליצירת קרמל - לוקח 2-3 דק'.
4. מכניסים פנימה את התערובת הקלויה ומערבבים עד שכל התערובת מצופה בקרמל.
5. מעבירים לתחתית סיליקון (או נייר אפייה) ומצננים היטב.
6. במעבד מזון טוחנים היטב את התערובת עד שמתקבלת משחה. בשלב זה צריך מעט סבלנות, התהליך יכול לקחת עד 10 דק'.

מרכיבים את החלה:
1. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים.
2. מרדדים כל כדור למלבן בגודל 25*35 ס"מ ומורחים בנדיבות ממגוון המילויים.
3. מגלגלים כל מלבן לגליל וקולעים צמה משלושה טעמים שונים בכל פעם.
4. מכסים ומתפיחים 45 דקות עד שהחלות תופחות ב50% מגודלן.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. מורחים את החלות בביצה.
7. אופים 30 דקות, עד שהחלות מזהיבות.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* בכדי להמיר את בצק החלה לפרווה, המירו את החמאה ב1/4 כוס שמן
* רעיונות למילויים: שוקולד, חלבה, שקדים, פרג, ריבת חלב וקוקוס (להיט שלי), אגוזים, חמאת בוטנים, פיסטוק, פירות יער ועוד המון אפשרויות...
* אם רוצים לקשט, ניתן לפזר מעל החלה סוכר גבישי (שלא נמס באפייה), פרוסות שקדים, סוכריות שוקולד ועוד..ואם רוצים שזה יהיה מיוחד עוד יותר- אפשר לפזר מעל החלה רמזים למילויים השונים שמתחבאים בתוכה.

אז שאף אחד לא יגיד לכם ש"אי אפשר לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה"!!! :)

למתכונים וטיפים נוספים בואו לבקר אותי גם בדף הפייסבוק "מנסה במטבח"

6 תגובות: