יום ראשון, 27 בנובמבר 2016

עוגת שושנים במילוי פרלינה פקאן דובדבנים ופרוסות בננה



כתבתי כבר כל כך הרבה על שמרים.
דיברנו על שמרים, מה הם אוהבים יותר ומה פחות,
פרסמתי לא מעט מתכונים מתוקים וגם איזה אחד או שניים מלוחים
ועדיין - המתכון לעוגת השושנים הזו, במילוי פרלינה פקאן, דובדבני אמרנה ופרוסות בננה פשוט עושה לי את היום.



נכון, אני מודה, התמונה לא עושה חסד עם המאפה.
אבל הוא כלכך טעים שאני חייבת לשתף אתכם את המתכון הזה. בחיי.


עוגת שושנים במילוי פרלינה פקאן דובדבנים ופרוסות בננה


רכיבים:
 

לבצק:3 עוגות שושנים בגודל שמוצג בתמונה לפי מתכון של מיקי שמו
500 גרם קמח
1/2 כף שמרים יבשים
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר  (או 1/4 כוס שמן)
1 ביצה
1 כוס (240 מ"ל) מים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום
1/2 כפית מלח

למילוי:

פרלינה פקאן ואגוזי מלך:
100 גר' פקאנים
40 גר' סוכר
20 גר' מים 
20 גר' אגוזי מלך  
2 בננות חתוכות לפרוסות
10 דובדבני אמרנה (לא חובה)
  
מפשילים שרוולים:

מכינים את הבצק:
1. שמים את כל החומרים בקערת המקיסר עם וו לישה ולשים 7-8 דקות לבצק חלק.
2. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

פרלינה פקאן ואגוזי מלך:
1. במחבת, קולים את האגוזים והפקאנים למשך 5 דק'. חשוב לעקוב ולבדוק שהם לא משחימים מדי.
2. מעבירים את התערובת הקלויה לכלי נפרד ושמים את הסוכר והמים במחבת.
3. מערבבים ליצירת קרמל - לוקח 2-3 דק'.
4. מכניסים פנימה את התערובת הקלויה ומערבבים עד שכל התערובת מצופה בקרמל.
5. מעבירים לתחתית סיליקון (או נייר אפייה) ומצננים היטב.
6. במעבד מזון טוחנים היטב את התערובת עד שמתקבלת משחה. בשלב זה צריך מעט סבלנות, התהליך יכול לקחת עד 10 דק'.

מרכיבים את העוגה: 1. מחלקים את הבצק ל-3 כדורים.
2. מרדדים כל כדור למלבן ומורחים שכבה של מילוי הפרלינה. לא דקה ולא עבה מדי .
3. מפזרים פרוסות בננה ודובדבני אמרנה ומגלגלים לגליל.
4. פורסים את הגליל לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומסדרים בתבנית עגולה (או מרובעת).
5. מכסים ומתפיחים עד שהשושנים תופחו מעט, כחצי שעה בערך.
6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
7. מורחים את העוגות בביצה. 
8. אופים 20-25 דקות, עד שהעוגות משחימות.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* בכדי להמיר את בצק החלה לפרווה, המירו את החמאה ב1/4 כוס שמן.
* ניתן להכין שלוש עוגות שושונים מהכמות הרשומה במתכון. אפשר יותר ואפשר פחות - תלוי איך תחליטו לחלק את השושנים .
* ניתן גם לאפות כל פרוסה בנפרד ולקבל גן של שושנים מתוקות.
*הדובדבנים הם בגדר המלצה אבל אתם יודעים כמה שאני אוהבת אותם, נכון?

הכנתם, אהבתם? ספרו לי איך יצא..פה!


מי הצליח לספור כמה פרוסות בננות מציצות?? 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה