יום ראשון, 6 בנובמבר 2016

שבלולי שמרים וקינמון טבעוניים

שבלולי שמרים וקינמון טבעוניים

הקינמון קנה לעצמו מקום של כבוד במטבח החל משולחנות המלכים של פעם ועד לשולחנות של כולנו היום.
הוא ידוע כתבלין מחמם וכתרופת סבתא לבחילות, כאבי ראש, כאבי בטן, התקררות ועוד.

אז פלא ששושני שמרים במילוי קינמון וסוכר הוכחו כהצלחה מסחררת בכל מאפיות העולם?

ברגע שעליתי על המתכון המושלם הזה לבצק שמרים טבעוני החיים שלי השתנו מהקצה אל הקצה.
המתכון מוכיח את עצמו בכל פעם מחדש ומראה שגם אם אתם טבעוניים וגם אם לא אין שום סיבה שלא תהנו ממאפה טעים, רך ומענג ללא ביצים וללא מוצרי חלב.

מכיון שאצלנו במשפחה קינמון הולך חזק החלטתי שהפעם אני מכינה שבלולי שמרים במילוי סוכר וקינמון,
המתכון די פשוט והמילוי פשוט עוד יותר אך התוצאה...לא פשוטה בכלל.


שבלולי קינמון טבעוניים

לבצק:
250 גרם (אחד וחצי כוסות) קמח לבן
5 גרם (חצי כף) שמרים יבשים
120 מ"ל (חצי כוס) מים פושרים  
25 גרם (2 כפות) סוכר חום
1 כף סילאן
20 מ"ל שמן קוקוס
1/4 כפית מלח

למילוי:

4 כפות קינמון
4 כפות סוכר חום

לזיגוג:
60 מ"ל (רבע כוס) מים
60 גרם (4 כפות) סוכר
1 כפית נס קפה (לא חובה)

מפשילים שרוולים:

1. בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים יחד: קמח שמרים וסוכר.
2. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה.
3. מוסיפים סילאן ומזלפים את השמן באיטיות.
4. לשים למשך 8 דקות.
5. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 2 דקות.
6. מכסים עם מגבת לחה ומתפיחים עד הכפלת הנפח (בערך שעתיים).
7. לאחר שהבצק תפח - מעבירים למשטח מקומח קלות ומרדדים למלבן גדול בעובי חצי ס"מ.
8. מערבבים יחד סוכר וקינמון ומפזרים על פני הבצק.
9. מגלגלים בעדינות לרולדה ופורסים ל-9 חתיכות.
10. מסדרים על גבי נייר האפייה, מכסים במגבת לחה ומפתחים עוד כחצי שעה.
11. מעבירים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים למשך 30 דקות.
12. בינתיים מכינים את הזיגוג: בסיר קטן מחממים יחד מים, סוכר וכפית נס קפה עד להמסה מלאה של הסוכר. ממשיכים לבלש עוד שלוש דקות ומכבים את האש.
13. בסיום האפייה מוציאים את העוגה ומורחים מעט סירופ סוכר על כל שבלול.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* הבצק צריך להיות דביק מעט, אם הוא נראה לכם יבש תוסיפו עוד כף אחת או שתיים של מים לפי הצורך. 
* ניתן להמיר 20 מ"ל שמןו קוקוס ב 35 מ"ל שמן צמחי, קנולה לדוגמה.
* אוהבי הקינמון יכולים להוסיף עוד כף או שתיים של אבקת קינמון למילוי.
* אני אפיתי את השבלולים "פריסטייל" בתבנית התנור מה שנתן להם את הצורה המגניבה הזו של תפיחה כלפי מעלה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה