יום שלישי, 1 בנובמבר 2016

לחמניות פרח



כל שישי הילדים חוזרים מהגן מאושרים ושמחים עם שקית חומה ביד.
שקית מלאה בהמון פירורים שתכף יתפזרו בכל פינה נקיה בבית - מה שגרם לי להעביר את הספונג'ה לשבת בערב (אחת ההחלטות החכמות שעשיתי!).
הפירורים מגיעים מלחמניית חלה קטנה שנותנת כלכך הרבה שמחה לפשושים ככה שאני לא באמת יכולה להתלונן.

פנים רבות לחלה
יש כל כך הרבה דרכים לעצב בצקי שמרים.
יש חלות החל משתי רצועות ועד לשש רצועות, יש חלות צמה, יש חלות תלת מימדיות ובעצם - אפשר להכין חלה בכל צורה שתרצו.

לחמניות פרח
פה אני משתפת אתכם בלחמניות מחלה מתוקה בצורת פרח. 
הכנה די פשוטה ובסופה לחמנית פרח יפייפיה וטעימה.

ההכנה:
1. לוקחים כל בצק שאוהבים, למשל הבצק הזה וזה יעבוד נהדר גם עם הבצק הזה.
2. מרדדים לעובי של חצי ס"מ.
3. קורצים מהבצק עיגולים.
4. מניחים שלושה עיגולי בצק אחד על השני.


4. מגללים את שלושת העיגולים - מתחילים מהעיגול הכי תחתון (צד שמאל בתמונה).


 5. בעזרת סכין חדה חוצים לשנים את הגליל שיצרנו קודם.


 6. מסדרים כל ארבעה חצאים במנג'ט גדול.


7. התפחה שנייה ויאללה לתנור
  

 לחמניות פרח מבצק שמרים


רכיבים: 10 לחמניות פרח

250 גרם (אחד וחצי כוסות) קמח לבן
5 גרם (חצי כף) שמרים יבשים
120 מ"ל (חצי כוס) מים פושרים
25 גרם (2 כפות) סוכר חום
1 כף סילאן
20 מ"ל שמן קוקוס
1/4 כפית מלח

מפשילים שרוולים:

1. בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים יחד: קמח, שמרים וסוכר.
2. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה.
3. מוסיפים סילאן ומזלפים את השמן באיטיות.
4. לשים למשך 8 דקות.
5. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 2 דקות. 
6. מכסים עם מגבת לחה ומתפיחים עד הכפלת הנפח (בערך שעתיים).
7. לאחר שהבצק תפח - מעבירים למשטח מקומח קלות ומרדדים למלבן גדול בעובי חצי ס"מ.
8.קורצים עיגולים מהבצק.
9. מניחים שלושה עיגולי בצק אחד על השני. 
10. מגללים את שלושת העיגולים - מתחילים מהעיגול הכי תחתון (צד שמאל בתמונה).
11. בעזרת סכין חדה חוצים לשנים את הגליל שיצרנו קודם.
12. מסדרים כל ארבעה חצאים במנג'ט גדול.
13. מכסים במגבת לחה ומתפיחים התפחה שנייה למשך חצי שעה.
14. מעבירים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואופים למשך 15-20 דקות, עד להשחמה של הלחמניות.  

עוד טיפ טיפה וסיימנו: 

* חפשו מנג'ט גדול כדי להכניס 4 חצאי עיגולים לפחות. אפשר גם יותר ובכך להגדיל את הפרח הסופי.
* אפשר לעשות את פרחים האלה מתוקים או מלוחים, זה תלוי בבצק כמובן.
* לאקסטרא רושם ניתן לפזר שומשום, פרג, גרעינים (לפני האפייה) או אבקת סוכר (אחרי האפייה)

הכנתם? בואו נראה את הפרחים שלכם! שתפו אותי בדף הפייסבוק של הבלוג


3 תגובות: