יום שלישי, 27 בדצמבר 2016

מיני אלפחורס

מיני אלפחורס
יש פתגם סיני עתיק שאומר: "עוגיות קטנות לא משמינות".
אז אימצתי אותו והכנתי מיני אלפחורס שאפשר לאכול בלי הגבלה.
לא באמת. 




איך אפשר שלא לאהוב את העוגיות ה - כלכך נימוחות, מלאות בקרם ריבת חלב מתוק ועטופות בקוקוס לבן האלה?

אולי הן באו מארגנטינה אבל הן בהחלט כבשו את הלבבות של כל תושבי כדור הארץ.



הן מיני, הן חמודות והן ממש ממש ממש טעימות, קבלו אותן:


עוגיות אלפחורס (50 מיני עוגיות)


רכיבים:

150 גר' חמאה
3 ביצים
100 גר' אבקת סוכר
180 גר' קמח
150 גר' קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה 

1/2 כוס ריבת חלב
1/4 כוס קוקוס 

מפשילים שרוולים:

1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד חמאה, ביצים ואבקת סוכר.
3. בקערה נפרדת מערבבים יחד קמח, קורנפלור ואבקת אפייה.
4. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 
5. בין שתי ניירות אפייה מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ, מקמחים מעט לפי הצורך.
6. קורצים עיגולים קטנים בגודל 2 ס"מ ומסירים את שאריות הבצק שבין העיגולים.
7. את נייר האפייה עליו עבדנו מעבירים ישירות לתנור אופים למשך 10 דקות. העוגיות ישארו בצבע לבן וישחימו ממש מעט.
8. מצננים.
9. מעבירים את ריבת החלב לשק זילוף ומזלפים על מחצית מכמות העוגיות גבעה קטנה של ריבת חלב.
10. סוגרים כל עוגיה מזולפת עם עוגיה נוספת ומגלגלים בתוך קערת קוקוס. 


עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* כדי שהמלית תמרח באופן שווה מומלץ לזלף גבעות של ריבת חלב על מחצית מעוגיות ולסגור עם המחצית הנותרת
לוחצים מעט עד שריבת החלב מתפזרת באופן שווה בין שתי העוגיות ורק אז מגלגלים בקוקוס.
* במקום זילוף ניתן למרוח את ריבת החלב עם כפית. 
* עובדים ישירות על נייר האפייה וכך אין צורך להזיז את העוגיות לנייר אפייה נוסף מה ששומר על צורתן העגולה והיפה. 
* אפשר להכין את האלפחורס האלה בגרסת המיני ואפשר בגודל רגיל.
* המיני יותר חמודות.
* ניתן לשמור כשבוע במקרר או להקפיא. אבל הן מתחסלות כלכך מהר שלא תספיקו להכניס לקופסה בכלל.

המתכון הזה מצטרף לכל מתכוני העוגיות שכבר נמצאים בבלוג. פשוט כנסו לפה.


ספרו לי איך יצא לכם! מוזמנים לבקר אותי בדף של "מנסה במטבח"

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה