יום רביעי, 7 בדצמבר 2016

פאדג' שוקולד בציפוי שוקולד-קסיס

פאדג' שוקולד בציפוי שוקולד-קסיס
אני אוהבת סגול.
זוכרים מתי חשפתי את הסוד הזה בפעם הראשונה? רמז..
בעוגה הזו תראו הרבה סגול. כמו שצריך.

ענבי שועל - אומר לכם משהו?


 
ענבי שועל (שם מדעי: Ribes nigrum) הוא שמו של שיח קטן מסוג Ribes. 
נקרא גם דומדמנית שחורה, אח לדומדמנית. גובהו כמטר עד שניים, והוא נושא פירות קטנים, עגולים ושחורים שטעמם מתוק.
פירות אלו משמשים לצרכים שונים במגדנאות וברקיחת ליקרים. 
הצמח נקרא באנגלית Blackcurrant, ובצרפתית Cassis. 
(לקוח מויקיפדיה)

 

אז אחרי שהחכמנו מעט הגיע הזמן להפשיל שרוולים ולצאת למשימה שבסופה נוכל להשוויץ בעוגה סגולה, יפייפיה וטעימה אש!

מה בעוגה אתם שואלים? יופי, כי בדיוק על זה רציתי לדבר!
 
בבסיס - עוגת פאדג' עסיסית, ככל שתאפו אותה ברינג קטן יותר כך היא תצא גבוהה יותר, אבל לא להסחף כמובן - קוטר 22 ס"מ זה מעולה.
מעל -
  גנאש שוקולד מריר מוקצף, מוס השוקולד הכי קל וטעים בעולם כולו.
  שנטילי קסיס, שמנת מתוקה מוקצפת עם מעט אבקת סוכר ומחית קסיס.
  חצאי עיגולים של מוס קסיס, ממש לא חובה אבל משדרג בצבע.
  דומדמניות טריות או קפואות.
  פצפוצי שוקולד מוזהבים לקישוט.

יאללה, יצאנו לדרך..

רכיבים: (לרינג בגודל 22 ס"מ)

לפאדג':
100 גר' חמאה
3/4 כוס סוכר
150 גר' שוקולד מריר 
2 כפות אבקת קקאו
קמצוץ מלח
2 ביצים
3/4 כוס קמח

גנאש שוקולד מוקצף:
125 מ"ל שמנת מתוקה
50 גר' שוקולד מריר
שנטילי קסיס:
125 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות מחית קסיס

מוס קסיס:
3 גרם ג'ילטין
15 גרם מים
60 גרם מחית קסיס
20 גרם סוכר
50 מ"ל שמנת מתוקה 

לקישוט:
חופן דומדמניות קפואות (או טריות)
מעט פצפוצי שוקולד מוזהבים

מפשילים שרוולים:


הכנת הפאדג':
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. ממסים בקערה: חמאה,סוכר ושוקולד ומערבבים היטב.
3. מוסיפים אבקת קקאו, מלח וביצים ומערבבים היטב.
4. מנפים פנימה את הקמח,מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור.
5. אופים למשך 30-35 דקות. הפעם הקיסם צריך לצאת לח.
6. מצננים היטב.


מוס קסיס:
  (יום קודם!)
1. מערבבים יחד ג'ילטין עם מים ומניחים בצד למשך 10 דקות.
2. מערבבים היטב מחית קסיס וסוכר.
3. ממסים את הג'לטין ומוסיפים לתערובת הקסיס.
4. מקציפם שמנת מתוקה לקצף רך ומקפלים יחד עם תערובת הקסיס עד לאיחוד מלא.
5. מעבירים לתבנית שקעים של חצאי כדור בקוטר 2 ס"מ ומקפיאים. 

הכנת הציפוי: (יום קודם!) 1. מביאים את השמנת לרתיחה. 2. מורידים מהאש, מוסיפים את השוקולד המריר, מחכים כדקה וטורפים היטב עד שכל השוקולד מומס.
3. מעבירים למקרר למשך הלילה. 4. מקציפים ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר כוכב.

שנטילי קסיס:
1. בקערת המקיסר מקציפים היטב שמנת מתוקה ואבקת סוכר.
2. מקפילים אל תוך הקצפת את מחית הקסיס, מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול.

מרכיבים את העוגה:
1. מסדרים את חצאי העיגולים של מוס הקסיס מעל הפאדג' ברווחים גדולים.
2. מזלפים בין הרווחים את קרם השוקולד וקרם הקסיס המוקצף.
3. מקשטים עם מעט פצפוצי שוקולד מוזהבים וחופן דומדמניות. 

עוד טיפ טיפה וסיימנו:
* חשוב לשים לב לזמני האפייה. אם אתם אוהבים את הפאדג' שלכם לח יותר קצרו ב4-5 דקות את זמן האפייה.
* מזכירה לכם -  את גנאש השוקולד ומוס הקסיס יש להכין יום קודם.
* את מחית הקסיס ניתן להחליף במחית דובדבנים, תותים או כל מחית אחרת שאתם אוהבים, העיקר שתצא עוגה טעימה וצבעונית.
הקישוט הוא לגמרי בגדר המלצה. כמו תמיד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה