יום ראשון, 12 בפברואר 2017

עוגת יומולדת טבעונית


מכירים את הימים האלה שנכנס לכם רעיון לראש ולא יוצא?

אצלי זה מתבטא בקינוחים, מתכונים לקינוחים,
כאלה שאני פשוט חייבת להכין ולא משנה מה - אני כבר אמצא את הזמן והמקום לשלב אותם.
אחד מהם הוא המתכון לעוגת שוקולד טבעונית. בדיוק כזאת.

 
 אז אני מוצאת את הרגע הפנוי הראשון שלי ונכנסת למטבח.

 מתכננת, מסדרת, מערבבת ואופה



ואז - כשהעוגה יוצאת מהתנור, מגיע תור הילדים להשתולל,
והחגיגה מתחילה..

ציפוי של שוקולד נוטף מכל עבר



מטר של סוכריות צבעוניות מקשט את העוגה (וכל חלקה פנויה במטבח)


ועכשיו, זה כבר לא באמת משנה אם יש יומולדת, או אין יומולדת..
העיקר שיש עוגת יומולדת!


עוגת יומולדת טבעונית


מצרכים:

לעוגה:תבנית בקוטר 24
3/4 כוס סוכר
1 כוס קמח כוסמין
1/2 כוס קמח לבן
1/2 כוס קקאו
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח 
1/2 כוס שמן
1/4 1 כוס חלב צימחי
1 כפית תמצית וניל 

לציפוי:
100 גר' שוקולד מריר
1 כף שמן קוקוס
סוכריות צבעוניות לקישוט

מפשילים שרוולים:

1. מחממים תנור ל170 מעלות.
2. מכינים את העוגה: בקערה גדולה מערבבים יחד את כל החומרים היבשים: סוכר, קמח כוסמין, קמח רגיל, קקאו, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
3. בקערה נפרדת מערבבים יחד את כל החומרים הרטובים: שמן, חלב ותמצית וניל.
4. מאחדים את שתי התערובות עד לקבלת תערובת חלקה ומעבירים לתבנית משומנת.
5. אופים למשך 35-40 דקות עד שסכין במרכז העוגה יוצא נקי.
6. מכינים את הציפוי: מחממים את השוקולד המריר במיקרוגל, בפולסים של 30 שניות עד להמסה מלאה.
7. מוסיפים את השמן, מערבבים היטב ושופכים מעל העוגה.
8. מפזרים סוכריות צבעוניות.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* ניתן לוותר על הקמח הלבן ולהשתמש בקמח כוסמין בלבד.
* אני השתמשתי בחלב שקדים אבל ניתן להשתמש בכל חלב צימחי שאוהבים.
* אפשר לוותר על ציפוי השוקולד, אבל למה בעצם?!





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה