יום רביעי, 1 בפברואר 2017

קרמבו טבעוני




השאלה הנצחית של הקרמבו היא: " איך אתם אוכלים את הקרמבו שלכם?"
כשבעצם, מה שבאמת מעניין זה: "האם טעמתם פעם קרמבו טבעוני?"

אז אחרי שראיתי המון פוסטים על קרמבואים, בכל זאת - החורף כבר פה, החלטתי שהפעם אני לא מתחמקת מהכנת קרמבו בייתי! 
ביננו, אין כמו בייתי. ולא משנה אם זה פיצה, פיתה, גלידה או קרמבו, 
זה תמיד יהיה הכי איכותי, הכי טעים והכי חשוב - ש ל כ ם.


אחרי שפיטפטתי קצת עם ליאת שוקר גולן בעלת הדף אומנות המתוקים החלטתי שאני הולכת על זה!
המתכון של ליאת פשוט וקל ועד עכשיו לא היה מי שטעם (וטעמו לא מעט אנשים) שהאמין לי שמדובר בעצם במי חומוס מוקצפים.


קרמבו טבעוני

רכיבים: 30 קרמבואים בינוניים

לעוגיות:

40 גר' שמן קוקוס מומס
40 גר' שמן צימחי
50 גר' אבקת סוכר
150 גר' קמח
1/4 כוס מים קרים- להוסיף לפי הצורך

לקציפת חומוס:

1 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1/2 כוס מי חומוס 
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר מומס
סוכריות לקישוט

מפשילים שרוולים:

1. עוגיות: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד: שמן קוקוס, שמן צימחי ואבקת סוכר.
2. מוסיפים את הקמח בהדרגה וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת פירורית.
3. מוסיפים את המים הקרים כף אחר כף רק עד שמתקבל בצק אחיד. 
4. מעבירים למקרר לחצי שעה להתייצבות הבצק.
5. מחממים את התנור ל 170 מעלות.
6. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של חצי ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ.
7. אופים למשך 10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
8. קציפת קוקוס- מכינים מרנג איטלקי : מניחים בסיר קטן (עדיף עם תחתית עבה כדי הסוכר לא יישרף) את המים והסוכר ומביאים לרתיחה.
9. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 7 דקות.
10. במקביל מתחילים להקציף את מי החומוס עד לקבלת קצף אחיד. 
11. לאחר שהקצף התייצב מזלפים בזרם דק את סירופ הסוכר על מנת למנוע התגבשות הסוכר.
12. ממשיכים להקציף עד 10 דקות עד לקבלת קצף יציב.
13. מזלפים גבעה של קציפת חומוס מעל על עוגיה ומקפיאים למשך חצי שעה.
14. ממסים את השוקולד המריר ומצננים מעט.
15. טובלים כל קרמבו בשוקולד המומס ומקשטים.
  
עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* לגיון בבצק העוגיות ניתן להחליף שתי כפות קמח בשתי כפות קקאו, להוסיף גרידת לימון/תפוז לבצק, להוסיף אגוזים טחונים ועוד..
* את התוספות יש לפזר לאחר טבילת הקרמבו בשוקולד.
* לאקסטרה רושם גוונו בתוספות (טופינג) - סוכריות צבעוניות, אגוזים קצוצים, פולי קקאו גרוסים וכל מה שמתאים לכם.
* במקום לטבול את הקרמבו בשוקולד אפשר פשוט לזלף את השוקולד המומס free style
* אוהבים קרמבו מוקה? הוסיפו כף קפה נמס לקציפת החומוס, ערבבו היטב וזלפו גבעות של מוקה על עוגיות מענגות.



3 תגובות:

  1. הי שירה, ניסיתי להכין את הקרמבואים. הם יצאו מאד טעימים, אבל הקרם לא היה מספיק יציב. עשיתי הכל בדיוק לפי ההוראות. הקצפתי במשך הרבה זמן והקרם נראה מאד יציב בזמן שזילפתי, אבל כשהוצאתי מהמקפיא (אחרי כמה שעות הקפאה) כדי לטבול בשוקולד, החמישיה הראשונה שמרה על הצורה, אבל מהר מאד בשאר השורות הקרם התחיל להיות נוזלי והקרמבואים נהיו שטוחים. הטבילה בשוקולד עזרה, אבל כשמוציאים מהמקפיא כדי לאכול, הקרם נוזלי מדי ולא קשיח.
    הם עדיין מאד טעימים ונטרפים במהירות, אבל הייתי רוצה שיהיו יותר יפים. יש לך רעיון מה השתבש? אגב, בשארית הקרם השתמשתי לאפיית נשיקות. אפיתי אותן לילה ארוך ב-70 מעלות והן יצאו נהדרות ואפילו לא מתוקות מדי.

    השבמחק
  2. לכמה זמן אפשר לשמור את הקרמבואים ?
    ואם כבר פתחתי קופסת שימורים של חומוס, כמה ימים אפשר לשמור את המים במקרר ?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני מאחסנת אותם במקפיא עד חודש.
      אין לי מושג. לא הייתי משאירה יותר משלושה ימים.

      מחק