יום שבת, 8 באפריל 2017

עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח


"איך יודעים שבא אביב?"
מכינים עוגה צבעונית וכשרה לפסח!

פסח, החג הכי אביבי בשנה הוא גם אחד החגים היותר מסובכים.
אם אתם גם צמחונים וגם לא אוכלים קטניות (כמוני נניח) כל מה שנשאר לכם לאכול בפסח זה ירקות, פירות, תפוחי אדמה ואת עוגת מוס השוקולד הזאת.




מדובר במוס שוקולד מריר הורס שמונח בצורה נפלאה על שכבת פאדג' שוקולד-קפה עסיסית,
ויחד מתקבל שילוב צבעוני וטעים לכבוד חג הפסח - עוגה נהדרת לשולחן החג או לכל חגיגה חגיגית.


עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח


רכיבים: עוגת מוס בקוטר 22 ס"מ

מוס שוקולד מריר:
125 גר' חלב
250 גר' שמנת מתוקה
165 גר' שוקולד מריר
3 גר' ג'לטין כשר לפסח
15 גר' מים קרים

פאדג' שוקולד-קפה
100 גר' חמאה
3/4 כוס סוכר
100 גר' שוקולד מריר
2 כפות אבקת קקאו
קמצוץ מלח
2 ביצים
100 גר' אבקת שקדים
מנת אספרסו ארוך (7 גרם קפה ב 45 מ”ל מים)

מפשילים שרוולים:


מוס שוקולד מריר:
1. ממסים ג'לטין במים קרים ומניחים בצד למשך 10 דקות.
2. מביאים לרתיחה חלב, מוסיפים את הג'לטין המומס ומערבבים היטב.
3. בקערה נפרדת ממסים את השוקולד המריר: במיקרוגל - בפולסים של 30 שניות או מעל בין מארי.
4. שופכים את החלב על השוקולד המומס בהדרגה תוך כדי ערבוב.
5. מקררים את התערובת לטמפרטורת החדר.
6. מקציבים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים אותה לתוך תערובת השוקולד.
7. מעבירים לתבנית סיליקון או לתבנית עוגה בקוטר 22 ס"מ.
8. מקפיאים למשך הלילה.

פאדג' שוקולד-קפה:
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. ממסים בקערה: חמאה,סוכר ושוקולד ומערבבים היטב.
3. מוסיפים אבקת קקאו, מלח, ביצים ואספרסו ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
4. מנפים פנימה את אבקת השקדים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
5. מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור.
6. אופים למשך 30-35 דקות. הפעם הקיסם צריך לצאת לח.

מרכיבים את העוגה:
מחלצים את המוס מהתבנית ומניחים מעל פאדג' השוקולד ומקשטים חגיגי.

עוד טיפ טיפה וסיימנו: 

* יש להפשיר את העוגה במקרר לפחות 5 שעות לפני הזלילה.
* במקום אספרסו - ניתן להמיס מעט קפה שאוהבים ב50 מ"ל מים.
ניתן להוסיף גם חמוציות, צימוקים או שברי שקולד לבלילת העוגה. זה רק יעשיר אותה עוד יותר- מומלץ! 

מחפשים עוד מתכונים שווים עם מוס שוקולד? קיבלתם:


 פטיפור שוקולד-פטל








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה