יום שלישי, 11 ביולי 2017

גלידוניות מוזלי


ארוחת הבוקר היא הארוחה הכי חשובה ביום אבל בחום הזה למי יש כוח לעמוד במטבח ולבשל?!

אז מה עושים? שמחה ששאלתם. 
מכינים גלידוניות מוזלי!

תכל'ס, אין פה איזו המצאה גאונית או מתכון משוכלל,

פשוט מכינים מוזלי עם יוגורט שווה שאליו מוסיפים חלב, דבש וחופן פירות יער, מלמעלה מפזרים גרנולה 
(הנה אחלה מתכון לגרנולה בייתית) ומקפיאים.

במתכון הזה בחרתי להשתמש בגבינת שמנת 25% על בסיס יוגורט יווני של פיראוס שאחוזי השומן בו מעניקים עדינות ורכות לגלידוניות, ככה מתקבל מרקם של גלידה אבל עם פחות אחוזי שומן מאשר בשמנת המתוקה.
ניתן כמובן להשתמש בכל יוגורט שאתם אוהבים.


אז ארוחת בוקר אמרנו? 

פשוט לכו למקפיא ותוציאו לכם איזו שלוש-ארבע גלידוניות כאלה ואתם מסודרים.
גודל התבניות יכתיבו לכם את כמות הגלידוניות שתצא מהמתכון הזה, אם תשתמשו בתבנית שקעים מיוחדת של גלידוניות תקבלו 18 יחידות. רק שתדעו.

* ושיהיה לכם אחלה יום! *




גלידוניות מוזלי


מצרכים: (18 גלידוניות)
מיכל (225 גר') גבינת שמנת 25% על בסיס יוגורט יווני של פיראוס
חצי כוס חלב
4 כפות דבש
חצי כוס פירות יער
חצי כוס גרנולה

מפשילים שרוולים:
1. בקערה גדולה מערבבים היטב גבינת שמנת, חלב ודבש.
2. מפזרים את פירות היער ומוזגים לכלים אישיים או לתבנית שקעים מתאימה לגלידוניות.
3. תוקעים חצי מקל ארטיק בכל שקע ומפזרים כפית גרנולה.
4. מקפיאים ללילה.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:
* ניתן להשתמש בכוסות חד פעמיות קטנות במקום תבנית שקעים.
* ניתן להחליף את פירות היער בכל פרי שתבחרו, פשוט חתכו את הפרי לקוביות קטנטנות ותרכיבו לכם סלט פירות אישי בתוך הגלידה.
* הוצאתם מהמקפיא אבל הפריעו לכם לזלול אותו מיד? אל חשש, המוזלי הזה טעים גם במצבו הנוזלי.
* יש מתכון יותר קל מזה, תגידו לי?

הכנתם ויצא לכם מושלם? מוזמנים להשוויץ בדף של "מנסה במטבח"

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה