יום שבת, 29 ביולי 2017

עוגת מוס שוקולד חלב עם אינסטרט שוקולד לבן מקרומל


עוגת מוס מצופה גלסאז היא פשוט וואו אחד גדול! כן, יש פה השקעה אבל התגובות שתקבלו פשוט שוות הכל.


"אבא עושה בושות" - אחד הספרים האהובים עליי, אתם בטח יכולים לנחש למה.
למי שלא מכיר את ספר הילדים הכלכך נהדר הזה שכתב מאיר שלואתן הסבר קצר לכוונתי:
יש ילד חמוד בשם אפרים שאבא שלו תמיד עושה לו בושות, אבל הבושה הכי גדולה היא בתחרות עוגות שמארגנת הגננת.
אפרים מבקש מאמו שתכין לו עוגה אך היא כרגיל עסוקה ומביאה לו כסף לקנות כדי שיקנה עוגה בחנות.

"אפרים כבר רצה לבכות 

אבל אבא אמר:
"הלילה אני לא אלך לישון
אני אכין לך עוגה 
שתזכה בפרס הראשון."
כל הלילה אבא אפה 
והעיר את אפרים בשבע
והראה לו עוגה בכלל לא יפה
בגודל של צמיג
ובערך באותו הצבע."

אפרים נורא התבאס על העוגה השחורה והגדולה של אבא שלו אבל אביו לא התייאש. 
הם הלכו יחד לגן ועל השולחן היו מונחות עוגות מרהיבות ומיוחדות והעוגה של אבא של אפרים.
הגננת טעמה והתלהבה מכל העוגות עד שהיא הגיעה לעוגה השחורה שכמעט שברה לה את הסכין.
אבא של אפרים התעקש לפרוס לבד את העוגה, ואז...

"עם הסכין הוא רק נגע
יצא ציפוי של שוקולד
ומאמצע העוגה
עשרים תותים עלו מיד,
על השוליים הוא לחץ
מילוי מתוק משם קפץ
ואז לרוחב הוא חתך
וקרם ורוד עליו נשפך
מלפנים ומהצד-
שושן סוכר פתאום פרח.
"הוי," אמרו כולם,
"יחי, נפלא, הידד, הידד".

עוגות מצופות גלסאז קקאו שחור ומבריק מזכירות לי תמיד את הסיפור של אבא של אפרים.
הן תמיד נראות גדולות ושחורות אבל ברגע שפורסים מתגלה כל היופי וזה הכיף האמיתי.

כבר פרסמתי כמה מתוכנים לעוגות מצופות גלסאז (גלייז), למשל: גלסאז קקאו שחור ומבריק או גלסאז אדום בוהק ומטריף ויש אפילו מתכון לגלסאז קרמל הורס, אך את העוגה הזו ציפיתי בגלסאז קקאו קנוי,
אינסטנט, כזה ששופכים לקערה, מחממים על בן מארי, מקררים לטמפרטורה של 40 מעלות ומצפים.

למשל כזה:



מחממים על אמבט מים רותחים (בן מארי) ומערבבים עד שמתקבלת תערובת נוזלית



מקררים את הגלסאז עד לטמפרטורה של 40 מעלות ומוזגים בתנועה מעגלית מעל העוגה הקפואה עד לציפוי מלא.
הכי קל.


מה שהולך בפנים זה כבר סיפור אחר..
מיד מצרפת לכם מתכון לעוגת מוס שוקולד חלב (ולרונה) עם אינסרט של מוס שוקולד לבן מקורמל (ולרונה)ופצפוצי שוקולד מריר (ולרונה).

מזל שקניתי 16 קילו של חומרי גלם בפריז, אחרת איך הייתי מכינה את העוגה המושחתת הזו?




עוגת מוס שוקולד חלב עם אינסטרט שוקולד לבן מקרומל


מצרכים:עוגה בקוטר 24 ס"מ

מוס שוקולד חלב:
4 גר' ג'לטין
20 גר' מים קרים
190 גר' חלב
375 גר' שמנת מתוקה
230 גר' שוקולד חלב

מוס שוקולד לבן מוקרמל:(רינג קוטר 18 ס"מ, גובה 2 ס"מ)
2 גר' ג'לטין 
10 גר' מים קרים
80 גר' חלב
160 גר' שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד לבן מקורמל

עוגת שוקולד לתחתית:(קוטר 26 ס"מ)
50 גר' קמח תופח
50 גר' סוכר
20 גר' קקאו
20 מ"ל שמן
1 ביצה
60 גר' מים רותחים

מפשילים שרוולים:

לילה קודם מכינים מוס שוקולד לבן ומעבירים להקפאה:

מוס שוקולד לבן מקורמל:
1. ממסים ג'לטין במים קרים ומניחים בצד למשך 10 דקות.
2. מביאים לרתיחה חלב, מוסיפים את הג'לטין המומס ומערבבים היטב.
3. בקערה נפרדת ממסים את השוקולד הלבן: במיקרוגל - בפולסים של 30 שניות או מעל בין מארי.
4. שופכים את החלב על השוקולד המומס בהדרגה תוך כדי ערבוב.
5. מקררים את התערובת לטמפרטורת החדר.
6. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים אותה לתוך תערובת השוקולד.
7. מעבירים לרינג עטוף בניילון נצמד בקוטר 18 ס"מ.
8. מקפיאים למשך הלילה.

מכינים את תחתית העוגה - עוגת שוקולד:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים יחד קמח, סוכר וקקאו.
3. מוסיפים שמן וביצה ומערבבים היטב.
4. מוסיפים מים רותחים ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5. מעבירים לרינג או תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ ואופים למשל 10 דקות או עד שסכין במרכז העוגה יוצאת לחה. 
6. מוציאים ומצננים היטב.

מוס שוקולד חלב:
1. ממסים ג'לטין במים קרים ומניחים בצד למשך 10 דקות.
2. מביאים לרתיחה חלב, מוסיפים את הג'לטין המומס ומערבבים היטב.
3. בקערה נפרדת ממסים את השוקולד החלב: במיקרוגל - בפולסים של 30 שניות או מעל בין מארי.
4. שופכים את החלב על השוקולד המומס בהדרגה תוך כדי ערבוב.
5. מקררים את התערובת לטמפרטורת החדר.
6. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים אותה לתוך תערובת השוקולד.
7. עוטפים רינג בקוטר 24 ס"מ בניילון נצמד ומניחים שקף עוגה בדפנות הרינג.
7. מעבירים מחצית מכמות המוס לרינג.
8. מניחים את מוס השוקולד הלבן הקפוא במרכז התבנית ומכסים בשארית מוס השוקולד.
9. מניחים את תחתית העוגה ומקפיאים למשך הלילה.

ציפוי העוגה וקישוט:
מכינים את הגלסאז לפי ההוראות שעל האריזה:
1. מעבירים את הגלסאז לקערה ומחממים על בן מארי תוך ערבוב מתמיד עד להמסה מלאה.
2. מצננים לטמפרטורה של 40 מעלות.
3. מחלצים את העוגה מהרינג ומניחים אותה על רשת.
4. מוזגים את הגלסאז בתנועה מעגלית סביב העוגה עד לציפוי מלא כולל דפנות העוגה. 
5. מעבירים למשטח ההגשה ומחכים שציפוי הגלסאז ייתיצב מעט.
6. מקשטים.
7. מאחסנים בקירור עד להגשה.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* את השוקולד הלבן המקורמל (והיקר נורא) ניתן להחליף בשוקולד לבן רגיל.
* את העוגה המוכנה ניתן לשמור במקרר או במקפיא. אם אתם מחליטים להקפיא את העוגה המוכנה והמקושטת אל תשכחו להעביר אותה למקרר לפחות שש שעות לפני ההגשה כדי שתתקבל עוגת מוס רכה ואוורירית. 
* אם שכחתם להוציא את העוגה שש שעות לפני לא נורא - פשוט תגידו שהכנתם עוגת גלידה :)

רוציםל קבל עוד מתכונים שווים ומרשימים? הכנתם את העוגה ואתם רוצים להשוויץ?
בואו לספר לי בדף של "מנסה במטבח"



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה