יום רביעי, 5 ביולי 2017

טרייפל קייצי - שילוב מרענן של עוגת לימון, סלט פירות וקצפת


הקיץ כבר פה, ויחד עם קרני השמש החודרות יצוצו להם גם המון המוני מתכוני קיץ קלילים, צבעונים ומרעננים.

אחד מהם הוא טרייפל קייצי. 
כלומר, שכבות של עוגת לימון עדינה, קצפת מתקתקה, סלט פירות קיץ וחוזר חלילה עד שכבר לא נשאר מקום בכלי.




איך אוכלים את כל הטוב הזה אתם שואלים?

כף. זה כל מה שתצטרכו. כף.

כבר הרבה מאוד זמן שאני מתכננת להכין קינוח טרייפל מושחת שכזה, מהרגע שבו פגשתי לראשונה את הכלי המהממם הזה - 

קערה אחת גדולה עם רגל קטנטנה, שקופה שיכולה להכיל בתוכה כל כך הרבה דברים שאוהבים.



מדובר על קינוח שכבות שמכיל עוגה או עוגיות (בדרך כלל ביסקוטים), קרם (קצפת, גנאש מוקצף, קרם פאטיסייר ועוד..) ותוספות מפנקות.


מבחינת העוגה - אם במקרה הכנתם עוגה שהתפרקה לכם בדרך או שלא יצאה כמו שרציתם זאת בדיוק ההזדמנות שלכם להפוך אותה למלכת האירוע או שפשוט תכינו עוגה במיוחד לטרייפל, גם זה הולך.


מבחינת הקרם - אני שמתי שני "רטבים": מחית מנגו וקצפת אבל אפשר להשתולל עם שלל קרמים ורטבים, גנאש שוקולד לבן מוקצף, קרם לימון או קרם פאטיסייר למשל ילכו נהדר ויתנו טעם ורושם מוצלחים.


מבחינת תוספות - אני הלכתי על פירות כי זה נושא הפרוייקט שלנו בקבוצת "מבשלים ביחד", אותה קבוצה של מוכשרים אמיתיים שמביאים לכם בכל פעם מחדש תבשילים, תוספות וקינוחים בנושא ייחודי ועדכני.

אם אתם לא מתחברים לפירות עם קצפת ועוגה (אין באמת אנשים כאלה..נכון?!) אז אתם מוזמנים להתפרע עם שלל תוספות שוקולדיות ואגוזים ואפשר גם בלי, רק עוגה וקרם.




טרייפל קייצי - שילוב מרענן של עוגת לימון, סלט פירות וקצפת


רכיבים:


עוגת לימון:

3 ביצים
1 כוס סוכר
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/4 1 כוסות קמח
1/4 1 כפיות אבקת אפייה
1/3 כוס שמן 
מיץ מלימון בינוני
קליפת לימון מגוררת 

קרמים:

250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
8 כפות מחית מנגו (לא חובה)

תוספות:

פירות קיץ : תפוח, אגס, אפרסק, ליצ'י, דובדבנים חתוכים לקוביות.

מפשילים שרוולים:

1. עוגת לימון: מחממים תנור ל180 מעלות.
2. בקערה מערבבים יחד את כל החומרים ויוצקים לתבנית משומנת בקוטר 24 ס"מ.
3. מעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש למשך חצי שעה ומבצעים את בדיקת הקיסם,
(נועצים במרכז העוגה ואם הקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים- העוגה מוכנה! אם לא- תשאירו את העוגה בתנור ותמשיכו לבדוק כל כמה דקות).
4. מצננים את העוגה ומחלקים לקוביות קטנות.
5. מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
6. הרכבה:בתחתית הכלי מפזרים קוביות עוגה בשכבה אחד, מורחים 4 כפות מחית מנגו, מורחים שכבת קצפת נדיבה, מפזרים פירות וחוזרים על התהליך פעם נוספת.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* מבחינת פירות - שימו את הפירות שעושים לכם את זה.

* מעדיפים שוקולד? החליפו את עוגת הלימון בעוגת שוקולד.
* בגדול- הכל הולך. העיקר שיש כף גדולה, קערות ואנשים גרגרנים.

רוצים לראות מה הכינו שאר חברי הפרוייקט? הנה זה פה!




בואו שתפו אותי במתכון הקייצי שלכם בדף של מנסה במטבח כי הקיץ הגיע והוא לא מתכוון ללכת בקרוב :)

6 תגובות:

  1. מתאים לי בול! איפה הכף שלי...

    השבמחק
  2. שירה - זה מהמם וצבעוני. נראה טעים.

    השבמחק
  3. נפלא, כל כך מרענן ופרשי, בא לי!

    השבמחק
  4. מסוג הקינוחים שאני הכי אוהבת. קל להכנה , יפהפה וטעיםםם

    השבמחק
  5. איזה חגיגה! שירה מקסימה זה מקסים!

    השבמחק