יום שלישי, 17 באוקטובר 2017

כיפת שוקולד הורסת (את הדיאטה)



אחרי החגים יתחדש הכל,
יחדשו וישובו ימי החול.

אז עבר לו כמעט חודש של חגים, חודש שבו לקחתי הפסקה ומנוחה מההתעסקות בבלוג ומהעלת מתכונים חדשים הגיע הזמן להמשיך בכל הכוח.


ואין כמו לפתוח את "אחרי החגים" עם כיפת שוקולד שתפיל ברשת את כל אוהבי השוקולד (וגם את אלו שלא - אם הם קיימים איפשהו).



בין כל הארוחות, האירוחים, האורחים למי יש זמן לצלם את כל הדברים השווים שהכנתי?!
והכנתי, כמה שהכנתי.. ואכלתי.
התמזל מזלי ודווקא את כיפת השוקולד ההורסת הזו הספקתי לצלם - הילדים היו עסוקים בקישוט הסוכה ולא שמו לב מה קורה ממש לידם.

טוב, מספיק לפטפט, צריכה לרוץ לאסוף מהגנים אז הנה- מתכון. תהנו!
ותשכחו מהדיאטה של "אחרי החגים".



כיפת שוקולד הורסת (את הדיאטה)

מצרכים (10 כיפות שוקולד הורסות):

תחתית בראוניז:
100 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
150 גרם שוקולד מריר 
2 כפות אבקת קקאו
קמצוץ מלח
2 ביצים
3/4 כוס קמח

מוס שוקולד חלב - קפה:
4 גר' ג'לטין
20 גר' מים קרים
190 גר' חלב
375 גר' שמנת מתוקה
230 גר' שוקולד חלב

30 מ"ל אספרסו

לקישוט:
50 מ"ל שמנת מתוקה
כף ריבת חלב
פולי קקאו גרוסים

מפשילים שרוולים:

הכנת הבראוניז:
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. 
2. ממסים בקערה: חמאה,סוכר ושוקולד ומערבבים היטב.
3. מוסיפים אבקת קקאו, מלח וביצים ומערבבים היטב.
4. מנפים פנימה את הקמח,מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, מעבירים לתבנית מלבנית ומכניסים לתנור.
5. אופים למשך 30-35 דקות. הפעם הקיסם צריך לצאת לח.
6. מצננים היטב.

מוס שוקולד חלב - קפה:
1. ממסים ג'לטין במים קרים ומניחים בצד למשך 10 דקות.
2. מביאים לרתיחה חלב, מוסיפים את הג'לטין המומס ומערבבים היטב.
3. בקערה נפרדת ממסים את השוקולד החלב: במיקרוגל - בפולסים של 30 שניות או מעל בין מארי.
4. שופכים את החלב על השוקולד המומס בהדרגה תוך כדי ערבוב ומוסיפים את האספרסו.
5. מקררים את התערובת לטמפרטורת החדר.
6. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים אותה לתוך תערובת השוקולד.
7. מזלפים לתוך תבנית סיליקון בצורת כיפות בקוטר 6 ס"מ ומקפיאים למשך הלילה.

קצפת ריבת חלב:
1. מקציפים שמנת מתוקה עם ריבת החלב לקצפת יציבה. מאחסנים במקרר עד להרכבה.

הרכבה:
1. מהבראוניז שהכנו קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
2. מניחים כיפת שוקולד מעל תחתית הבראוניז.
3. מדביקים בעדינות בעזרת הידיים פולי קקאו גרוסים מסביב לכיפת השוקולד.
4. מזלפים נשיקת קצפת ריבת חלב ומניחים קליקון שוקולד חלב קטן.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* יש להעביר את כיפות השוקולד למקרר כשעתיים לפחות לפני ההגשה.
* ניתן לשמור את כיפות השוקולד במקפיא למשך חודש ובמקרר למשך שבוע.


2 comments:

  1. אני אוהבת שוקולד בכל צורה ובכל מצב. כיפת השוקולד שלך נראית כמו תענוג מושלם. לא בטוחה שאנסה להכין אותה כי אני מתעצלת אבל יש לי בבית חובבות אפיה שבטח ישמחו לנסות. תודה.

    השבמחק