יום חמישי, 7 בדצמבר 2017

ארנצ'יני כדורי אורז מטוגנים במילוי מוצרלה


מכירים את זה שנשארות לכם שאריות אוכל, נניח שאריות אורז מארוחת הצהריים וכמה קוביות מוצרלה מארוחת הערב של אתמול? 

כנראה זה מה שקרה לגאון שהמציא את כדורי האורז המטוגנים האלה.

מדובר באורז מתובל שעוטף קוביות מוצרלה, מגולגל בפירורי לחם, 

מטוגן ומוגש ברוטב עגבניות עשיר עם שבבי פרמז'ן וקצת בזיליקום לקישוט. רע זה בטוח לא יכול להיות.


לאלה מבינכם שעוקבים אחריי בדף הפייסבוק שלי וראו את כל התמונות שלי מהחופשה הקולינרית שלי ברומא (בקרוב פוסט המלצות ...) בטח שמתם לב לתמונת הארנצ'יני שהעלתי.
ברומא תוכלו למצוא ארנצ'יני (כמעט) בכל מקום, שם כדורי האורז המטריפים האלה גדולים מאוד ושני כדורי יכולים בכיף להחליף ארוחת צהריים מלאה הבעייה העיקרית הייתה הרוטב.

מהרגע שנחתנו אני שיגעתי את אחותי שאני חייבת לקנות ולטעום כל דבר מתוק שאני נתקלת בו, 

כל גלידה, כל מרציפן (ומסתבר שמאוד אוהבים שקדים בכלל ומרציפן בפרט ברומא ) וכל קנלוני מטוגן בקיצור ה-כ-ל! 
אחותי החליטה דווקא שהיא הולכת על מלוח ויצאנו בדרכנו לחיפוש אחר הארנצ'יני המושלם. 
תכל'ס, אכלנו סה"כ שני ארנצ'יני - אחד היה עם חצילים, עגבניות שרי ומוצרלה והוא היה מושלם, השני היה עם תרד והוא מצא את דרכו לפח לצערי הרב אבל הבעייה העיקרית היתה הרוטב. 
כלומר, לא היה רוטב בכלל. לא מצאנו אף דוכן או מסעדה שהגישו ארנ'ציני ברוטב אדום וחיפשנו..הוא כמה שחיפשנו...
לכן החלטתי שברגע שאנחנו נוחתות אני מכינה לאחותי ארנצי'ני והפעם אפנק גם ברוטב עגבניות עשיר. 



השתמשו באורז עגול, העמילן שבו יעזור לגרגירי האורז להדבק יחד טוב יותר והתוצאה תצא עגולה ומדוייקת יותר.


אין כמו לקחת את הכדור העסיסי והחם הזה שיצא הרגע מהשמן החם, 

לחתוך לשניים עם הידיים ולגלות שובלי מוצרלה נמתחים לכל עבר.. מביאים למה אני מתכוונת?

-המתכון הוכן עבור "תנובה" במסגרת פרוייקט מתכונים לחנוכה.

ארנצ'יני כדורי אורז מטוגנים במילוי מוצרלה 

מצרכים: (20 כדורים) 

כוס אורז עגול לא מבושל
1 ביצה
חופן עשבי תיבול קצוצים היטב (אורגנו טרי, בזיליקום, שבבי צ'ילי)
חבילת פרוסות מוצרלה  של "תנובה" 
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן לטיגון 

לרוטב:

פחית עגבניות מרוסקות
3 שיני שום קצוצות
3 כפות שמן זית
10 עלי בזיליקום

לציפוי:

פירורי לחם

מפשילים שרוולים:


1. מבשלים את האורז לפי הוראות ההכנה שעל האריזה, האורז צריך לצאת דביק מעט.

2. מצננים מעט את האורז, מוסיפים ביצה, עשבי תיבול, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
3. חותכים את פרוסות המוצרים לריבועים של 1 ס"מ.
4. בידיים רטובות מעט לוקחים כמות של כף מהאורז ויוצרים גומה, מכניסים לכל גומה 6 ריבועי מוצלרה וסוגרים היטב לקבלת כדור עגול וחלק.
5. מצפים היטב מכל הכיוונים בפירורי לחם ומטגנים 4 דקות עד להזהבה מלאה של הכדורים.
6. מכינים את הרוטב: במחבת מטגנים שום ושמן זית, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת עלי הבזיליקום ומחממים היטב.
7. מעבירים את הרוטב לצלחת ההגשה, מניחים 4 כדורי ארנצ'יני, מגררים מעט פרמז'ן ומגישים.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:


* אפשר ומומלץ להשתמש בשאריות אורז להכנת הכדורים וניתן להוסיף גם גבינות נוספות.

* אל תוותרו על המוצרלה, פשוט אל היא נותנת את כל הטעם.
* אפשר לוותר על רוטב העגבניות ולאכול את הכדורים ישירות, כמו ברומא.
* כדי לחסוך את רוב הקלוריות במתכון אתם יכולים גם לאפות את כדורי הארנצי'ני.
* מומלץ להגיש עם סלט טרי ליד.
* יודעים כמה פעמים כתבתי את המילה ארנצ'יני בפוסט? כתבו לי פה ואולי תזכו בפרס.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה