יום חמישי, 14 בדצמבר 2017

דונאטס טבעוניים אפויים בציפוי שוקולד


ההתלבטות האם לאפות את הדונאטס או לטגן לא הייתה קלה, אני חייבת לציין.
מצד אחד, חנוכה זה חג השמן וזה.. מצד שני, רוצה לאכול מבלי להתחרט על כל ביס.

בסוף הבריאות הכריעה אותי והחלטתי לאפות את הדונאטס הטבעוניים האלה, בעיקר בגלל המכשיר המדליק שלי למיני דונאטס שגורם להם (יחד עם ציפוי קרם השוקולד הנוטף) להראות מושלם ומגרה גם בלי הטיגון.


דונאטס טבעוניים אפויים בציפוי שוקולד

חנוכה אף פעם לא היה החג האהוב עליי.
אני זוכרת איך היינו הולכים בגשם לתחנת האוטובוס ומשם נוסעים באוטובוסים כדי להשתתף בהדלקת נרות אצל סבא וסבתא (ז"ל), במלון כזה או אחר בירושלים או אצל חברים וכל נסיעה כזאת הייתה מבצע של ממש.
מעילים, כפפות, מטריות, גשם וקר כל כך קרררר.

כמה סופגניות שאני אכלתי בצעירותי. לא פלא שכל חיי נראיתי כמו סופגניה אחת גדולה, תוסיפו לזה את העבודה שבכל פעם שאני מתרגשת אני מסמיקה בלחיים בטירוף ותקבלו את הסופגנייה המושלמת.

אז לא, אני לא משתגעת על חג החנוכה.
אבל אני לגמרי משתגעת על מתכונים קלים וטעימים ואם הם טבעוניים אז זה בכלל שווה!


דונאטס טבעוניים אפויים בציפוי שוקולד


מצרכים:

140 גר' (1 כוס) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס חלב סויה
80 גר' (1/3 כוס) סוכר
1 כפית חומץ
30 גר' (3 כפות) שמן קוקוס מומס
1 כפית תמצית וניל

מפשילים שרוולים:

1. בקערה גדולה מערבבים היטב את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתיה, מלח וסוכר.
2. בקערה שנייה מערבבים היטב חלב סויה, חומץ, שמן קוקוס ותמצית וניל.
3. מאחדים יחד את שתי התערובת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. משמנים תבנית שקעים בצורת דונאטס ואופיים 5-8 דקות עד שהדונאטס שחום.
5. מצפים בשוקולד מומס וסוכריות צבעוניות.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* במקום קמח ואבקת אפייה ניתן להשתמש בכוס קמח תופח.
* את חלב הסויה ניתן להחליף בכל חלב צימחי אחר שאוהבים.
* ניתן לצפות את הדונאטס המוכנים בשוקולד מומס, לוטוס מומס עם כפית שמן קוקוס, ריבה ועוד.
* אפשר לפזר סוכריות צבעוניות, קוקוס, שבבי שוקולד מגורר ועוד.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה