יום חמישי, 7 בדצמבר 2017

פפנאש - סופגניה רומנית מסורתית


פפנאש - סופגניה רומנית מתוקה עם גבינה קשה, סופגניה מסורתית וטעימה להפליא המוגשת עם גבינה וקונפיטורת דובדבנים שחורים.

את המתכון הזה קיבלתי מאבא שלי וכששאלתי אותו למי לתת קרדיט למתכון הוא צחק ואמר שזה מתכון של סבתא של הסבתא של הסבתא שלו, בדיוק כמו המתכון למאלאי הרומני הזה.
המצחיק הוא שבדיוק בזמן שהכנתי (וזללתי) את הפפנאש הזה, ממש זה שבתמונה, ההורים שלי היו על מטוס בדרכם ל... רומניה!

נתקעתי והייתי צריכה הסבר לגבי הבצק, לא הייתי בטוחה לגבי הצורה המדוייקת והמשקל של כל סופגניה ואבל לא היה לי את מי לשאול אז ניסיתי כמה פעמים עד שהצליח ואני כותבת פה כדי לשתף גם אתכם.

גם אם אתם רומנים וגם אם לא - את הסופגניה הזאת אתם לא רוצים לפספס. תאמינו לי.



אגב, בביקור הקודם של הוריי ברומניה הם הביאו איתם כמה מוצרי אפייה במיוחד בשבילי, תמצית רום ותמצית וניל, ריבות שונות וגם את קונפיטורת הדובדבנים השחורים הזאת שאותה שמרתי מכל משמר כי כזאת אני - שומרת.
עד שיום אחד ההורים הגיעו אליי לביקור וגילו את הריבה סגורה בארון.
הם היו בשוק ולא הבינו איך עוד לא פתחתי אותה, כאילו - מה הקטע שלי וזה.. אבל אני לא נשברתי. אמרתי להם שאני שומרת אותה לרגע מיוחד ואתם יודעים מה?! צדקתי!

הנה הרגע המיוחד - המתכון הזה! אז רוצו להכין קצת פפנאש ואם אתם מוצאים ריבת דובדבנים שחורים אמיתית בסופר או שאתם מקבלים אחת מרומניה, ריבה כזאת שהרומניות מכינות ביד אל תהיו כמוני..תפתחו ותתענגו.

- המתכון הוכן עבור "תנובה" בפרוייקט מתכונים לחנוכה.


פפנאש - סופגניה רומנית מתוקה (12 סופגניות בינוניות)


מצרכים:

500 גר' גבינה קשה (טוב טעם/כנען..)
2 ביצים
100 גר' סוכר
1/2 כפית מלח
300 גר' קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
גרידת לימון שלם
כפית תמצית וניל אמיתית

להגשה:
קופסת קרם פרש "תנובה" 
ריבת דובדבנים שחורים

שמן לטיגון

מפשילים שרוולים:

1. בקערה גדולה מועכים היטב את הגבינה.
2. מוסיפים ביצים, סוכר, מלח, תמצית וניל וגרידת לימון ומערבבים היטב.
3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ולשים עם הידיים עד שמתקבל גוש בצק יציב.
4. במחבת עמוקה מחממים שמן לטיגון ובינתיים יוצרים את הסופגניות:
5. לסופגניה הגדולה שוקלים 100 ג'ר בצק ומגלגלים לכדור. עם הידיים עושים חור קטן ובתועה מעלית יוצרים צורת דונאטס עם חור גדול (גודל חצי שקל בערך) , משטחים מעט ומכניסים לשמן.
6. לסופגניה הקטנה: שוקלים 30 גר' בצק ויוצרים עיגול חלק, מכניסים לשמן.
7. מטגנים על להבה בינונית למשל 2-3 דקות מכל צד עד להשחמה.
8. מספיגים מעט בנייר סופג ומעבירים לצלחת ההגשה, מוזגים קרם פרש בנדיבות ומוסיפים ריבת דובדבנים.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* אם הגעתם עד לכאן הבנתם כבר בטח כמה שמתכון קל ואם גם תכינו אותו תגלו כמה שהוא טעים!
* כדי לקבל צורת דונאטס עגולה ויפה טגנו בשמן עמוק ככה שיכסה את רוב הסופגניה.
* הצורה המוסרתית היא דונאטס ועליו עיגול קטן אבל אפשר כמובן ליצור מהבצק מלא עיגולים קטנים.
* אל תתקמצנו בגבינה ובריבה מלמעלה - זה כלכך מוסיף.
* הכי טעים לאכול את הסופגניות חמות אבל הן מעולות גם כשהן קרות.
* את ריבת הדובדבנים ניתן להחליף בכל ריבת פרי שאוהבים.

2 comments:

  1. נראה מעולה אני יפתיע את המשפחה בחנוכה

    השבמחק