יום שישי, 8 בדצמבר 2017

מתכון לסופגניות אשל ב-5 דקות



סופגניות אשל הן אולי הסופגניות הכי מבוקשות בארץ.


בטוח הכנתם אותן עשרות פעמים בחייכם ועדיין, בהדלקת הנרות הקרובה תמצאו את עצמכם נכנסים למטבח, מפשילים שרוולים ומכינים אותן שוב. 
למה? כי הן קלות בטירוף, טעימות אש וכי אין לכם באמת זמן לשבת ולהתפיח סופגניות עם שמרים.
שמתם לב שאני מתעלמת בכוונה מהסופגניות הקנויות, כן?!

אם כבר אנחנו מקלים על עצמנו ומכינים סופגניות כל כך קלות למה שלא נלך צעד אחד קדימה ונכין אותן במיקסר?



ואם כבר מיקסר, אז למה שלא נשתמש במיקסר החתיך של סאוטר? 


את המיקסר קיבלתי במסגרת שיתוף פעולה עם סאוטר בפרויקט מתכונים לחנוכה ואני שמחה לציין שלמרות שהוא לא הקיימיקס האדום שנמצא בשימוש כמעט יום יומי אצלי במטבח הוא בהחלט הפתעה מוצלחת בהכנת הסופגניות האלה ובהכנת סופגניות השמרים המסורתיות.

אבל תעשו לי טובה - 
במתכון הבא לסופגניות אשל ללא שמרים קודם חממו את השמן ורק אז תתחילו בהכנה,
המתכון כלכך פשוט ששתי דקות ערבוב במיקסר והתערובת מוכנה עוד לפני שהשמן הספיק להתחמם. 


סופגניות אשל ב-5 דקות


מצרכים:

140 גר' (1 כוס) קמח

3 גר' (1 כפית) אבקת אפייה
36 גר' (3 כפות) סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
גביע אשל (200 גר')
גרידת תפוז (לא חובה אך מומלץ)


מפשילים שרוולים:

1. מחממים שמן בסיר בינוני.
2. במיקסר, מערבבים יחד את כל החומרים.
3 כאשר השמן חם ובעזרת שתי כפות, מעבירים מהבלילה כמות של כף בכל פעם לקבלת סופגניות.
4. מטגנים כשתי דקות מכל צד, עד שמשחים ומעבירים לכלי עם נייר סופג.
5. מצפים בשוקולד מומס ואגוזים קצוצים. ניתן למלא בריבת תות ולפזר אבקת סוכר.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:


* איך יודעים אם השמן מוכן לפעולה? זאת שאלת מליון הדולר והתשובה די פשוטה האמת אז הנה כמה 

טיפים לטיגון נכון של סופגניות:


איך יודעים שהשמן בטמפרטורה הנכונה?


לכל מאכל יש טמפרטורת טיגון שונה, הטמפרטורה הנכונה לטיגון סופגניות היא 160-170 מעלות אך מכיון שלא לכולנו יש מדחום אוכל בבית איך נדע האם השמן מוכן לטיגון? 

אז ככה:כאשר נכניס את הסופגניה לשמן חם מדי היא תשחים מהר מאוד מבחוץ אבל מבפנים תשאר לא אפויה, כאשר נכניס את הסופגניה לשמן שאינו חם מספיק נצטרך לחכות הרבה זמן עד שהסופגניה תשחים והסופגניה תספוג לא מעט שמן בזמן הזה.
זיכרו, ככל שהסופגניה תשהה בשמן זמן רב יותר כך היא תספוג יותר שמן, דבר זה נכון עבור טיגון של כל מאכל שהוא. 
אז מה עושים?  מחממים את השמן וכאשר רואים גלים קטנים על פני השמן (2-3 דקות לאחר תחילת החימום) מעמידים כף עץ בתוך השמן.
אם מתחילות להופיע בועות קטנות סביב כף העץ - השמן מוכן לשימוש.

איך שומרים נכון על טמפרטורת השמן?


אחרי שכבר הבנו איך להגיע לטמפרטורה הנכונה של הטיגון כדאי לדעת איך שומרים עליה נכון לאורך כל הטיגון.

טגנו בשמן עמוק. כמות גדולה של שמן תבטיח לנו שטמפרטורת השמן לא תרד משמעותית בכל פעם שנכניס סופגניה נוספת.
השתדלו לא להכניס כמות גדולה של סופגניות יחד. כמו גדולה תוריד את טמפרטורת השמן בצורה חדה וייקח לשמן יותר זמן לחזור לטמפרטורה הנכונה וכמו שאמרנו קודם, 
זמן = ספיגת שמן גדולה יותר.

גזר בשמן - כן או לא?


כן! הגזר שומר על ויסות נכון של חום השמן ומונע את התחמצנותו.

ברגע שהשמן התחמצן הוא לא מיועד יותר לטיגון. 
איך יודעים שהשמן התחמצן? מסתכלים על צבע השמן, אם צבע השמן התכהה זה הזמן שלכם להפרד ממנו לשלום.

איך לטגן בטוח?


שמן ומים לא חברים טובים. כאשר נכנסים סופגניה קפואה או רטובה השמן עלול להשפריץ.

היזהרו לא לזרוק את הסופגניות ממקום גבוה אל תוך השמן, אגב כדי להכין סופגניות שמרים עגולות ויפות, הניחו את עיגול הבצק על ריבוע של נייר אפייה והכניסו אותו בזהירות את תוך השמן, כאשר הסופגניה תתהפך הוציאו בעזרת מלקחיים את נייר האפייה והניחו לסופגניה להיטגן מצידה השני.
בסיום הטיגון הניחו לשמן להתקרר ואל תשפכו אותו ישירות לכיור או לפח. השמן הרותח עלול להתיז לכל עבר וכן להמס את כל מה שבסביבתו (כן, זה כולל גם את היד שלכם..).

למה מוסיפים ברנדי לבצק?


ברוב המתכונים הקלאסיים לסופגניות תגלו כי מוסיפים כף ברנדי לבצק.

בזכות האלכוהול הסופגניה סופחת פחות שמן.
אבל אל תדאגו, שיכורים לא תצאו מפה, האלכוהול מתנדף בטיגון אז אל תצפו להשתכר מסופגניה או שתיים. 

איך ניתן להפחית את כמות הקלוריות?


לא לאכול.

ובכל זאת - ניתן לאפות את בצק השמרים במקום לטגן, ריבה טובה בפנים ומעט אבקת סוכר מעל ויש סיכוי קטן שאפילו לא תרגישו בהבדל.
אם בכל זאת אתם הולכים על טיגון, שימרו על הכללים שכתובים פה למעלה וככה תצליחו לחסוך איזו קלוריה אחת או 100 אם רק תטגנו נכון ותעבירו את הסופגניות המטוגנות לנייר סופג מיד בתום הטיגון כדי שכמה שפחות שמן ימשיך להספג בסופגניה.

איך מכינים סופגנית אשל ללא אשל?

נכנסים לפה!

אהבתם את המתכון? למדתם משהו חדש? אשמח אם תספרו לי פה או בדף הבלוג שלי :)
חג שמח חברים!




תגובה 1:

  1. גם ההסבר המדוייק וגם המתכון מעולים ,ובכלל ב 5 דקות פשוט מדהים ,תודה

    השבמחק