יום רביעי, 31 בינואר 2018

עוגיות חמאה במילוי ערמונים ושוקולד

עוגיות חמאה במילוי מחית ערמונים ושוקולד חלב

יש משהו בעוגיות החמאה הפשוטות האלה
שגורם לכולנו להכין אותן פעם אחר פעם ולהנות בכל פעם מחדש
והאמת, זה ממש לא מפליא אותי.

המסורתיים יכינו אותן נקיות ופשוטות

הנוסטלגיים יכינו אותן בצורת פרח וימלאו בריבה
הילדים יפזרו הר של סוכריות צבעוניות 
ואני? אני אמלא אותן במחית ערמונים ואטבול בשוקולד חלב

כי כשיש לי רעיון בראש אני לא אנוח עד שהוא יבוצע.




עוגיות חמאה - עוגיות מארבעה מצרכים, כלכך קלות להכנה וכל כך טעימות עם טעמים נוסטלגיים
הרי אין באמת בית שלא הכינו בו עשרות פעמים בכמה גרסאות את העוגיות הכלכך פשוטות האלה,
אז מה הפלא שכולנו כלכך מחוברים אליהן?!

בצק 321 אתם כבר מכירים?

מדובר בבצק פריך מתוק והמספרים הם בעצם היחס בין רכיבי המתכון ולכן קל נורא לזכור את המתכון בעל-פה.

תחזרו אחריי:

300 גרם קמח
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר

מאחדים הכל לפירורים ומוסיפים נוזל (ביצה, שמנת מתוקה, מים קרים) לקבלת עיגול בצק, קמצוץ מלח להדגשת הטעמים וסיימנו!




תוך כדי כתיבת הפוסט הזה אני קולטת שמעולם לא שיתפתי אתכם במתכון לעוגיות חמאה!!!

אני בשוק, אני בהלם, אני ה-מ-ו-מ-ה!

כלומר, פרסמתי מתכון לעוגיות אלפחורס (שהוא לא ממש מתכון לעוגיות חמאה כי יש בו קורנפלור והוא נימוח יותר),

עוגיות שוקולד וסוכריות צבעוניות לכבוד פורים שהילדים שלי הכינו רק בשביל ללקק את שלל הסוכריות שנופלות על השולחן מבלי שאשים לב
ואת עוגיות הפינאטה המדליקות בצורת סביבון שמדליקות את כל האורחים בכל חנוכה מחדש (שעשויות בעיקר מקמח כוסמין) 
אבל עוגיות חמאה רגילות לא הופיעו פה בבלוג.

אז נראה לי שהגיע הזמן.


כמובן שלא יכולתי להשאיר אותן ככה ערומות אז מילאתי כל זוג עוגיות במחית ערמונים וטבלתי בשוקולד חלב מומס בשביל הטעם המושלם.


אספר לכם סוד קטנטן.


את העובדה שאני מנסה במטבח כולנו כבר יודעים.

את העובדה שרוב הדברים שאני מנסה לא עולים לכאן לא כולם יודעים.
אולי זה חלק מהפרפקציוסטיות שלי אולי זה חוסר זמן אבל גם העוגיות האלה לא היו אמורות לעלות על הכתב.

אבל! כמות האהבה שהתמונה שלהן קיבלה באינסטרגם של מנסה במטבח לא השאירה אותי אדישה והחלטתי שאולי כן יש בהן משהו שאתם אוהבים.


אז הנה הן לפניכם!

מקווה שתאהבו אותן לפחות כמוני
ואם אתם פחות בקטע של ערמונים אתם יכולים למלא אותן בכל ממרח אחר (ריבת חלב, לוטוס, נוטלה, חלבה) או להשאיר אותן ככה נקיות. 
כבר סיכמנו שהן עוגיות חמאה מושלמות גם בלי כלום, לא?


עוגיות חמאה במילוי ערמונים ושוקולד

מצרכים:

בצק
300 גרם קמח 
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה

רבע כפית מלח
כפית תמצית וניל

מילוי:
100 גרם מחית ערמונים

ציפוי:
100 גרם שוקולד חלב 

מפשילים שרוולים:

1. במעבד מזון מערבבים יחד את הקמח, חמאה ואבקת הסוכר ומעבדים בפולסים קצרים עד שמתקבלים פירורים.
2. מוסיפים ביצה, תמצית וניל ומלח ומעבדים רק עד שמתקבל כדור בצק. 
3. משטחים את הבצק שנוצר, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
כעבור שעה: 
4. מחממים תנור ל 170 מעלות.
5.על נייר אפייה מקומח קלות, מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ וקורצים עיגולים.

6. מניחים את נייר האפיה עם העוגיות בתבנית אפייה, מעבירים לתנור ואופים במשך 12 דקות ולא יותר. העוגיות ממשיכות להאפות מחוץ לתנור.
7. לאחר שהעוגיות התקררו מזלפים כמות של כפית מחית ערמונים, סוגרים עם עוגיה נוספת וטובלים בשוקולד חלב מומס עד לחצי מגובה העוגיה.

עוד טיפ טיפה וסיימנו:

* ניתן להמיר חצי מכמות הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא.
* את מחית הערמונים ניתן להחליף בכל מילוי אחר שאוהבים.
* במקום לזלף את המילוי ניתן להניח אותו במרכז העוגייה בעזרת שתי כפיות.
* אפשר לוותר על המילוי ופשוט לטבול כל עוגיה בשוקולד מומס או לזלף בעזרת כפית פסים קטנים של שוקולד.


הן גם הולכות נהדר במשלוח מנות לפורים. רק אומרת.

6 תגובות:

  1. לא יצאו לי צבע זהוב ויפה כמו בתמונה,למה? יצאו לי לבנות ממש

    השבמחק
    תשובות
    1. בעיקרון אלה עוגיות חמאה רגילות, וצבען תלוי בזמן האפייה.
      כנראה שדקה או שתיים נוספות.בתנור היו משחימות אותן יותר אבל גם לבנות זה בסדר.

      מחק